Ροή Ειδήσεων

Ο Θεόφιλος προικοδότησε με δέκα στρέμματα στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού το ειδύλλιο του πρίγκιπα Γάζι με τον πρόεδρο Πούτιν. Με τις ευλογίες του Βασιλιά Αμπντάλα ανέγειραν Προσκυνηματικό Κέντρο και παρεκκλήσιο

Απογευματινή 24-25.03.2007

Η δήλωση του Θεόδωρου Κασσίμη στην Απογευματινή, 18.03.2009


Στις 24-25 Μαρτίου 2007 η απεσταλμένη (στην Ιορδανία) δημοσιογράφος Ντεμέλσα Βελίκα της εφημερίδας «Απογευματινή της Κυριακής» σημείωνε μεταξύ άλλων στη σελίδα 15:

«Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η επίσκεψη του υφυπουργού Θεόδωρου Κασσίμη στον Ιορδάνη ποταμό στην Ανατολική Όχθη, όπου βαπτίστηκε ο Χριστός και όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση μονής αλλά και ενός Κέντρου φιλοξενίας για τους προσκυνητές στο σημείο του Βαπτίσματος».

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 20.05.2007


Όπως συνεπτυγμένα αποκάλυπτε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στις 20 Μαΐου 2007 το Βασίλειο της Ιορδανίας σχεδίαζε να αναπτύξει με γρήγορους ρυθμούς την περιοχή ώστε να προσελκύσει θρησκευτικό τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα «κατά την τελευταία επίσκεψη του Πούτιν στη Μέση Ανατολή, όχι μόνο τον οδήγησαν εκεί για να ρίξει στις χούφτες του το "ιερό νερό" αλλά οι Ιορδανοί σε μία επίδειξη γενναιοδωρίας παραχώρησαν γη (σ.σ. του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) στη ρωσική Εκκλησία για να φτιάξει ξενώνα [...] Πρόεδρος της βασιλικής επιτροπής για το πρόγραμμα τουριστικής αξιοποίησης του Ιορδάνη ποταμού είναι ο πρίγκιπας Γάζι Μπιν Μαχμούντ, εξάδελφος του Βασιλιά Αμπντάλα και σύμβουλός του σε θέματα θρησκευμάτων [...] Ο πρίγκιπας Γάζι, το 2005, ήταν από εκείνους που βοήθησαν στην απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου...».



Στις 1 Αυγούστου 2011 ανάρτηση του «amen.gr» είχε τίτλο: «Το Ρωσικό Προσκυνηματικό Κέντρο στον Ιορδάνη ποταμό» και υπότιτλο/παραπομπή: «εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». Στο μικρό κείμενο γινόταν σαφές πως «το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θεωρεί το έργον τούτο άνευ ναού ή παρεκκλησίου».

Και όμως...

Στο σύνδεσμο http://www.jp-newsgate.net/gr/2012/06/26/6171, Πύλη ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε πολυτονική γραφή και με τις συνοδευτικές φωτογραφίες διαβάζει οποιοσδήποτε τα εξής:

«Το εσπέρας της Τρίτης, 12ης /26ης Ιουνίου 2012, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ετέλεσε τον αγιασμόν δια την έναρξιν της φιλοξενίας προσκυνητών εις τό ανεγερθέν υπό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Εκκλησίας προσκυνηματικού συγκροτήματος υπό την επωνυμίαν «Προσκυνηματικόν Κέντρον» εις την περιοχήν της Βαπτίσεως του Κυρίου εις την Ανατολικήν Όχθην του Ιορδάνου ποταμού. Το ανεγερθέν τούτο «Προσκυνηματικόν Κέντρον» προσέλαβε με την συνεργασίαν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και της Ρωσικής Πρεσβείας εις Ιορδανίαν ειδικόν εκκλησιαστικόν αμετάβλητον εις το μέλλον καθεστώς, το οποίον ορίζει ότι τούτο προώρισται να εξυπηρετή τας ανάγκας μόνον των Ρώσων προσκυνητών της Αγίας Γης, περιέχον εν αυτώ μικρόν παρεκκλήσιον [...] Εις αναγνώρισιν της συνεργασίας ο Πρόεδρος Πούτιν προσέφερε τιμητικήν διάκρισιν εις τον πρίγκιπα Γάζι [...] Εις το παρεκκλήσιον ο Πρόεδρος Πούτιν μετέφερεν εις τον κ. Θεόφιλον τας ευχαριστίας του Πατριάρχου Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου δια την συγκατάθεσιν Αυτού να ιδρυθή το «Προσκυνηματικόν Κέντρον» τούτο και να προσλάβη το καθεστώς, όπερ προσέλαβεν...».

Υ.Γ. 1
















Υ.Γ. 2

Ορθόδοξη Κατάθεση, ΜΑΪΟΣ 2007


Υ.Γ. 3




Ορθόδοξος Τύπος, 09.03.2007: Προασπιστής των ιερών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έγραφε για τον αντικανονικά εκλεγμένο στον Πατριαρχικό Θρόνο Θεόφιλο ο πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής  π. Θεόδωρος Ζήσης. Καλή του νύχτα...