Ροή Ειδήσεων

Μητροπολίτης Κερκύρας: Προσοχή! Επιτήδειοι εξαπατούν Ιερείς!

“Προσοχή μην πέσετε στην παγίδα και δώσετε λεφτά σε όσους ζητούν εκ μέρους της Μητρόπολης Κέρκυρας”, αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων εγκύκλιος της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Corfutvnews θα διαβαστεί και στο κήρυγμα της Κυριακής έτσι ώστε να προσέχουν οι πολίτες.

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι εδώ και 2 χρόνια υπάρχει μία σπείρα η οποία εκμεταλλευόμενη φιλανθρωπικά συναισθήματα ενοχλεί τηλεφωνικά τόσο την Μητρόπολη όσο και Ιερείς ακόμα και μοναστήρια και ζητά χρήματα με πρόσχημα ότι τηλεφωνούν από κάποια υπηρεσία όπως Δήμος ή ΠΙΝ και ζητούν μεγάλα ποσά δήθεν για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα σε τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε σε Ιερέα, μία κυρία ζήτησε χρήματα χρησιμοποιώντας το όνομα του Μητροπολίτη Κερκύρας υποστηρίζοντας ότι δήθεν αυτός την παρέπεμψε ζητώντας βοήθεια.

Έχουν ενημερωθεί οι Αστυνομικές Αρχές και σύμφωνα με πηγές της Μητρόπολης θα πρέπει όλοι να είναι προσεχτικοί και αν τύχει σε αυτους κάποιο παρόμοιο περιστατικό να το αναφέρουν αμέσως στην Αστυνομία και να μην δώσουν χρήματα.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Μητρόπολης: