Ροή Ειδήσεων

Την αμεση εκδιωξη του Θεοφιλου απο τον πατριαρχικο θρονο στα Ιεροσολυμα ζητησαν οι Παλαιστινιοι της Ελλαδας. Διαβαστε το ψηφισμα-κειμενο που θυροκολλησαν στην Εξαρχια του Παναγιου Ταφου με εδρα την Αθηνα

11/11/2017, Ρεπορταζ: Σωτηρης Σκουλουδης

Παρασταση διαμαρτυριας πραγματοποιησε το <<Μετωπο Αντιστασης και Αλληλεγγυης για την Παλαιστινη "Γασσαν Καναφανι" >> στην Εξαρχια Παναγιου Ταφου, στο Μετοχι Αγιων Αναργυρων Πλακας στην Αθηνα, για το ζητημα που εχει προκυψει με τις πωλησεις εκτασεων που ανηκουν στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων, σε Ισραηλινους.

Ολοκληρο το ψηφισμα-κειμενο που θυροκολλησαν οι διαδηλωτες στην Εξαρχια εχει ως εξης:

<<Το Μετωπο Αντιστασης και Αλληλεγγυης για την Παλαιστινη "Γασσαν Καναφανι" >> καταδικαζει με τον πλεον κατηγορηματικο τροπο την παραχωρηση Παλαιστινιακης γης απο το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων στο Σιωνιστικο Κρατος Κατοχης.

Ο Πατριαρχης Ιεροσολυμων Θεοφιλος Γ' εχει την απολυτη ευθυνη για το ξεπουλημα της περιουσιας του Πατριαρχειου, η οποια ανηκει δικαιωματικα στον Παλαιστινιακο λαο, και τορπιλιζει με αυτον τον τροπο τις διαχρονικες ΕλληνοΠαλαιστινιακες σχεσεις φιλιας.

Εμεις απο την Ελλαδα στεκομαστε απεναντι σ'αυτες τις μεθοδευσεις και ζηταμε:

  • Αμεση απομακρυνση του Πατριαρχου Ιεροσολυμων.
  • Αμεση διακοπη οποιασδηποτε δοσοληψιας Παλαιστινιακης γης για οποιαδηποτε εκμεταλευση.
  • Επαναπροσεγγιση και αποκατασταση των σχεσεων μεταξυ του Πατριαρχειου και του Αραβοχριστιανικου κοσμου.
  • Αμεση διακοπη οποιασδηποτε συνεργασιας του Πατριαρχειου με εταιρειες-βιτρινα της ακροδεξιας οργανωσης εποικων <<Ατερετ Κοχανιμ>>.
  • Καμια υποταγη σε εκβιασμους με σκοπο το ξεπουλημα Παλαιστινιακης γης.
  • Αμεση αναληψη ευθυνης απο την Ελληνικη κυβερνηση.
Επι τη ευκαιρια, χαιρετιζουμε τον αγωνα των Παλαιστινιων Ορθοδοξων Χριστιανων που με τη διαρκη τους δραση προβαλουν σθεναρη αντισταση στη Σιωνιστικη Κατοχη>>.

Σημειωση του ιστολογιου μας: Για αναλυτικοτερη πληροφορηση σχετικα με τη δημοσιευση μας καντε αναζητηση στο ενημερωτικο portal <<zougla.gr>> με τιτλο αναρτησης <<Παλαιστινιοι καταγγελουν "υποπτες πωλησεις περιουσιων του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων">> .