Ροή Ειδήσεων

Στο κεντρο του Μεσανατολικου ντομινο η ακινητη περιουσια του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων. Η επoικιστικη δραστηριοτητα στην Ιερουσαλημ απο το Ισραηλ μολις ξαναρχισε

[ . . . ] Με επιβεβαιωμενη την δηλωση του Προεδρου των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ που αναγνωριζει την Ιερουσαλημ ως πρωτευουσα του Ισραηλ, η ισραηλινη κυβερνηση συμφωνα με πληροφοριες σχεδιαζει να χτισει περιπου 14.000 οικιστικες μοναδες στην πολη, με περιπου 6.000 απο αυτες στην Ανατολικη Ιερουσαλημ, περιοχη που υπαρχει η περιουσια του ελληνορθοδοξου Πατριαρχειου και των Παλαιστινιων...

Στο πλαισιο του σχεδιου, που προωθηθηκε απο τον υπουργο Στεγασης και Κατασκευων Yoan Galant (Kulanou), προγραμματιζονται 5.000 οικιστικες μοναδες για την περιοχη Atarot, βορεια της Ιερουσαλημ και λιγο εξω απο τη Ramallah και αλλες 1.000 οικιστικες μοναδες για τις Εβραικες γειτονιες της Ανατολικης Ιερουσαλημ Pisgat Zeev, Hadashot.

Αυτα θα ειναι τα πρωτα μεγαλα αναπτυξιακα σχεδια που προταθηκαν σε σχεση με την <<Πρασινη Γραμμη>> (συνορα του 1967) εδω και δυο δεκαετιες.

Στη Δυτικη Ιερουσαλημ, θα χτιστουν 3.000 διαμερισματα στη γειτονια του Katamon και 5.000 σε Rehes Lavan, μια πλαγια που συνορευει με την Πρασινη Γραμμη στα νοτια της πολης, μεταξυ του Moshar Ora και της γειτονιας Givat Masauh, κοντα στον Βιβλικο Ζωολογικο Κηπο. Η περιοχη Rehes Lavan θα ειναι μια εντελως νεα γειτονια.

<<Μετα την ιστορικη διακηρυξη του Προεδρου Τραμπ, σκοπευω να προωθησω και να ενισχυσω την οικοδομηση στην Ιερουσαλημ>>, ανεφερε ο Galant.

Πηγη: 08/12/2017, Πενταποσταγμα, με τιτλο <<Ξεκινησαν τα προεορτια ενος μεγαλου πολεμου>>.