Ροή Ειδήσεων

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ...ΠΑΠΑΛΑ!! Κορυφωθηκαν οι επικοινωνιακες πρωτοβουλιες του Θεοφιλου. Και τωρα τι γινεται;;

Στις αποκαλυψεις ισραηλινων ΜΜΕ εναντιον της Ελληνορθοδοξης Εκκλησιας των Ιεροσολυμων για "ξεπουλημα" ακινητης περιουσιας (με χρονικο οριζοντα απο το 2012 και εντευθεν) και πολυ σπανια με προσωπικες αναφορες στο ονομα του επικεφαλης της Αγιοταφιτικης αδελφοτητας (κι αυτο χρειαζεται αναλυση απο το ελληνικο ΥΠΕΞ για να βγουν καταλληλα συμπερασματα) ο μοιχεπιβατης του Πατριαρχικου Θρονου των Ιεροσολυμων Θεοφιλος αρχικα ταξιδεψε στην Ελλαδα ζητωντας τη βοηθεια του κ.Τσιπρα -και μαλλον δεν ικανοποιηθηκε- (βλ. ρεπορταζ site exapsalmos.gr).

Στη συνεχεια  και στον αντιποδα της λαικης (αλλα και πολιτικης εκ μερους του Ιορδανικου κοινοβουλιου) απαιτησης να απομακρυνθει απο τη θεση του  για τον ρολο που διαδραματισε σε αυτες τις συναλλαγες, ο Θεοφιλος για να αποπροσανατολισει την εκρηκτικη κατασταση σε βαρος του αντετεινε στους Αραβες "αφηγημα" κατα της αποφασης του Ισραηλινου δικαστηριου για την υποθεση "Jaffa Gate" (αποφανθηκε οτι οι συμφωνιες για τη μισθωση περιουσιακων στοιχειων του Πατριαρχειου ηταν εγκυρες) ακολουθωντας μια επικοινωνιακη διαδρομη με τις εξης στασεις:

α) με καταχωρηση στην δημοφιλη ημερησια παλαιστινιακη αραβικη εφημεριδα  Al-Quds

β) με συνεντευξη τυπου απο το Αμμαν της Ιορδανιας και στην οποια προανηγγειλε για το "αφηγημα" του κοινη απαντηση απο τους Προκαθημενους των Εκκλησιων!!!

Πραγματι σε λιγες ημερες "η κοινη απαντηση" μετουσιωθηκε σε

γ) Συναντηση των Αρχηγων των Χριστιανικων Εκκλησιων των Ιεροσολυμων

δ) Ενημερωση στον Προεδρο του Ισραηλ

ε) Ενημερωση στον Οικουμενικο Πατριαρχη

ζ) Ενημερωση στον Πρωθυπουργο του Παλαιστινιακου Κρατους

Σε αυτη τη τελευταια συναντηση διαβασαμε ελαβαν μερος και αξιωματουχοι που συμμετειχαν ενεργα (ως μη οφειλαν) στο εργο αποκαταστασης της Βασιλικης της Γεννησεως της Βηθλεεμ οπως ο Ζιγιαντ Μπαντακ (Ziad Bandak), η Ρουλα Μααγιε (Rula Maaya) κλπ. 

Σημειωτεον εδω οτι ο ισραηλινος δικαστης Κanfi Steinitz εγραψε για την υποθεση "Γιαφφα" οτι οι αξιωσεις του Θεοφιλου εναντιον του τεως εκκλησιαστικου υπαλληλου Ν.Π. βασιστηκαν σε ακροασεις η' αναφορες των ΜΜΕ [...] και δεν ηταν ξεκαθαρο γιατι ο Θεοφιλος δεν ειχε προσκομισει ενωπιον του αποδεικτικα στοιχεια για να κολλησει τις κατηγοριες. Αρα;;;

Ο Ελληνας εχει επιφορτιστει με πολλα για να παρακολουθει την καταπτωση της Σιωνιτιδας Εκκλησιας ομως ο Αγιοταφιτης που βιωνει την κατασταση εκ του συνεγγυς τωρα που κορυφωθηκαν οι επικοινωνιακες πρωτοβουλιες του Θεοφιλου καλο ειναι με καρδιακη ειλικρινεια να επαναπροσδιοριστει γιατι βρισκεται εκει που βρισκεται και με ποιο σκοπο...