Ροή Ειδήσεων

Φαγοπότι εκατομμυρίων για έργο φάντασμα στο Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Τα εκκλησιαστικά ΜΜΕ “έθαψαν” την είδηση [ΕΓΓΡΑΦΟ]

<<Όλα αυτά και πολλά άλλα έγιναν το 1997 και μας δημιουργούν πολλά ερωτηματικά [ . . . ] Είναι δηλαδή, ορισμένα κονδύλια που εδόθησαν ανεξέλεγκτα τότε από το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς λόγο και χωρίς αιτιολογία και θα πρέπει να ερευνηθούν>>. 

Το παραπάνω απόσπασμα φέρεται από ελληνικό δημοσίευμα να ανήκει σε πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2011) για τα έργα και τις ημέρες Μ.Κ.Ο. και προ του 2000.
Από τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος περιμέναμε τόσα χρόνια η Δικαιοσύνη να βάλει στο μικροσκόπιο της τις ευθύνες και όσων συμμετείχαν στην χρηματοδότηση από τις πιστώσεις του ΥΠΕΞ του έργου <<αναπαλαίωση της οδού στη Βηθλεέμ (Milk Grotto Ναός Γεννήσεως Σπήλαιο) και χρηματοδότηση συντήρησης ψηφιδωτών, αγιογραφιών, τοίχων, δαπέδου Βασιλικής Γεννήσεως στη Βηθλεέμ>> 31/12/1997, με πακτωλό εκατομμυρίων, και το οποίο βλέπετε στο αποκαλυπτικό έγγραφο μέσα σε κόκκινο πλαίσιο.
Το ντοκουμέντο προέρχεται από τον ατελείωτο κατάλογο των επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ που διαβιβάστηκε στη Βουλή στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μετά απο ερωτήσεις βουλευτών, όπως του αξιόμαχου ερευνητή-δημοσιογράφου κ. Αργύρη Ντινόπουλου προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα. 

Όσοι παρακολουθούν το ιστολόγιο αυτό ξέρουν από τις ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις μας πως το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλια της Παλαιστινιακής Αρχής και της Ουνέσκο με χορηγίες  (κάτι όμως που είναι ενάντια στο διεθνώς ανεγνωρισμένο στάτους κβο των Αγίων Τόπων).
Άρα, ποιοί αετονύχηδες άρπαξαν το 1997 πακτωλό εκατομμυρίων για ενα έργο-φάντασμα στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ;;; Τραπεζικά αρχεία, τιμολόγια που ίσως έχουν κοπεί στην αλλοδαπή, πλαστά (και μη) παραστατικά, όλα θα έπρεπε να γίνουν φύλλο και φτερό. 

Υπενθυμίζεται πως την περίοδο 1997-1998 πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπήρξε ο μητροπολιτης Σκυθουπολεως Κωνσταντίνος (έχει πεθάνει) ενώ ο τότε αντιπρόεδρος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος είναι εν ζωή και θα μπορούσε να καταθέσει ούτως ώστε να βοηθήσει στην εξεύρεση των τρωκτικών...