Ροή Ειδήσεων

Όχι στον «ευνοούμενο». Επιστολή Σωματείου επαγγελματιών στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή Μητροπολίτη Ηλείας

Επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε το Σωματείο πλακάδων καί συναφών επαγγελμάτων ο Ερμής με έδρα τον Πύργο, (αριθμεί 250 ενεργά μέλη) με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης.

Οι βιοπαλαιστές της ζωής με πόνο και ανησυχία για την παρουσία και εκπροσώπηση της Εκκλησίας στην περιοχή τους μεταξύ άλλων εκφράζουν την άποψη ο νέος ιεράρχης να μην είναι απο τον τόπο τους διότι το κλίμα δεν είναι καλό όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής μητρόπολης και πως θα πρέπει να γίνουν σε μεγάλο βαθμό ριζικές αλλαγές στα άτομα που διοικούν τις ενορίες, τα φιλόπτωχα ταμεία, τα νεκροταφεία, τα γηροκομεία και τα ιδρύματα. 

Στην επιστολή φέρεται ως τώρα να κυριαρχεί το συμφέρον, η σκοπιμότητα, η προώθηση ημετέρων οπότε και ζητούν υπέρβαση, ανοιχτή σκέψη, αξιοκρατία και γνήσια πνευματικότητα.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή

Επιστολή-φραγμός στις κληρονομικές μητροπόλεις..

Για την ιστορία, την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του Μητροπολίτη κοινοποίησε πρόσφατα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο 90χρονος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Με βάση τις ίδιες πηγές, στην σχετική αίτηση της παραίτησής του εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκλησή του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ώστε να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που είναι ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια.

Όμως η καθοριστική απόφαση για τον ποιος θα τον διαδεχθεί ανήκει στην Ιεραρχία της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως για την επιλογή αυτή ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει αντίθετη άποψη ωστόσο η εκλογή του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου στον μητροπολιτικό θρόνο της Άρτας ήταν  ηχηρό μήνυμα της Ιεραρχίας στην τάση των τελευταίων χρόνων για τους μητροπολίτες εκείνους που παραιτούνται και θέλουν να ορίζουν τη διαδοχή τους.