Ροή Ειδήσεων

Εορτασμός της 54ης Επετείου Χειροτονίας του Μητροπολίτη Καρυστίας

Με την χάρη του θεού και την φετινή συμπλήρωση της 54ης επετείου της εις Επισκόπου χειροτονίας της 24ης Νοεμβρίου εν έτει 1968 η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και την σήμερον επετειακή ημέρα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εις ένδειξη ευχαριστίας προς τον τριαδικό θεό και εν όψει της επετείου ιερούργησε με την επι γής λειτουργική παρουσία του την απλότητα και την φιλακόλουθη κατάνυξη του όπως τον διακατέχει στον περικαλέστατο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη ο οποίος καθ’ όλη την κατανυκτική περίοδο του ιερού σαρανταλείτουργου που τελείται στον ιερό ναό επι τη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αποδίδει κατανυκτικά τους ύμνους εκ του αναλογίου προς ύμνον αίνο και δόξα θεού.

Με τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησε καταλλήλως εξ ονόματος κλήρου και λαού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπου του Σεπτού Ποιμενάρχου στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και για την πολυετή καρποφόρο και ποιμσντική μέριμνα του Σεπτού Επισκόπου προς όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ μέρους στην αντιφώνηση του του με τις πατρικές και εόρτιες ευχές ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε την μνεία της επετείου της εις Επισκόπου Χειροτονίας εις της Τρίπολη η οποία τελέσθηκε στην θεία ευχαριστία και αποτελεί την πράξη της ευχαριστίας στον θεό.

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους ιερείς και ολο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας για την τιμητική συμπροσευχητική παρουσία τους μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα προσθέτοντας στον ευχαριστήριο λόγο του για την πνευματική ευχαρίστηση μέσα απο την θεία ευχαριστία στην οποία ευχαριστούμε τον θεό ώστε να μας παρέχει την υγεία να επιτελούμε αυτό το μεγάλο και σωτήριο έργο του Επισκόπου που αφορά την τόσο την σωτηρία του Επισκόπου όσο και όλων των πιστών.

Με την συμπροσευχητική παρουσία τους στην θεία ευχαριστία τίμησαν ο Αρχιμ Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής πλειάδα ιερέων απο ενορίες της Κύμης και της όλης Μητροπολιτικής Επαρχίας καθώς και οι πιστοί ώστε να ευχηθούν στον Μητροπολίτη τους κατά την διανομή του αντιδώρου.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και κ. Ευάγγελος Κόλλιας του ιερού ναού.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου, Ιωάννης Μπιμπής, Παναγιώτα Γαλανού