Ροή Ειδήσεων

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!! Είναι αυτές offshore του πρώην λογιστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων; Στό κάδρο καί η αναγνώριση Θεοφίλου

 


Είχαν σχέση αυτές οι εταιρείες με τίς επιθυμίες της ισραηλινής κυβέρνησης; 

ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑΣ ΙΕΡΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ

Ήταν το πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο που συγκλόνισε το παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επί ημερών Ειρηναίου με πολλαπλές ίντριγκες, μεθοδεύσεις και παρασκήνια, που παραλίγο να αποφέρει με δραματικό μάλιστα τρόπο την απώλεια της ελληνικότητας του Πατριαρχείου.

Ο Νίκος Παπαδήμας, εκκλησιαστικός υπάλληλος στο οικονομικό τμήμα και αμφιλεγόμενος διαχειριστής με την έννοια της κατοχής ιδιόχειρων προσωπικών πληρεξουσίων Ειρηναίου για ενοικιάσεις της ακίνητης περιουσίας, κατηγορήθηκε στά λόγια από ορισμένους Αγιοταφίτες για υπεξαίρεση αρκετών χιλιάδων ή εκατομμυρίων δολαρίων της Αδελφότητας και στα οποία ο ίδιος ο Παπαδήμας (συμφωνα με το διαδικτυο) θα αντιτείνει: Aν ήθελα να έχω πάρει λεφτά, τόσα χρόνια θα το είχα κάνει.

Το Nοέμβριο του 2004, με όσα φερεται να διηγείται πάλι ο ίδιος ο Παπαδήμας, οι παροικούντες τήν Ιερουσαλήμ μοναχοί, θα προσπαθούσαν να τον εμπλέξουν καί σε μία ακόμη περίεργη υπόθεση. Ότι δηλαδή ο κ. Ειρηναίος έπεσε θύμα τροχαίου, οπότε και κυκλοφόρησε ταχύτατα στους διαδρόμους του Πατριαρχείου ότι εκείνος είναι πίσω από αυτό...!!!

Καί κάπως έτσι, με αυτές τίς φήμες, προτιμησε να εξαφανιστεί.

Στις 19 Νοεμβρίου 2004, η σύζυγος του Παπαδήμα και ο πατέρας της πέταξαν από το Ισραήλ για την Ελλάδα. Από τον διαδικαστικο ελέγχο επάνω τους, βέβαια, δεν βρέθηκαν «μερικά κοσμήματα, δώρα από τα χρόνια του γάμου μας», όπως ισχυριστηκε ο Ν. Παπαδήμας, αλλά 9 ρολόγια χειρός (Cartier, Van Cleef, Rolex, Frank Muller), 7 δακτυλίδια (Bulgari στην πλειονότητά τους) και 3 ζευγάρια πλατινένια σκουλαρίκια, 1 κολιέ (επίσης Bulgari), 2 βραχόλια και 2 σταυροί με πολύτιμους λίθους. Eτσι, τουλάχιστον περιγράφονται στην (υπ' αριθμόν 26120) έκθεση κατάσχεσης που συντάχθηκε μετά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». O πεθερός του Παπαδήμα είχε πάνω του και 100.000 ευρώ. Eναν μήνα αργότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, καταβάλλοντας τους νόμιμους φόρους 9.615 ευρώ, τα παρέλαβε κανονικά...

Το 2013 ο μέχρι τότε καταζητούμενος Παπαδήμας συλλαμβάνεται και αυτός στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος με πτήση απευθείας προερχόμενη από το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ και μάλιστα όπως φέρεται από έγκυρες πηγές, δήλωσε μόνιμος κάτοικος Ισραήλ!!!

Στην κατοχή του, σύμφωνα με πληροφορίες που μετεδωσε η ιστοσελίδα αστυνομικού ρεπορτάζ bloko.gr, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γνήσια ταυτότητα κι ένα γνήσιο διαβατήριο Παναμά, με τα στοιχεία Ziakopoulos- Zanetti Nikolaos- Joan.

Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν σε Έλληνα υπήκοο Παναμά, ο οποίος είχε ... αποβιώσει σε άγνωστο χρόνο του πρόσφατου παρελθόντος. Τα γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα με τα στοιχεία του θανόντος και τις φωτογραφίες του Παπαδήμα, εκδόθηκαν και τοποθετήθηκαν σε μεταγενέστερο του θανάτου χρόνο.

Είτε από κάποια τοπική αρχή του Παναμά που εντόπισε το ... οξύμωρο του πράγματος, είτε από ... άλλη αρχή, ενημερώθηκε για την υφαρπαγή η Ιντερπόλ, η οποία έκανε ηλεκτρονική διανομή alert σε όλα τα αεροδρόμια και όλες τις αστυνομικές αρχές της υφηλίου για την περίπτωση που εμφανιστεί ταξιδιώτης να χρησιμοποιεί ως πιστοποιητικό της ταυτότητας του κάποιο από τα δύο έγγραφα Παναμά, με την υπόμνηση της κατεπείγουσας τηλεφωνικής αναφοράς περί διεθνώς διωκόμενου.

Κι εδώ ακριβώς ξεκινά η αλληλουχία των παραδοξοτήτων στο θρίλερ αυτό.

1. Πότε και κυρίως πως μπαινόβγαινε (;) στο Ισραήλ ο κ. Παπαδήμας και με ποια στοιχεία;

2.  Είναι δυνατό να μπαίνει-βγαίνει κάποιος στο Ισραήλ με πλαστά στοιχεία ακόμη κι αν αυτά αποτελούν τον ύμνο στη τελειότητα της πλαστογραφίας δίχως αυτό να γίνεται αντιληπτό και όταν θεωρητικά σε όλες τις πύλες εισόδου υπάρχει η προ ετών φωτογραφία του;

3. Πως πέρασε τον έλεγχο κι επιβιβάστηκε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στην πτήση 929 της AEGEAN στις 23-8-13 με διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης στό όνομα Ziakopoulos; Είναι δυνατόν να μην χτύπησε το alert της Ιντερπόλ στους ισραηλινούς, όταν αυτό συνέβει στο "Ελ. Βενιζέλος" αμέσως μόλις μπήκε το διαβατήριο στο σκάνερ;

Μόλις οι Έλληνες αστυνομικοί ενημέρωσαν την Ιντερπόλ, ζητήθηκαν τα αποτυπώματα και μόλις στάλθηκαν, ο κ. Παπαδήμας αποκάλυψε τη ταυτότητα του. Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά. 

Ποιοι τελικά και γιατί λοιπόν έστειλαν πακέτο τον Παπαδήμα στην Ελλάδα; Ήταν με τόν Ειρηναίο, με τούς αντιφρονούντες ή για τήν τσέπη του;

Οι απορίες ωστόσο δέν σταματούν εδώ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ

α) ότι στίς 2 Νοεμβρίου 2004 ο Νίκος Παπαδήμας (με τη σύζυγο του) δημιούργησε off shore μέ διεύθυνση μόνιμης κατοικίας ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Τελ Αβίβ καί όχι το διαμέρισμα του στήν Jaffa.

Όλως τυχαίως το άνοιγμα της υπεράκτιας εταιρείας συμπίπτει με τη περίοδο για όσα ακούστηκαν (καί) περί  απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Πατριάρχη  Ειρηναίου. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει μάλιστα αποτυπωθεί στό αθωωτικό Παλαιστινιακό Πόρισμα γιά τόν Ειρηναίο (δημοσιεύεται στο διαδίκτυο) που ήλεγξε πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ» ότι με την βοήθεια του Παπαδήμα εβραίοι επενδυτές εκμίσθωσαν αντί εκατομμυρίων δολαρίων ιδιοκτησία της Εκκλησίας στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Στό αραβικό πόνημα αυτό μεταξύ άλλων αναφέρονται με χρονική σειρά τα ακόλουθα:

...Τόν Οκτώβριο του 2004, φήμες κυκλοφορούσαν σχετικά με τήν συμπεριφορά του Παπαδήμα, τίς σχέσεις του καί πιθανώς κάποια υπέρβαση εξουσίας. Έλληνας δημοσιογράφος που άκουσε τις φήμες συμβούλεψε τον Πατριάρχη να απευθυνθεί σε έναν ανεξάρτητο δικηγόρο γιά να εξετάσει τίς συνθήκες στό Πατριαρχείο και να ερευνήσει τα αρχεία (...). Αυτή η έρευνα όμως τάραξε τη σχέση μεταξύ του Πατριάρχη καί του Παπαδήμα. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου καί αρχές Νοεμβρίου του 2004 ο Παπαδήμας προσπάθησε να πείσει τον Πατριάρχη γιά τήν ανάγκη να γίνουν αποδεκτές μερικές από τίς προσφορές εκμεταλεύσεως της εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας γιά να καλύψουν χρέη.... Ο Πατριάρχης αρνήθηκε.. Επέμεινε στήν προσέγγιση της Ελληνικής Κυβέρνησης γιά την οικονομική βοήθεια. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, διάφορες λεκτικές φιλονικίες παρουσία και αυτοπτών μαρτύρων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Πατριάρχη καί Παπαδήμα.

Μιά ημέρα τον Νοέμβριο του 2004, πρίν τη διαφυγή Παπαδήμα, καί ενώ ο Πατριάρχης επέστρεφε στήν Ιερουσαλήμ από το Τέλ Αβίβ μαζί με έναν ιερέα στό αυτοκίνητο του, ένα άγνωστο όχημα προσέκρουσε το αυτοκίνητο τους καί το ανέτρεψε. Ο Πατριάρχης υποψιάστηκε ότι ήταν μία προσπάθεια κατά της ζωής του...

Όπως βλέπετε στο ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε παρακάτω πρόκειται γιά τήν "9148-4824 QUEBEC INC" με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά καί αντικείμενο real estate investment!!


β) Στίς 6 Φεβρουαρίου 2007 ο Παπαδήμας φέρεται να ιδρύει στόν Παναμά νέα υπεράκτια εταιρεία. 
Περίπου τότε ομως καί συγκεκριμενα στίς 22 Ιανουαρίου 2007 η αρμόδια επιτροπή που χειριζόταν την αλλαξοπατριαρχεία στά Ιεροσόλυμα γιά λογαριασμό της ισραηλινής κυβέρνησης (δηλαδή Ειρηναίος ή Θεόφιλος γιά Πατριάρχης), απέσπασε παράταση δυο μηνών μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση (!!!) δίχως όμως να αναφέρεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στενός συνεργάτης του Θεόφιλου ωστόσο φέρεται να είχε δηλώσει σε αρθρογράφο της ισραηλινής εφημερίδας Χάαρετζ, ότι η διατήρηση της επικαρπίας (από εβραικές εταιρείες) των τριών εκκλησιαστικών ακινήτων στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ (στήν οποία διαδικασία εκμίσθωσης ενεπλάκη αποκλειστικά ο Παπαδήμας)  είχε τεθεί ως βασική προυπόθεση από τον επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής για να αναγνωρίσουν την εκλογή του. Ήταν τότε που ο Θεόφιλος ήρθε στην Αθήνα και ενημέρωσε σχετικά την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπό την Ντόρα Μπακογιάννη καί Θεόδωρο Κασίμη για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.


 

γ) Δέκα μέρες πρίν την επίσημη ανακοίνωση της αναγνώρισης του Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από την κυβέρνηση του Ισραήλ (16-12-2007) ο Νικόλαος Παπαδήμας φέρεται στίς 7-12-2007 πως συμμετείχε σε μία ακόμη ίδρυση υπεράκτιας εταιρείας με έδρα τον Παναμά. 




Μερικά απο τα δημοσιογραφικά σοβαρά ερωτήματα που ανακύπτουν απο τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι.

Μπορεί άραγε ο Νίκος Παπαδήμας να αμφισβητήσει ότι δεν σχετίζεται με τις εν λόγω offshore?

Γιατί το Πατριαρχείο επί Θεοφίλου του έδωσε (;;) συγχωροχάρτι στά παραστρατήματα του και δεν τον οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης για εξαπάτηση στη σύναψη των εκμισθώσεων εφόσον αρχικά η θέση του Πατριαρχείου  ήταν πως, εάν έχει γίνει μεταβίβαση οποιουδήποτε ακινήτου είναι άκυρη διότι το πληρεξούσιο δεν έδινε τέτοιες αρμοδιότητες στον Παπαδήμα. Επίσης μας έλεγαν ότι καμία πώληση ακινήτου δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. 

Από ποιά δραστηριότητα του Παπαδήμα (θα) προέρχονταν τα κύρια έσοδα των εταιρειών, ειδικότερα της πρώτης συσταθείσας offshore;;

Η δεύτερη και τρίτη περίπτωση των εταιρειών πόσο σχέση έχουν με το κίνητρο της ισραηλινής κυβέρνησης (αναφερόμαστε πιό πάνω) επί της διαδικασίας Αναγνωρίσεως Πατριάρχη;

Αν δεν ήταν φορολογικά αποδοτική η συσσώρευση  (επιχειρηματικών) κερδών για τον Παπαδήμα τότε γιατί της δημιούργησε αν υποθέσουμε οτι οι σημερινές αποκαλύψεις τον αφορούν;