Ροή Ειδήσεων

Είδες ο Ιγνάτιος; Μία ώρα αργότερα η έναρξη θείων λειτουργιών για εξοικονόμηση ενέργειας

Κατά περίπου μια ώρα αργότερα σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι τώρα αναμένεται να ξεκινούν οι κυριακάτικες θείες λειτουργίες στη μητρόπολη Δημητριάδος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Μετά τον περιορισμό και το χαμήλωμα του φωτισμού στους ναούς, ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος εξετάζει πλέον και άλλους τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας σε μια εποχή που το ρεύμα και η θέρμανση κοστίζουν πάρα πολύ και υπάρχει πρόβλημα στην άμεση εξόφληση των λογαριασμών από τους ναούς.

Αυτή τη στιγμή οι θείες λειτουργίες αρχίζουν γύρω στις 7 το πρωί και τελειώνουν στις 10.30 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι οι ναοί θα πρέπει να ανάβουν τη θέρμανση και το ρεύμα από τις 6 το πρωί, όταν έξω είναι ακόμη νύχτα. Εμείς θέλουμε να ανοίγουν οι ναοί, μόλις ανατείλει ο ήλιος, ώστε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο το ρεύμα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, αν αρχίζουν οι κυριακάτικες θείες λειτουργίες μία ώρα αργότερα δηλαδή γύρω στις 8 το πρωί και να τελειώνουν γύρω στις 11 το πρωί. Με αυτό το ωράριο οι ναοί θα ανοίγουν γύρω στις 7 το πρωί, όταν θα υπάρχει ήδη το φυσικό φως, άρα δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείται ο φωτισμός. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να προσαρμοστούμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για να μειώσουμε και το κόστος της θέρμανσης στους Ναούς μας».

Την οριστική απόφαση αναμένεται να τη λάβει η τοπική εκκλησία εντός ημερών στη μηνιαία σύναξη των ιερέων, οπότε και θα ανακοινωθεί το νέο μέτρο.