Ροή Ειδήσεων

Ο αρχιμανδρίτης Θεωνάς Καμπέρης νέος πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Ρόδου

 

Ο Αρχιμανδρίτης Θεωνάς Καμπέρης αναλαμβάνει νέος πρωτοσύγκελλος της ιεράς μητροπόλεώς Ρόδου με απόφαση του οικείου μητροπολίτη Κυρίλλου.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κύριλλος προέστη της θείας λειτουργίας στον ιερό καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, συλλειτουργούντων του μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα και του επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου και παρουσίασε τον νέο πρωτοσύγκελλο, ο οποίος είναι εφημέριος του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, εξαίροντας συγχρόνως την μέχρι σήμερα διακονία του στην μητρόπολη Ρόδου.

Παράλληλα, τον προέτρεψε να διακονήσει από τη νέα νευραλγική θέση την τοπική εκκλησία με ακέραιο εκκλησιαστικό φρόνημα, αφοσίωση και αυταπάρνηση.

Στην αντιφώνησή του ο π. Θεωνάς, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει τις δυνάμεις του για να αναδειχθεί άξιος της εμπιστοσύνης του και να τιμήσει τη θέση του πρωτοσυγκέλλου, την οποία εκόσμησαν επιφανείς εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Να σημειωθεί ότι ο νέος πρωτοσύγκελος γεννήθηκε το έτος 1980 ενώ τις εγκύκλιες σπουδές του τις ολοκλήρωσε στη Ρόδο. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ίδιας επιστήμης.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 30 Ιουνίου 2005, Πρεσβύτερος στις 1 Νοεμβρίου 2009 και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στις 18 Ιανουαρίου 2012. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στα γραφεία της μητροπόλεως Ρόδου και από το 2011 είναι ο γραμματέας του επισκοπικού δικαστηρίου της μητροπόλεως.