Ροή Ειδήσεων

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Ευστάθιο Καλημεριάνων Κύμης

Σε εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα τέλεστηκε την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 ο πανηγυρικός Εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στο φερώνυμο εξωκλήσι της ενορίας των Καλημεριάνων Κύμης.

Να σημειωθεί ότι ανέγερση του εξωκλησίου έγινε με δαπάνη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και των περιχώρων της, προς τιμή του προστάτη τους Άγιο Ευστάθιο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο του Αγίου Λουκά Αλιβερίου, τους Οικονόμους Αριστείδη Ρούσσο, εφημέριο Διρρευμάτων Απόστολο Αλμαλιώτη εφημέριο Πλατάνας και τους Πρεσβυτέρους Θεόδωρο Τοντορέσκου εφημέριο Βίταλου και Ιωάννη Μπατή εφημέριο Καλημεριάννων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, εστιάζοντας στο μαρτύριο και το παράδειγμα του Αγίου Ευσταθίου, στη γενναιότητα αλλά και στην στρατηγική του η οποία τον διέκρινε.

Στη συνεχεία ο κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους, και ευχήθηκε με πατρικές και εόρτιες ευχές προς τους παριστάμενους πιστούς που συμμετείχαν απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης