Ροή Ειδήσεων

Στην Κύπρο εκτάκτως ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης - Επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'

Σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, έφτασε εκτάκτως από τη Δαμασκό στην Λευκωσία για να δει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον τρίτο τη τάξει Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά τους Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων, εξερχόμενος, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, «ήταν πολύ κοντά μας και προσωπικά και η Εκκλησία της Κύπρου». 

Πρόσθεσε ότι «έχουμε αυτή την αγάπη και οι σχέσεις μας είναι αδελφικές από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού και γι΄αυτό ήρθα όταν έμαθα ότι περνάει αυτή τη δύσκολη θέση με την υγεία του». 

Σκοπός μου, πρόσθεσε, «ήταν να τον δω, να τον χαιρετίσω», ενώ είπε πως ο Μακαριότατος, είναι δυνατός. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τους αναγνώρισε, αλλά, δεν μιλάει πολύ. 

«Ο Θεός να είναι βοηθός, η πίστη του είναι μεγάλη, πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος, αγαπητός και έδειχνε την αγάπη του με το να βοηθά όλους, και στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ο Θεός να τον φυλάξει και η πίστη του είναι δυνατή και ο Θεός βοηθός.», κατέληξε ο Αντιοχείας Ιωάννης.