Ροή Ειδήσεων

Το πρόγραμμα της ποιμαντικής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Τανζανία

Το Σάββατο πριν την Πεντηκοστή, 11 Ιουνίου, ξεκινά η ποιμαντική περιοδεία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου στη νησιωτική πολιτεία της Τανζανίας.

Την ημέρα αυτή, που είναι και η γιορτή του Αποστόλου Βαρθολομαίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα τελέσει Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών. 

Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Χόμπαρτ.

Εκεί θα είναι ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Τανζανίας και ο Επίσκοπος Σωζόπολης Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα της Ενορίας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 12 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα ιερουργήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Χόμπαρτ. 

Στον ίδιο Ναό θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα στην Ελληνική Αίθουσα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, ο κ.κ. Μακάριος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Χόμπαρτ. 

Θα ακολουθήσει Ελληνικό Πανηγύρι, το οποίο διοργανώνει η Ενορία της Αγίας Τριάδας.

Τέλος, το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα επισκεφθεί την Ελληνορθόδοξη Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λόνσεστον, όπου θα προεξάρχει του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Τις υπόλοιπες ημέρες, Τρίτη 14 Ιουνίου έως Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο 49χρονος ιεράρχης θα έχει συναντήσεις με τις Κρατικές Αρχές, καθώς και με τους Αρχιεπισκόπους της Καθολικής και της Αγγλικανικής Εκκλησίας. 

Επιπλέον, θα συναντήσει πολλούς από τους ομογενείς με τους οποίους θα συζητήσουν για το μέλλον του ελληνισμού στην Πολιτεία της Τανζανίας.