Ροή Ειδήσεων

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, Ο ΠΑΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ

 

Η παγανιστική τελετή πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2022 στην πόλη Masquatsis της Αλμπέρτα, σύμφωνα με το activenews.ro .

Πριν από την εκδήλωση, ο οικοδεσπότης είπε ότι αυτός ο «θεραπευτικός χορός» στο ρυθμό των ντραμς συμβολίζει «τον χτύπο της καρδιάς της Μητέρας Γης, τον καρδιακό παλμό της ζωής». 

Εκεί, ο πάπας παρακολουθεί το τελετουργικό από μια ψηλή σκηνή, περιτριγυρισμένος από τέσσερις ιθαγενείς ηγέτες ντυμένους με παραδοσιακές ρόμπες με φτερά στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια του χορού, ο τελετάρχης εξηγεί στο μικρόφωνο την έννοια του μαγικού αριθμού "τέσσερα" από τον αριθμό των ντράμερ που κάθονται γύρω από το μπάσο, που σημαίνει τον αριθμό των "στοιχείων", "τέσσερις κατευθύνσεις", "τέσσερα στάδια του ζωή» και «τέσσερις μορφές ζωής».

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στις αυτόχθονες φυλές των Ινδιάνων του Καναδά, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε στο τελετουργικό του λεγόμενου «θεραπευτικού χορού», οι ερμηνευτές του οποίου λατρεύουν τη «Μητέρα Γη». 

«Έχουμε τον ήλιο να ανατέλλει από την ανατολή και έχουμε το Thunderbird από το νότο», λέει ο τελετάρχης καθώς τέσσερις ντράμερ ψέλνουν κάθε λογής ξόρκια. Έχουμε άνεμο από τη Δύση. Το οξυγόνο που αναπνέουμε είναι η προστασία της Μητέρας Γης. Και στον Βορρά έχουμε τη Μητέρα Γη. Η Μητέρα Γη είναι αυτή που είμαστε».

Ακολουθούν λεπτομέρειες για την «προσωπικότητα» της Μητέρας Γης:

«Η Μητέρα Γη αντιπροσωπεύει όλη τη φυτική ζωή, η Μητέρα Γη, η μητέρα μας, είναι επίσης η μητέρα όλων των εντόμων, η Μητέρα Γη είναι επίσης η μητέρα όλων των ζώων στη γη, στο νερό και στον αέρα». 

Και επίσης: «Μάνα Γη, φυσικά, η Μητέρα όλων των ανθρώπων. Είμαστε όλοι γιοι της Μητέρας Γης. Ελα έλα!"

Προς το τέλος της εκδήλωσης, ο αρχηγός των Πρώτων Εθνών Wilton Littlechild τοποθέτησε ένα στέμμα από φτερά, την κόμμωση ενός ηγέτη Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, στο κεφάλι του ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τραγουδώντας τελετουργικά ξόρκια και χειροκροτήματα από το κοινό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος φλερτάρει με παγανιστικές τελετουργίες και σύμβολα. 

Ο ίδιος ο Πάπας συμμετείχε στους Κήπους του Βατικανού σε ένα τελετουργικό αφιερωμένο στην ειδωλολατρική θεά της Νότιας Αμερικής που ονομάζεται Pachamama, που σημαίνει Μητέρα Γη.