Ροή Ειδήσεων

Το Πέραμα υποδέχθηκε την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου

Τριήμερες εορταστικές - λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 έως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Περάματος, με αφορμή την έλευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από το Φαναράκι της Μικράς Ασίας που φυλάσσεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Την Εικόνα υποδέχθηκε πανηγυρικά κλήρος και λαός στην Πλατεία Περάματος και στην συνέχεια ακολούθησε λαμπρή λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην Λιτανεία την εικόνα συνόδευαν οι φιλαρμονικές της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας, παιδιά σχολείων του Περάματος, ο σύλλογος παραδοσιακών χορών «Μπροστιλάτες» και πλήθος πιστών.

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αντώνιο Τσέρκα και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: «Με βαθιά ευλάβεια υποδεχόμαστε την ιστορική Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου απο το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια απο την Μικρασιατική Καταστρόφη, τιμώντας αυτούς που θυσιάστηκαν τις τραγικές εκείνες ημέρες».

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ευάγγελο - Άγγελο Χελιώτη, μαθητή της Α' Λυκείου.

Τέλος, μετά το πέρας του εσπερινού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - αφιέρωμα στην Μικρά Ασία με τίτλο: «Αναζητώντας τις ρίζες της Ερασμίας 1922-2022», από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Πανδουρίδες», με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.