Ροή Ειδήσεων

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Επίσης, συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος (Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας) και ο οικείος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Να αναφερθεί ότι στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ιεροθέου από νωρίς το απόγευμα, έσπευσε πλήθος πιστών για να τιμήσει και να προσκυνήσει στην χάρη του προστάτη τους.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Ακόμη ευχήθηκε ιδιαίτερα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο, τονίζοντας ότι τους έκανε την τιμή να προΐσταται και να συνεορτάσουν από κοινού τον Άγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που είδε στο ναό τόσο κόσμο να τιμά τον Άγιο Ιερόθεο.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο λαός που τιμά το πρόσωπο του Αγίου και κάθε χρόνο έρχεται εδώ στον περικαλλή ναό , πως έχει βιωματική σχέση με τον Άγιο» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμώμενου Αγίου Ιεροθέου, τονίζοντας ότι η παράδοση τον θέλει να είναι παρόν και στην Κοίμηση της Θεοτόκου με υπερφυσικό τρόπο. 

Επίσης τόνισε πως «ο Άγιος Ιερόθεος δεν είναι πολύ γνωστός ο Άγιος, παρόλο αυτά ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στον Συναξαριστή τον ονομάζει Έξαρχο μετά τους Απόστολους».

Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος ευχήθηκε στον αγαπητό Μητροπολίτη Λήμνου οι οποίοι μαζί πέρασαν πολλά χρόνια διακονίας, να πορεύεται στη ζωή του σύμφωνα με την πολιτεία του Αγίου Ιεροθέου.

«Κατά το όνομα σου, Δεσπότη μου, τούτο και η πολιτεία σου» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, απευθυνόμενος προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λήμνου.