Ροή Ειδήσεων

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ

Ακολουθει αποσπασμα συνεντευξεως του υποστρατηγου ε.α. Κωνσταντινου Χ. Κωνσταντινιδη στον Κωστα Παπαπαναγιωτου στην εφημεριδα <<Ελευθερη Ωρα της Κυριακης>> .

- Τι θα μας πειτε για την Μοσαντ και τις αλλες μυστικες υπηρεσιες του Ισραηλ;
Η Μοσαντ ειναι μια τρομερη μυστικη υπηρεσια, αδυσωπητη και απανθρωπη, που συλλεγει επιτυχεστατα πληροφοριες και εκτελει φρικτες αποστολες παγκοσμιου επιπεδου. Εκτος απο τη Μοσαντ, το Ισραηλ διαθετει τη μυστικη υπηρεσια Σιν Μπεθ, που ειναι αρμοδια για την εσωτερικη ασφαλεια της χωρας, και την Αμαν, για τη συλλογη στρατιωτικων πληροφοριων και την εκτελεση ειδικων επιχειρησεων.

- θα αναφερθειτε τωρα στις <<βρομικες>> δουλειες και επιχειρησεις των μυστικων υπηρεσιων;
Προκειται για δολοφονιες, συνωμοσιες εναντιον ηγετων, οργανωση πραξικοπηματων και αποσταθεροποιησεις κυβερνησεων (π.χ. πραξικοπημα κατα του Μοσσαντεκ στην Περσια και  πραξικοπημα κατα του Αλιεντε στη Χιλη, αποβαση στον Κολπο των Χοιρων στην Κουβα, αποσταθεροποιηση στην Σοβιετικη Ενωση, κ.α.). Επισης οι μυστικες υπηρεσιες πραγματοποιουν επιχειρησεις προπαγανδας και ψυχολογικου πολεμου, οργανωνουν αναταραχες και πραξεις αναρχιας, υποκινουν απεργιες, υποδαυλιζουν και χρηματοδοτουν τη δραση μειονοτικων ομαδων και αντιστασιακων κινηματων (Αφγανισταν, Νικαραγουα, Κοσσυφοπεδιο κ.α.), εκτελουν προβοκατσιες και πυροδοτουν πολεμικες κρισεις. Αξιζει να αναφερω, οτι το LSD ειναι εφευρεση της CIA, που αποβλεπε στη διευκολυνση των ανακρισεων. Με αυτο και με αλλα παραισθησιογονα πειραματιζονταν στις δεκαετιες του '50 και του '60 πανω σε ανυποπτους πολιτες και ενα απο τα θυματα ηταν ο Δρ. Φρανκ Ολσον, που αυτοκτονησε στο Αμερικανικο Κεντρο Βιολογικου Πολεμου στο Φορτ Ντιτρικ. Φημολογειται, οτι και ο ιος του AIDS παρηχθη στα εργαστηρια βρομικου πολεμου των ΗΠΑ, αν και οι Αμερικανοι ισχυριζονται οτι οι φημες αυτες διαδοθηκαν απο την KGB και την ανατολικογερμανικη STAZI.

-Που αποδιδετε τη μεγαλη αποτελεσματικοτητα των μυστικων υπηρεσιων του Ισραηλ;
Η αποτελεσματικοτητα των εν λογω μυστικων υπηρεσιων οφειλεται: α) στον αδυσωπητο, ανελεητο και συνωμοτικο τροπο δρασης τους, β) στη στρατολογηση Εβραιων στο θρησκευμα σε ολο τον κοσμο, οι οποιοι ενεργουν ως εθελοντες πρακτορες, γ) στη συνεργασια με τη CIA και αλλες ξενες μυστικες υπηρεσιες, δ) στην ευχερεια των Ισραηλινων πρακτορων να εισχωρουν στις αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες, στη κυβερνηση και στα ερευνητικα-τεχνολογικα κεντρα των ΗΠΑ (υποθεση Λομπαρντ). Το Ισραηλ κατασκοπευει σχεδον ανενοχλητα την Αμερικη, που σημερα κυριολεκτικα <<εβραιοκρατειται>>. Στην αμερικανικη κυβερνηση εχουν υπηρετησει μεχρι και Εβραιοι υπουργοι, αρκετοι Εβραιοι <<δραστηροποιουνται>> στο Καπιτωλιο, ενω τα ΜΜΕ των ΗΠΑ βρισκονται στα χερια τους, στ) τη διαβρωση των μυστικων υπηρεσιων των αραβικων χωρων απο τους  Εβραιους <<οριενταληδες>> που προσποιουνται τους Αραβες.

-Γιατι το Ισραηλ ανεπτυξε τοσο πολυ τις μυστικες υπηρεσιες του και ιδιαιτερα τη Μοσαντ;
Αυτο εγινε αφενος λογω των απειλων που σχεδον μονιμα αντιμετωπιζει η μικρη αυτη χωρα και αφετερου γιατι η ιδια εχει αντιληφθει την αξια των πληροφοριων. Ιδιαιτερα σημερα, στην εποχη των εκπληκτικων επιτευγματων της Πληροφορικης, η <<πληροφορια ισοδυναμει με δυναμη και χρημα>>.  Και οπως   ειχε πει ο Κινεζος θεωρητικος του πολεμου Σουν Τσου: <<Το να εχεις αγνοια περι του αντιπαλου σου ειναι το ακρον αωτο της απανθρωπιας>>. Περιττο να πουμε, οτι το  Ισραηλ κερδισε ολους τους πολεμους με τους Αραβες χαρη στις αξιοπιστες πληροφοριες που μπορεσε να συγκεντρωσει, αλλα και στην ικανοτητα του να τις εκμεταλευεται (επιχειρηση Εντεμπε, βομβαρδισμος πυρηνικων εγκαταστασεων του Ιρακ κ.λπ.).

-Γιατι χαρακτηρισατε τη Μοσαντ αδυσωπητη και απανθρωπη;
Αν και κατα το μαλλον και ηττον ειναι γνωστη η αδιστακτη <<πολιτεια>> της, θα αναφερω ενα και μονον περιστατικο που επιβεβαιωνει τους χαρακτηρισμους αυτους. Κατα τη διαρκεια του <<Πολεμου των Εξι Ημερων>>, το 1967, το πλοιο ηλεκτρονικης αναγνωρισης του πολεμικου ναυτικου των ΗΠΑ <<Liberty>> επλεε με εμφανη σηματα στην Ανατολικη Μεσογειο. Τοτε, τα ισραηλινα Α/Φ το χτυπησαν με ιδιαιτερη θρασυτητα,με αποτελεσμα τον θανατο και τον τραυματισμο αρκετων μελων του πληρωματος του, εν γνωσει οτι το σκαφος ηταν αμερικανικο. Οσον αφορα τους προαναφερθεντες χαρακτηρισμους για τη Μοσαντ, αυτοι προερχονται απο επισημα εγγραφα της CIA, τα οποια περιηλθαν στα χερια των Ιρανων μετα την καταληψη της αμερικανικης πρεσβειας στην Τεχερανη οταν επικρατησε εκει η Ισλαμικη Επανασταση του Ιραν.

-Η ισραηλινη Σιν Μπεθ ενεργει πιο ηπια απο τη Μοσαντ;
Θα ελεγα οτι ειναι εξισου σκληρη η΄ και σκληροτερη. Κανεις δεν γλυτωνει απο τους <<κοριους>> της στο Ισραηλ και την Παλαιστινη. Η Σιν Μπεθ ασκει φρικτη αντιτρομοκρατια, με εκρηκτικα σε υποπτους, βομβες στους στοχους της, παρακολουθηση των επικοινωνιων, ανακρισεις με βασανιστηρια που συχνα οδηγουν στον θανατο κ.α. Ολα τα τηλεφωνα παρακολουθουνται στο Ισραηλ, δεδομενου οτι ολες οι <<ουρες>> (κυκλωματα) διερχονται αφανως απο το στρατηγειο της. Επισης η Σιν Μπεθ λογοκρινει, ακομη και εν ειρηνη, ολες τις ειδησεις των ΜΜΕ. Συχνα δε διοχετευει στα ισραηλινα και τα  διεθνη <<μιντια>> παραποιημενες η΄ ψευδεις ειδησεις.

-Ποια σχεση εχει  το Ισραηλ με την τρομοκρατια;
Το Ισραηλ εχει αυτοανακηρυχθει σε παγκοσμιο <<αντιτρομοκρατικο κεντρο>> και σε <<διωκτη>> της τρομοκρατιας. Ομως η Μοσαντ εχει αναπτυξει υπογειες διασυνδεσεις με πολλες τρομοκρατικες οργανωσεις, επιτυγχανοντας να τις οδηγει σε προβοκατορικες τρομοκρατικες πραξεις προς οφελος της. Και θα υπενθυμισουμε, οτι η ισραηλινη Αμαν εδρασε το 1953 με την επιχειρηση <<Lavon Affair>> στο Καιρο εναντιον αμερικανικων και βρετανικων στοχων για να ενοχοποιησει τους Αιγυπτιους.

-Νομιζετε οτι η Μοσαντ και η ΜΙΤ, η τουρκικη μυστικη υπηρεσια, δρουν στην Κυπρο και την Ελλαδα; Και που αποδιδετε τις πολλες -κατα καιρους- αποτυχιες της Μοσαντ;
Η Αθηνα και η Λευκωσια ειναι τα σταυροδρομια της διεθνους κατασκοπειας και τρομοκρατιας και επομενως η δραση της Μοσαντ και της ΜΙΤ στη χωρα μας και την Κυπρο ειναι αυτονοητη. Οι κατα καιρους γκαφες της Μοσαντ, οπως αυτες στην Ιορδανια και την Κυπρο, οπου πρακτορες της συνεληφθησαν επ΄αυτοφωρω, δειχνει οτι η επανδρωση, η εκπαιδευση, η πειθαρχια, αλλα και το ηθικο αυτης της πανισχυρης στο παρελθον υπηρεσιας εχει μαλλον χαλαρωσει. Ωστοσο παραμενει μια πολυ επικινδυνη μυστικη υπηρεσια με διεθνεις  στοχους και δραστηριοτητες και σιγουρα στη χωρα μας εχει ευρυτατες διεισδυσεις.