Ροή Ειδήσεων

Αφαντα 3.000.000 ευρω του ελληνικου ΥΠΕΞ προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο; Ειχαν σχεση με την εκβαση της υποθεσης του Πατριαρχη Ειρηναιου στο Φαναρι;;

Η Εισαγγελια Εφετων ερευνα μια οικονομικη ενισχυση που εσταλη στο Οικουμενικο Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως δια του Γενικου Προξενειου Κωνσταντινουπολεως στις 05/07/2005. Στη δικογραφια υπαρχει μια επωνυμη επιστολη πρωην στελεχους του υπουργειου Εξωτερικων που περιγραφει την διαδρομη της βαλιτσας των 3.000.000 ευρω που εδοθη χερι με χερι. Οπως προκυπτει απο το απορρητο εγγραφο που βρισκεται στη δικογραφια, πραγματι εδοθησαν αυτα τα χρηματα χωρις την τραπεζικη διαμεσολαβηση. Γιατι αραγε; Γιατι δεν κατατεθηκαν στο τραπεζικο λογαριασμο του προξενειου; Το ποσο ειναι τεραστιο για να διακινειται χερι με χερι. Πηγαν τελικα τα χρηματα στο Πατριαρχειο; Το περας της εισαγγελικης ερευνας θα δωσει και την απαντηση.

Η  παραπανω ειδηση ανηκει στην εφημεριδα <<AXIA NEWS>> της 23ης Σεπτεμβριου 2017 και αναπαραχθηκε απο το ιστολογιο <<orthodoxostypos.gr>> στις 18/10/2017 υπο τον τιτλο <<Αφαντα 3.000.000 ευρω;>>.

Ηδη ομως για τη συγκεκριμενη χρηματοδοτηση του Πατριαρχειου Κωνσταντινουπολεως η εφημεριδα <<Ελευθερη Ωρα>> στις 16/03/2008 υπο τον τιτλο <<Κυριακη της Ορθοδοξιας σημερα και τα τριακοντα αργυρια στο Οικουμενικο  Πατριαρχειο αναστηλωνουν την εικονα του Ιεροσολυμων Ειρηναιου>> εγραφε:

<<Ολο αυτο το διαστημα ρωτουσαμε. Ποσα χρηματα διεθεσε η ελληνικη κυβερνηση για να πεισει την κοινη γνωμη οτι ο Προκαθημενος της Σιωνιτιδας Εκκλησιας κ.κ. Ειρηναιος ειναι απατεωνας; Εμεις μαθαμε και το γραψαμε οτι το 2005 τα μυστικα κονδυλια του υπουργειου Εξωτερικων εφτασαν στα 40.947.000 ευρω. Και αναρωτηθηκαμε πολλες φορες ποσα αραγε απο αυτα τα χρηματα χρειαστηκαν για να διασυρθει η τιμη και υποληψη ενος Ελληνα και δη Πατριαρχη;

Μια απροσμενη αποκλειστικοτητα του περιοδικου "Δαυλος" (Μαρτιος 2008, αριθμος τευχους 311) ηρθε να ριξει φως στα ερωτηματα μας.

Προκειται για ενα εμπιστευτικο εγγραφο του υπουργειου Εξωτερικων προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο με ημερομηνια "5 Ιουλιου 2005" οπου η χρονικη του συναφεια αγγιζει οσα προηγηθηκαν και οσα ακολουθησαν της Πανορθοδοξης Συνδιασκεψης στο Φαναρι σε βαρος παντα της κανονικης ταξεως στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων.  Το κειμενο του εγγραφου εχει ως εξης:

ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ε2 Δ/ΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Αθηναι, 5 Ιουλιου 2005
Α.Π. 9372.15/14/ΑΣ 376
ΠΡΟΣ: Γεν. Προξενειο Κων/πολεως
ΘΕΜΑ: Οικονομικη Ενισχυση Οικουμενικου Πατριαρχειου ετους 2005

Αποστελλομε, συννημενως, εντος δυο σφραγισμενων φακελλων, ποσο τριων εκατομμυριων (3.000.000) ευρω, σε χαρτονομισματα, το οποιον αποτελει την 2η δοση της οικονομικης ενισχυσεως του ετους 2005, προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο. Παρακαλουμε οπως μας γνωρισετε ληψη του αποστελλομενου ποσου, και προωθησετε αυτο αρμοδιως.

Ο Διευθυντης
(ΥΠΟΓΡΑΦΗ)
Παναγιωτης Β. Καρακασης
Πληρεξουσιος Υπουργος Α'
Συννημενως:
Δυο φακελοι με 3.000.000 ευρω
(περιεχουν εξη σφραγισμενες και καταμετρημενες, απο την Τραπεζα της Ελλαδος, Δεσμιδες των 500.000 Euro).

Το Πατριαρχειο  Κωνσταντινουπολεως και αυτο δεν αμφισβητειται απο κανεναν, στηριζεται οικονομικα απο τις επαρχιες του ανα τον κοσμο (Αμερικη, Αυστραλια) καθως και απο συνεισφορες ανωνυμων η' επωνυμων προσωπων. Η προαναφερομενη εισροη τοσων εκατομμυριων ευρω στο Φαναρι σκανδαλιζει και οπως ευστοχα σχολιαζει το τευχος που προεβαλε το αδιασειστο ντοκουμεντο "ποτε τοσο λιγοι δεν τρωνε τοσα πολλα".

Αν συνδυασουμε ομως οτι η Πανορθοδοξος Συνδιασκεψη σαραντα ημερες πριν σταλουν τα χρηματα ειχε εξαντλησει  τον ρολο της στην ικανοποιηση του ελληνικου αιτηματος για παραιτηση Ειρηναιου, τοτε ναι, αξιος και γενναιοδωρος ο μισθος σας κ. Βαρθολομαιε, που δυστυχως για εσας, τα γραπτα μενουν. Τι εννοουμε;

Στις 02/06/2005 η εφημεριδα <<Ελευθερος Τυπος>> παρουσιασε με τον πλεον αδιαψευστο τροπο την αποδοση των ισων για τις εθνικες σας υπηρεσιες. Παραθετουμε αυτουσιο τον υπομνηματισμο που ποτε και απο κανεναν δεν διαψευσθηκε:

Γεγονος ειναι οτι η Πανορθοδοξος Συνοδος για το Πατριαρχειο Ιεροσολυμων δεν ηταν αυτο που λεμε κορυφωση της νομιμοτητας και της κανονικοτητας. Σημειωτεον οτι ο Οικουμενικος Πατριαρχης δεν ηταν συμφωνος με μια τετοια παρεμβαση. Για πολλους λογους. Ωστοσο δεχθηκε ασφυκτικες πιεσεις απο το εδω Υπουργειο Εξωτερικων να κανει κατι. Το εκανε και με το παραπανω οποτε στο ΥΠΕΞ πρεπει να του το ... ανταποδωσουν!!!

Λιγες γραμμες πολλες αληθειες Παναγιωτατε που επιβεβαιωθηκαν με το μπαξισι του Καρακαση>>

Η εμπιστοσυνη μας στο θεσμο της Δικαιοσυνης ειναι δεδομενη μα οσο αργει να πεσει απλετο φως στο σκανδαλο της αλλαξοπατριαρχειας στα Ιεροσολυμα τοσο θα παραμενουν σκιες για συγκαλυψη.