Ροή Ειδήσεων

ΚΩΣ - Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στην Αντιμάχεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πολύ όμορφο ιερό εξωκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που ανήγειρε το 2019 η οικογένεια του κ. Νίκου Πιζάνια στην Αντιμάχεια (στο δρόμο προς Κέφαλο μετά το παλιό Αεροδρόμιο), εψάλη εχτές με ευλάβεια και κατάνυξη  ο πανηγυρικός εσπερινός.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ηρακλειδών Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Περαντωνάκης (ο οποίος μίλησε για τον Άγιο και τα θαύματά του, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου που απουσιάζει εκτός Κω), ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Παριάρος, ο π. Ηλίας Καμπάκης, ο π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Αντώνιος Κασιώτης από την Κοίμηση Αντιμάχειας όπου υπάγεται και το ιερό εξωκλήσιο.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών: Μανώλης Σχουλλής, Γιώργος Μιαούδης, Απόστολος Κουτρουμάνος, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας κ. Νίκος Πόγιας, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Α. Τμήματος Ηρακλειδών ο κ. Αντώνης Κυδωνάκης και πολύς κόσμος απ όλο το νησί της Κω.

Στό τέλος, μαζί με τον άρτο προφέρθηκαν πλούσια κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί εψάλη ο όρθρος και θα τελέστηκε η Θεία λειτουργία της εορτής.