Ροή Ειδήσεων

Αμερικής Ελπιδοφόρος από την ανάποδη. Ο Κροάτης ιερέας δεν βάφτισε το παιδί του γκέι ζευγαριού

 

Ο αιδεσιμότατος Kristijan Zeba από το Srdoče της Rijeka βρέθηκε πρόσφατα σε σοβαρό πειρασμό.

Πρέπει να επιτρέψει τη βάπτιση ενός παιδιού που έχει συλληφθεί με τεχνητή γονιμοποίηση στην εκκλησία του και ενός γυναικείου ζευγαριού ομοφυλόφιλων. 

Εκείνος όμως αντιστάθηκε, παρέμεινε σταθερός και αταλάντευτος. Κάτι τέτοιο δεν είναι στο πνεύμα της Εκκλησίας, είναι ενάντια σε όλους τους κανόνες και τις κατηχήσεις της. Η Αρχιεπισκοπή της Ριέκα δεν έχει ακόμη αντιδράσει. Το κοσμικό κοινό, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είναι απόλυτα με το μέρος του.

Ο αιδεσιμότατος Ζέμπα στην 16χρονη καριέρα του με το «Ρωμαϊκό κολάρο» δεν είχε ακόμη τέτοιο αίτημα. Να βαφτίσει το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού.

Όταν ρωτήθηκε πώς ξέρει ότι δεν θα ανατραφεί στο πνεύμα της καθολικής πίστης, απαντά: 

«Επειδή είναι ήδη σε αμαρτία, οι δυο τους είναι στην αμαρτία επειδή ζουν αντίθετα με τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας, και Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας είναι ότι ο γάμος πρέπει να γίνεται αποκλειστικά ανδρών και γυναικών, οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο».

Και οι κάτοικοι του Srdoc το άκουσαν. Επειδή ο αιδεσιμότατος ρώτησε το εκκλησίασμα για τα πάντα στο Facebook, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προσβολές. Κάποιοι τάχθηκαν στο πλευρό του Ζέμπα.

«Η συνείδησή μου είναι εντελώς καθαρή και νομίζω ότι είναι το μόνο σωστό πράγμα για μένα», είπε ο Zeba.

Υπενθυμίζεται οτι τον Ιούλιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ευλόγησε τη βάπτιση παιδιών gay ζευγαριού με την κίνηση αυτή να προκαλεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ χρηστών του Twitter, καθώς το #ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ_ΤΩΡΑ βρέθηκε στην τρίτη θέση των ελληνικών trends.

Με αφορμή τη βάφτιση των παιδιών των σχεδιαστών Ευάγγελου Μπούση και Peter Dundas στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο αλλά και επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η ΔΙΣ στην επιστολή κάνει αναφορά στα όσα κατέθεσε εγγράφως ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος που υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, τον οποίο μάλιστα εγκάλεσε και για αντικανονικές ενέργειες στη Μητρόπολή του.

Σύμφωνα καί με τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η βάπτιση στη Βουλιαγμένης «ανερυθρίαστα καταπατεί την Ορθόδοξη Διδασκαλία και Παράδοση».