Ροή Ειδήσεων

«Το κτίριο ανήκει ούτως ή άλλως στην Εκκλησία». Η διαπίστωση "χαστούκι" του αείμνηστου Ιεροσολύμων Διόδωρου Α' σε όσους επιγόνους του "έριξαν" σε λάκκο λεόντων τον διάδοχό του Ειρηναίο.

Το 1990 επί θητείας του αοιδίμου Πατριάρχη Διόδωρου Α' η Αγιοταφιτική Αδελφότητα βίωσε μία δοκιμασία-πειρασμό στα περιουσιακά της στοιχεία που αφενός τότε συσπείρωσε και δεν διαίρεσε την Σιωνίτιδα Εκκλησία αφετέρου δεν επλήγη το προσωπικό προφίλ του αείμνηστου Πατριάρχη.

Από δημοσίευμα της εποχής εκείνης πλην του τίτλου παραθέτουμε και τις εξής επισημάνσεις του άλλοτε Πατριάρχη κυρού Διόδωρου:

 «Το θέμα δεν είναι κτιριακό». 

«Το πρόσχημα των καταληψιών του Πατριαρχείου ήταν ότι το κτίριο στο οποίο εισέβαλαν τους παραχωρήθηκε από μία εταιρία με έδρα τον Παναμά, η οποία το αγόρασε, υποτίθεται από κάποιον Αρμένιο».

«Το σοβαρότερο είναι η πρόθεση της Ισραηλινής κυβέρνησης να ελέγξει την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ».



Πηγή: Περιοδικό Ταχυδρόμος, 1 Νοεμβρίου 1990

 


Σχετική ανάρτηση: Η ΑΤΕΡΕΤ ΚΟΧΑΝΙΜ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΑΒΕΡΗΣ Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΑΛΛΑΞΟΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ.