Ροή Ειδήσεων

1.500.000 δολλαρια δαπανησε ο Θεοφιλος μεχρι το 2009 για τις δικες με τις παρακτιες εταιρειες που διεκδικησαν τις μισθωσεις ακινητων του Πατριαρχειου στην παλια πολη των Ιεροσολυμων

Στις 15/28 Ιανουαριου 2010, ελαβε χωρα στο υπουργειο Εξωτερικων της Ελλαδος στην Αθηνα συναντηση του μοιχεπιβατη του πατριαρχικου θρονου Θεοφιλου με τον τοτε υφυπουργο κ. Σπ. Κουβελη.

Μεταξυ αλλων ο επικεφαλης της Αγιοταφιτικης Αδελφοτητας ισχυριστηκε <<Εναντιον του Πατριαρχειου εχουν εγειρει δικας και αι παρακτιοι εταιρειαι, εις τας οποιας ενοικιασεν ο πρωην Πατριαρχης Ειρηναιος τα ξενοδοχεια της Πυλης του Δαβιδ. Το Πατριαρχειον εχει δαπανησει δια τας δικας αυτας εν και ημισυ εκατομμυρια δολλαρια USD (1.500.000 $), προκειμενου να διασωση την απο πλευρας ιδιοκτησιας και ιστοριας μεγαλης σημασιας περιουσιαν ταυτην>>.

Δηλαδη μεχρι σημερα ποσα χρηματα συνολικα ξοδεψε το Πατριαρχειο των Ιεροσολυμων για να βρεθει ενωπιον του ισραηλινου δικαστηριου και χωρις επαρκη αποδεικτικη βαση να ισχυριζεται οτι ο Πατερας τους (Ειρηναιος) ηταν διεφθαρμενος και πως οι συμβασεις δεν ηταν εγκυρες και το θεμελιο τους βασιζοταν σε δωροδοκια η' απατη;;;

Υπενθυμιζουμε:

α) ο ισραηλινος δικαστης δηλωσε οτι δεν βρηκε στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι ο Μακαριωτατος κ.κ.Ειρηναιος Α' ηταν προσωπικα διεφθαρμενος γενικα η' οτι η προσωπικη του διαφθορα τον οδηγησε να συμφωνησει να ερθει σε επαφη με τα μερη που ενδιαφερονταν να ενοικιασουν τα ακινητα.

β) ο Πατριαρχης Ειρηναιος υποστηριξε οτι οι συμφωνιες ειχαν επιτευχθει και υπογραφτηκαν απο τον Ν.Π. χωρις την εγκριση του και πως αυτος ο (τεως) εκκλησιαστικος υπαλληλος ειχε καταχρηστει την πληρεξουσιοτητα που του ειχε δοθει για να του επιτρεψει να χειριστει αλλες υποθεσεις της Εκκλησιας.