Ροή Ειδήσεων

Η Διακηρυξη της Κυβερνησης του Ισραηλινου Κρατους αναφορικα με την καθιερωση πληρων διπλωματικων σχεσεων με το Ελληνικο Κρατος

Η Κυβερνηση του Ισραηλινου Κρατους εκφραζει την ικανοποιηση του για την καθιερωση πληρων διπλωματικων σχεσεων με την Ελληνικη Δημοκρατια και δραττεται της ευκαιριας να ενδυναμωσει και να ενισχυσει τους δεσμους μεταξυ των δυο χωρων. Τιθεται ενα τελος στην προτερη διαταραγμενη κατασταση.

Το Ισραηλ και η Ελλαδα εχουν μια κοινη ιστορικη και γεωγραφικη γειτνιαση. Και οι δυο χωρες βρισκονται στην λεκανη της Μεσογειου - στην αρχαιοτητα οι Ισραηλινοι και οι Ελληνες εχουν απο κοινου συνεισφερει με σπουδαιο τροπο στην Ανθρωποτητα. Οι δυο χωρες μας, οι δυο λαοι, οι δυο διασπορες και οι δυο θρησκειες εχουν συνεπως την ευθυνη να διατηρησουν και να ενισχυσουν την κοινη τους σχεση και συνεργασια.

Η Κυβερνηση του Ισραηλ επαναλαμβανει τη δεσμευση της να σεβεται την ελευθερια λατρειας ολων των θρησκευτικων ομαδων καθως επισης και τα νομιμα δικαιωματα και προνομια του Ελληνικου Ορθοδοξου Πατριαρχειου.

Το Ισραηλ εχει εκδηλωσει ειρηνικη διαθεση προς τις Αραβικες Χωρες και απο την ιδρυση του εχει εκφρασει την ετοιμοτητα του να ξεκινησει αμεσα και χωρις προυποθεσεις ευθειες διαπραγματευσεις για συναψη συνθηκων ειρηνης.

Το Ισραηλ ελπιζει στην νεα σχεση που αναπτυσσεται μεταξυ των δυο χωρων και πως η Ελλαδα θα συμβαλλει κατα τον ιδιο τροπο στις αμεσες διαπραγματευσεις. 

Το Ισραηλ εκφραζει την πεποιθηση οτι οι ιστορικοι δεσμοι μεταξυ του εβραικου και ελληνικου πολιτισμου θα αποτελεσουν για μια ακομα φορα λικνο ολης της ανθρωποτητας.


Βρυξελλες 21.05.1990
[Μονογραφη κ. Ruven Merchav]