Ροή Ειδήσεων

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας της Αμμουδιάς.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στο εορτάζον παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης, που ανηγέρθη με τη συνδρομή της οικογένειας Ευαγγελίδη και ανήκει στην ενορία της Αμμουδιάς.

Στο ως άνω παρεκκλήσιο λειτούργησε και ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στο κήρυγμά του εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις ακολουθίες των ευλαβών κατοίκων της περιοχής, που γνωρίζουν να τιμούν τους προστάτες αγίους τους, να καταφεύγουν στη χάρη τους και να ζητούν τις πρεσβείες τους.

Τόνισε ακόμη ο Σεβασμιώτατος την αξία και τη σπουδαιότητα της κάθε εορτής ως μίμησης του εορταζόμενου αγίου, αφού για τους πιστούς οι άγιοι είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες που αποκαλύπτουν το δρόμο της αρετής, το δρόμο που βάδισε πρώτος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Παναγία Μητέρα του, η Αγία Μαρίνα και όλοι οι άγιοι, το δρόμο που υπόσχεται τη σωτηρία και την αγιότητα.

Τέλος συνεχάρη τον Ιερέα π. Χρήστο Πάγκαλο, τους Ιεροψάλτες και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.