Ροή Ειδήσεων

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ συνευχηθέντος στο Ιερό Βήμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οποίος αφίχθη προς προσκύνησιν της αγίας Εικόνος.

Το θείον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ο οποίος αναφέρθηκε εκ του Αποστολικού Αναγνώσματος στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος ως δώρον του Θεού και τα οποία πρέπει να τα αξιοποιεί μέσα στο χώρο της εκκλησίας και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο και εκ μέρους των άλλων Αρχιερέων για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές η Χάρις του Θεού πάντοτε να τους δίνει δύναμη να αναγνωρίζουν και να αξιοποιούν τα προσωπικά τους χαρίσματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος προ της απολύσεως ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς και τους παρισταμένους και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη επάνοδο στα ίδια με την ευλογία της Παναγίας.

Συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αλεξανδράκης, η διατελέσασα Πρωθυπουργός κα. Β. Θάνου, ο Περιφερειακός Διοικητής Κυκλάδων του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρ. Καραγιάννης και πλήθος προσκυνητών οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αλλά και μετά το πέρας αυτής μετ’ ευλαβείας και προσοχής τηρούντες τα μέτρα προσήρχοντο να προσκυνήσουν το ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης καθώς τους υπεδέχοντο με ευγένεια οι Επίτροποι του Ναού.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επΙμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.