Ροή Ειδήσεων

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων στον Άγιο Δημήτριο Πειραιώς

Με την πανηγυρική τέλεση της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022", προς τιμήν του προστάτου της ενορίας, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό από νωρίς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενορίας, αλλά και εκδηλώνοντας με αγάπη τα φιλάγια αισθήματα τους και την πίστη τους προς το πρόσωπο του προστάτου Αγίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, λίγο πριν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, η οποία ενθρονίσθηκε στον πρόναο του Ιερού Ναού, αναμένοντας το απόγευμα την έλευση της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022" θα πραγματοποιηθούν από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις (Θείες Λειτουργίες, Ιερές Αγρυπνίες, Ιερές Παρακλήσεις κ.α.), καθώς επίσης και σε όλες τις πνευματικές ευκαιρίες που έχουν προγραμματισθεί κατά την διάρκεια των ημερών αυτών (Αφιερώματα και πνευματικές ομιλίες από εκλεκτούς προσκεκελημένους πατέρες κ.α.)

Επίκεντρο όλων των ημερών η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας από την Αμοργό.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ.κ. Αμφιλόχιος, ενέκριναν το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς διά την μεταφορά της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, διά τους εορτασμούς των φετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2022, που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

 Η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας θα μεταφερθεί στον Ιερό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά προς ευλογία και αγιασμό των ενοριτών, του πιστού λαού του Πειραιά αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Δημητρίου από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022.

Εορταστικό Πρόγραμμα

Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου αυτής περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο Ιερές Παρακλήσεις, ομιλίες και Ιερές Αγρυπνίες.

Εκλεκτοί Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, εκλεκτοί ομιλητές και πατέρες θα κοσμήσουν και τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των Δημητρίων 2022, προσμένοντας τους πιστούς από όλα τα σημεία της Αθήνας να συμμετάσχουν με προθυμία και ευλάβεια.