Ροή Ειδήσεων

Ο Θεόφιλος ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της παγκόσμιας διαθρησκειακής εβδομάδας Harmony στην Ιορδανία

Σας παραθέτουμε μέσω της αυτόματης μετάφρασης την ομιλία Θεόφιλου, που θα βρείτε ΕΔΩ με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εκδήλωση της παγκόσμιας διαθρησκειακής εβδομάδας Harmony.



25-4-2013
Royal Υψηλοτήτων σας,
Σεβασμιότατοι και Excellencies,
Αιδεσιμότατοι, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι εδώ με τους συναδέλφους τους δικαστές μας για την πρώτη τελετή απονομής των βραβείων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακός Harmony, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Abdullah II. Ως θρησκευτικός ηγέτης Φέρνουμε μαζί μας ευλόγησε χαιρετισμούς από την Ιερουσαλήμ, την Ιερή Πόλη της ειρήνης και της συμφιλίωσης, γι 'αυτό είναι ότι ο Ουρανός εκεί συναντήθηκε με τη Γη? Και είναι εκεί που Abrahamic πίστη μας, μέσω της συνεχούς προσευχής, έχουν επιτύχει την αρμονία. Έχουμε συγκεντρώσει εδώ σήμερα για να γιορτάσουν την πολυμορφία και την αρμονία μέσα από διαφορετικές θρησκείες. Εδώ, τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους τους δικαστές μας ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για τις προσπάθειες της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκιπα Ghazi bin Muhammad στη λήψη αυτής της πρωτοβουλίας και την Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Abdullah II για την εισαγωγή του κόσμου για ένα διάλογο της αρμονίας μεταξύ των θρησκειών, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα Ηνωμένα Έθνη, μόλις πριν από 3 χρόνια.
Μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, Αυτού Μεγαλειότητας του περιγράφονται τους βασικούς στόχους της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακός Harmony". Η πρωτοβουλία ήταν να αναγνωρίσει την ηθική επιταγή για την προώθηση και κατανόηση των αξιών της ειρήνης που ενυπάρχουν σε όλες τις θρησκείες. Όλες οι θρησκείες μπορούν να ενωθούν από την αγάπη τους για τον Θεό και την αγάπη προς τον πλησίον. Με βάση την εν λόγω αξίες που είναι κοινές σε όλες τις θρησκείες, "Παγκόσμια Εβδομάδα διαθρησκειακή Αρμονία» ήταν να γίνει μια πλατφόρμα που συνδεδεμένων θρησκειών, αντιμετωπίζοντας την επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση, τη συνεργασία και την αρμονία.
Το επίσημο ψήφισμα του ΟΗΕ που καθορίζει τα κριτήρια για «Παγκόσμια Εβδομάδα Διαθρησκειακός Harmony". Μεταξύ αυτών ήταν:
1. Για να επιβεβαιωθεί ότι η αμοιβαία κατανόηση και διαθρησκειακού διαλόγου αποτελούν σημαντικές διαστάσεις ενός πολιτισμού της ειρήνης.
2. Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου κάθε έτους θα προορίζεται για την "Παγκόσμια Εβδομάδα Διαθρησκειακός Harmony" μεταξύ όλων των θρησκειών, δογμάτων και πεποιθήσεων.
3. Η πρωτοβουλία θα ενθαρρύνει όλα τα κράτη να υποστηρίξουν, σε εθελοντική βάση, τη διάδοση του μηνύματος της διαθρησκειακής αρμονίας και της καλής θέλησης στις εκκλησίες, τζαμιά στον κόσμο, συναγωγές, ναούς και άλλους χώρους λατρείας κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, που βασίζεται στην αγάπη του Θεού και την αγάπη του πλησίον.
Οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί σήμερα για τη διάκρισή τους έχουν συγκεντρωθεί, από όλο τον κόσμο και από όλες τις θρησκείες, στην ευλογημένη μας Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, οι σταυροδρόμι μεγάλων πολιτισμών. Επιτεύγματα των υποψηφίων έχουν αποδείξει τη δυναμική και ισχυρή δύναμη του διαθρησκευτικού σχέσεις και πώς, μέσω του διαλόγου θα φθάση στην αρμονία που είναι η ενσάρκωση της συνεργασίας, της αμοιβαίας κατανόησης και του σεβασμού που είναι κοινά χαρακτηριστικά που ενυπάρχουν στην ίδια την ουσία της θρησκείας.
Φυσική παρουσία μας εδώ με το Βαπτιστικό Οικόπεδο, όπου η ιερή ιστορία αποκαλύφθηκε και παραδόθηκε σε εμάς μέσω της Αγίας Γραφής και όπου ο Ιησούς Χριστός βαφτίστηκε, μαρτυρεί την κοινή ανθρωπιά μας και το πεπρωμένο του να "θέωση"? Που είναι η ενότητά μας με τον Θεό . Επιπλέον, Το site Βάπτιση μαζί με την Βηθλεέμ και την Ιερουσαλήμ αποτελεί δικού του μέρους ενός έθνους διαθρησκευτική αρμονία? Όπου οι θρησκείες Αβρααμική προορίζονταν να ζήσουν με ειρήνη και κατανόηση.
Αν και είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε αρμονία, ο διαθρησκευτικός ειρήνη είναι πράγματι μια πρόκληση σε όλο τον κόσμο. Είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο ότι όλες οι προσπάθειες για να φέρει την πίστη μας πιο κοντά πρέπει να αναγνωριστεί. Γιορτές φετινή «Παγκόσμια Διαθρησκειακή Εβδομάδα Harmony" είδε περισσότερα από 300 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει όχι μόνο Ισλαμοχριστιανικών σχέσεις, αλλά τον πλούτο του διαλόγου με άλλες θρησκείες, από τον Ιουδαϊσμό και τον Βουδισμό για να Sikhism.
Είναι με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας στον εορτασμό της ανακοίνωσης των δικαιούχων φετινό του "World Διαθρησκειακός Harmony" βραβείο. Σας ευχαριστώ.