Ροή Ειδήσεων

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Αλιβέρι

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον φερώνυμο ιερό ναό της γενετείρας του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Ιωάννη Τσακλάνο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος εστιάζοντας στη μνήμη των αγίων που προβάλλει καθημερινώς η Εκκλησία, λέγοντας ότι "οι άγιοι μας καλούν με το παράδειγμα τους να γίνουμε μιμητές τους και να τους επικαλούμαστε σε κάθε περίσταση".

Επίσης ο κ. Σεραφείμ τόνισε ότι πρέπει να μιμούμαστε τους Αγίους, ενώ παρότρυνε το εκκλησίασμα να μελετά τακτικά τους βίους τους.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου, όπου συμμετείχαν πιστοί της ενορίας που τίμησαν την εορτή.

Τέλος να σημειωθει ότι κατά τη Θεία Λειτουργία, τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του ιερού ναού Χρήστος Μίχας και Γεώργιος Διαμαντής.

Το εσπέρας της Τρίτης 25 Οκτωβρίου  μεταξύ άλλων τίμησε τον Άγιο Δημήτριο  η ενορία του Καδδίου – Κονιστρών στον φερώνυμο ιερό ναό όπου και τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς απο ώμορες ενορίες και τους Διακόνους Ιωάννη Τσακλάνο και Στυλιανό Πεταχτή ο οποίος και επιμελήθηκε για την ευπρέπεια της  του ιερού ναού για την τοπική  πανήγυρη της γενετείρας του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ευλόγησε το κόλυβο του αγίου και  ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του στους συμμετέχοντες πιστούς εκ των οποίων παρέστη και  ο εορτάζων Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας.

Επίσης απέδωσαν τους ύμνους ο Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Γαλάνης με την συμμετοχή και αλλων ιεροψαλτών.