Ροή Ειδήσεων

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ”Πολλές φορές έχουμε κλειστές τίς καρδιές μας για Εκείνον”

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρουπόλεως, στο προάστιο Απαλού, μετέβη σήμερα, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 18 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, για να προεξάρχει του Όρθρου και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της ακριτικής Μητροπόλεως πλαισίωσαν οι Εφημέριοι του Ναού, οι Πατέρες και ο Διάκονός του ενώ ευλαβείς ενορίτες προσήλθαν να προσευχηθούν και να ενωθούν με τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο Ιησού Χριστό μέσω της αναιμάκτου θυσίας.

Άλλωστε στη μεθόριο της πατρίδας μας, η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στον Έβρο, διαδραματίζει πολλαπλό ρόλο ενώ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο κρίνεται το γεγονός της δυναμικής συμμετοχής πολλών παιδιών και νέων, τόσο στη διακονία, όσο και στο εκκλησίασμα!

Προ της απολύσεως και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως τον ιεροπαίδα Νικόλαο Παπαναστασίου, έναν ευσεβή νέο της Ενορίας που ανατράφηκε πνευματικά στον Ναό του Απαλού, φοιτητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο συνεχάρη για την διακονία του αναφωνόντας “Άξιος”!

Τέλος, ο σεπτός Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος αναφερόμενος στην ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή υπογράμμισε την δυσκολία της θυσίας, την οποία μας καλεί ο Χριστός να κάνουμε πράξη για να κερδίσουμε τη ζωή αλλά και τη ψυχή μας!

Αναρωτήθηκε, πόσο διατεθειμένοι είμαστε σήμερα, όλοι ανεξαιρέτως, να θυσιάσουμε τον εαυτό μας για τους άλλους, προκειμένου ο Χριστός να κατοικήσει στις καρδιές μας, που πολλές φορές τις έχουμε κλειστές για Εκείνον, που είναι η όντως Ζωή, η Αλήθεια και το Φως!

Τόνισε ότι ο Σταυρός που πριν λίγες ημέρες με πνευματική χαρά υψώσαμε και τιμήσαμε, οφείλουμε να τον τιμάμε με το παράδειγμα της ζωής μας και καθημερινά μέσα από τον αγώνα και την προσευχή μας να αγαπάμε θυσιαστικώς ώστε να βασιλεύει ο Κύριος της Δόξης στο νού και στην καρδιά μας, γιατί χωρίς τον Χριστό και την Εκκλησία Του ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει!