Ροή Ειδήσεων

Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: Από τα ψευδοθαύματα στούς Αγίους Ισιδώρους στά 2.300.000 ευρώ της Μενδώνη. Καί συνεχίζουμε

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στην πόλη του Ναυπλίου στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης της στην Αργολίδα την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. 

Όπως έγινε γνωστό ο σεβασμιώτατος τήν ενημέρωσε για τις εργασίες αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης και συντήρησης των τοιχογραφιών, του τέμπλου και του ξυλόγλυπτου διακόσμου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ που υλοποιείται από τις Διευθύνσεις Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων.

Η ίδια προθυμοποιήθηκε να καταβάλει προσπάθειες να επιλυθούν καί άλλα χρονίζοντα προβλήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.


Υπενθυμίζεται πρό ενός μηνός ο κ.Νεκτάριος μίλησε για την «απάτη ολκής» που, όπως ανέφερε, έχει στηθεί με όσα «θαυματουργά» συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό καθώς καί για τόν συγκεκριμένο ιερέα πώς έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις οι οποίες είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα:

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα» χαρακτηριστικά ανέφερε.