Ροή Ειδήσεων

Ομολογια Θεοφιλου που εξηγει πολλα στον δεινως δοκιμαζομενο Πατριαρχη Ιεροσολυμων Ειρηναιο Α'.

Στο περιοδικο "Church and DIPLOMACY" (τευχος Μαρτιος-Απριλιος 2007, σελ. 42) και στη διαρκεια συνεντευξεως που παραχωρησε ο Θεοφιλος, στο ουσιαστικο ερωτημα <<ποιος πιστευετε πως ειναι ο τελικος στοχος αυτων που μπλοκαρουν την αναγνωριση σας και ποιοι κρυβονται πισω απο αυτην την κατασταση>> απαντησε ως εξης:

<<Πρωτον, πρεπει να διευκρινισωμεν, οτι δεν προκειται περι αναγνωρισεως, αλλα περι επικυρωσεως της εκλογης. 0 τελικος στοχος αυτων που παρεμποδιζουν την επικυρωση της εκλογης μας ως Πατριαρχου των Ιεροσολυμων, ειναι καθαρα πολιτικος και ο σκοπος αυτος ειναι η αλλοιωσις του φυσικου δημογραφικου καθεστωτος της Παλαιας Πολεως των Ιεροσολυμων. Πισω απο αυτην την πολιτικη ενεργεια κρυβονται εξτρεμιστικες οργανωσεις, οι οποιες χρηματοδοτουνται απο ομοθρησκους των εξ Αμερικης και τυγχανουν ανεπισημου υποστηριξεως διαφορων, μη κυβερνητικων παραγοντων, οι οποιοι εχουν, κατα πρωτο λογο, συμφεροντα οικονομικα και, κατα δευτερο λογο, πολιτικα>>.
  
Δεκα χρονια μετα μπορει να μας πει ποιοι ειναι αυτοι οι αγνωστοι επενδυτες που ο ιδιος συνεργαζεται;;; 

Και ως γνωστον το ελληνικο υπουργειο Εξωτερικων και προσωπικα η Ντορα Μπακογιαννη χειριστηκε την υποθεση του επειδη η αποπομπη Ειρηναιου δεν ηταν εξαρχης μια θρησκευτικη υποθεση αλλα μερος απο το γεωπολιτικο σκακι της Μεσης Ανατολης.