Ροή Ειδήσεων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Φωνή λαού, οργή Θεού... Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδας.

Με αφορμή την ανερμάτιστη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Φωκίδος, για την μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Δωρίδας, έξω από την Ι.Μ.Κουτσουρού και προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα εξης:

-Ειναι ΨΕΥΔΗΣ ο ισχυρισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και ουδείς διατάραξε τη λειτουργία του εσπερινού, ή παρεμποδίστηκε ώστε να μη συμμετάσχει στην θρησκευτική ακολουθία. Αυτό το επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία, όλοι οι παρόντες, καθώς επίσης αποδεικνύεται από φωτογραφίες και βίντεο.

-Ειναι ΨΕΥΔΗΣ ο ισχυρισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ό,τι η Ελληνική Πολιτεία υποχρεώσε τις Μονές και τις Μητροπόλεις να συντάξουν και να μεταγράψουν την εκκλησιαστική περιουσία. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι με οδηγία της Ελλαδικής Εκκλησίας προτρέπει για την καταγραφή της εκκλησιαστικης περιουσίας, αλλά όχι όμως των δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών εκτάσεων.

-Ειναι ΨΕΥΔΗΣ ο ισχυρισμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ό,τι υπάρχουν σχετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Εμείς παραθέτουμε στοιχεία και αποδείξεις για όλα αυτά και γι'αυτό τους καλούμε και τους προκαλούμε, να παρουσιάσουν τους δικούς τους《ανύπαρκτους》τίτλους ιδιοκτησίας που επικαλούνται και όχι συστηματικά να παραπληροφορούν και να "αερολογούν".

-Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ό,τι οι διαμαρτυρομενοι κάτοικοι κινδυνεύουν να απωλέσουν τις περιουσίες τους, λόγω των απαράδεκτων απαιτήσεων των μοναχών της Μονής Κουτσουρού.

Αυτές οι περιουσίες είναι που έδωσαν δύναμη σε εκατοντάδες οικογένειες και για αρκετές γενιές να επιβιώσουν και να προκόψουν.

Και είναι αυτοί οι κάτοικοι που εκατοντάδες χρόνια εξασφάλιζαν τα καλώς νοούμενα δικαιώματα του Μοναστηριού, χωρίς μοναστική κοινότητα και χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Αποτελούσαν και αποτελούν επί σειρά δεκαετιών στήριγμα του Μοναστηριού, είναι φιλήσυχοι πολίτες και ανήκουν στο πλήρωμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

-- Επισημαίνουμε ακόμη ό,τι η προσπάθεια υφαρπαγής περιουσιών πιστών από τις μοναχές - ενοίκους της Ι.Μ. Κουτσουρού, αλλά κυρίως η ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά τους σε βάρος των κατοίκων της Δωρίδας, δεν ταιριάζει με τον ρόλο και την ιστορία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Στις δύσκολες εποχές για την κοινωνία και τον Ελληνισμό κατά το παρελθόν, η εκκλησία εκποίησε περιουσία, στήριξε τους χριστιανούς και πρωταγωνίστησε στους αγώνες για την ελευθερία όπου έχουμε φωτεινά παραδείγματα κληρικών που απώλεσαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Αυτοί οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ενέπνεαν το πλήρωμα της, σε αντίθεση με το σήμερα.

Τέλος η σπουδή της Μητροπόλεως Φωκίδας, να διαστρεβλώνει μονίμως τα πραγματικά γεγονότα της ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΥΓ. Θυμίζουμε στο Μητροπολίτη Θεόκτιστο ό,τι έχει βαριά κληρονομιά και χρέος.......διότι πριν 200 χρόνια ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας θυσιάστηκε για τους κατοίκους του τόπου, που σήμερα αυτός και η παρέα του αδικεί και φτωχοποιεί.