Ροή Ειδήσεων

Οι Υγειονομικοί σε αναστολή ευχαριστούν τους Ιεράρχες

Η Ιερά Σύνοδος κατά την Συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενη στην επιστολή διαμαρτυρίας-έκκληση συμπαράστασης από τους Υγειονομικούς σε Αναστολή  προς τον Αρχιεπίσκοπο- Ιερά Σύνοδο,  έστειλε την ίδια ημέρα Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, ζητώντας του να επανεξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη την Επιστολή-Έκκληση Συμπαράστασης των Υγειονομικών σε αναστολή εδώ και πάνω από ένα (1) έτος με μηδενικό μισθό, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε αλλού, πλήρεις όμως όλων των οικονομικών υποχρεώσεών τους προς το Ελληνικό Κράτος!

Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που υφίστανται μία αδικαιολόγητη εκδικητική εξοντωτική αντιμετώπιση χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος!

Οι Ιεράρχες της Δ.Ι.Σ. τον καλούν να στηριχθεί στη γνώση, την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, τα επιστημονικά στοιχεία, τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι θα πρέπει να επιδείξει «ψυχραιμία στην προετοιμασία και την διαχείριση παρόμοιων ζητημάτων στο μέλλον»! 

Αναρωτιέται κανείς εάν η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη για μία επικείμενη εμφάνιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον και κυρίως εάν αυτή η επισήμανση είναι μία προειδοποίηση ότι δεν θα ήταν διατεθειμένη να συμβάλλει και πάλι στην εφαρμογή αντιδημοκρατικών πρακτικών. Οψόμεθα!...

Παράλληλα αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση στην οποία έχουν τεθεί οι Υγειονομικοί εδώ και πάνω από ένα έτος «τείνει να γίνει χρόνια εις βάρος της συνοχής και της ενότητας της κοινωνίας μας» και πρέπει άμεσα να επιλυθεί «με επιείκεια και τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού στα πλαίσια της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας»!

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει στον κ.Πλεύρη ότι οι Υγειονομικοί σε αναστολή, μολονότι επαινέθηκαν από την Πολιτεία και την κοινωνία για τις υπηρεσίες τους, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους κατά τον πρώτο δύσκολο χρόνο της πανδημίας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο εξαντλήθηκαν οικονομικά και εργασιακά, ενώ καταδικασμένοι για ποινικά αδικήματα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Οι Υγειονομικοί σε αναστολή ευχαριστούν τους σεβαστούς Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι έστω και καθυστερημένα άκουσαν την έκκληση των κατάφωρα αδικημένων παιδιών τους για την στήριξη του θεμελιώδους δικαιώματος της εργασίας και τον τερματισμό ενός πρωτοφανούς ανθρωπιστικού εγκλήματος κατά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών.

Τραγική Απόδειξη και Θύμα ο άδικος χαμός και η θυσία της Αγωνίστριας συναδέλφου μας Χρυσάνθης, Οδοντιάτρου, 36 μόλις ετών, η οποία έβαλε τέλος στη  ζωή της εξαιτίας των δυσβαστακτων συσσωρευμένων χρεών, που δημιούργηθηκαν στην αρχή της καριέρας της και του νέου Οδοντιατρείου της λόγω της απάνθρωπης, αντιεπιστημονικής  και ατιμωτικής αναστολής, την οποία της επέβαλαν, έδειξε πού μπορεί να οδηγήσει με τον πιό δραματικό τρόπο η τιμωρητική και άδικη μακροχρόνια αναστολή εργασίας!  

Άραγε μήπως αυτό ακριβώς εννοούσε πρόσφατα κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό: "Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!";;;

Άραγε στο πλαίσιο αυτού του απάνθρωπου αντιδημοκρατικού δόγματος εξοντωνόμαστε  επί 13 μήνες και πλέον, επιβαρύνοντας έτσι δυσβάστακτα και την Δημόσια Υγεία εις βάρος όλων των Πολιτών ?

Ή μήπως άραγε,  ακόμα χειρότερα,  τραβάμε τα πάνδεινα, απλήρωτοι και διασυρόμενοι εδώ και 13 μήνες, επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  Παιδεραστές, Βιαστές, Καταχραστές Δημοσίου Χρήματος, παράνομα εισερχόμενοι αλλοδαποί, δεν εκδηλώνουμε δημόσια τις όποιες σεξουαλικές μας προτιμήσεις αλλά αντίθετα ΕΙΜΑΣΤΕ  Έλληνες πολίτες  Έντιμοι, Φορολογούμενοι και Έμπειροι Εργαζόμενοι, Επιστήμονες Ιατροί κλπ, Επαγγελματίες Υγείας, Διοικητικό Προσωπικό στην Υπηρεσία των Πολιτών-Ασθενών Δημόσιας Υγείας, που καταρρέει εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής?

Αν είναι έτσι λοιπόν με αυτή την ανεκδιήγητη απειλή από πλευράς Κυβέρνησης, τελικά Κινδυνεύουν όλοι οι Έλληνες εξαρχής για το οποιοδήποτε θέμα αντιδρούν, είτε εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι!!!

Ευχαριστούμε την Εκκλησία αλλά παράλληλα την Καλούμε, να αφήσουν την διαχείριση των ιατρικών θεμάτων στην ελεύθερη, αντικειμενική και διασταυρωμένη επιστημονική έρευνα των Ειδικών Επιστημόνων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, εφόσον δεν αφορά σε πνευματικά εν Χριστώ θέματα, όπως οι ιδιοι οι Ποιμενάρχες έχουν δηλώσει ευθαρσώς και πολλές φορές δημόσια !

Οι ίδιοι, ως άγρυπνοι Πνευματικοί Ποιμένες ας περιοριστούν λοιπόν στα πνευματικά  ζητήματα και καθήκοντά τους,  σύμφωνα με το Θέλημα, τον Λόγο και το Βίο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θωρακίζοντας την πίστη και την ελπίδα των πιστών στον Παντοδύναμο Θεό μας και την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα Του!  

Ας αφήσουν έτσι  τους ανθρώπους να αποφασίζουν ελεύθερα για το σώμα τους, σεβόμενοι το αυτεξούσιο και την ελεύθερη κρίση και βούληση, όπως κάνει ο Ίδιος ο Θεός και Δημιουργός μας!

Υγειονομικοί σε Αναστολή υπό Διωγμό!