Ροή Ειδήσεων

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΠΙΛΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ;;;

Με αναμικτα συναισθηματα συγκινησης και ικανοποιησης, διαβασαμε στην ιστοσελιδα <<Φως Φαναριου>>, την απονομη του οφφικιου Αρχοντος Νομοφυλακος, στον πανοσιολ. αρχιμανδριτη Ειρηναιο Γιακουμακη, απο τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Γεροντα Χαλκηδονος κ.Αθανασιο ο οποιος αναγνωρισε εμπρακτα την αξια του πολυταλαντου και βαθυτατα μορφωμενου κληρικου και την πραγματικη προσφορα του στην Εκκλησια. 

Και βεβαια, δεν αποτελει αναγνωριση μονο του Γεροντος Χαλκηδονος, αλλα του Οικουμενικου Θρονου. 

Η ενεργεια αυτη του Φαναριου, θελουμε να πιστευουμε οτι θα εχει συνεχεια.  

Ειδικα στην Σιωνιτιδα Εκκλησια, πολλοι ειναι οι κληρικοι, που ειναι θυματα της μισαλλοδοξιας της παρουσας αρχουσας ταξεως. 

Τελικα, το μονο που θα καταφερει η διαιωνιση της, ειναι η απωλεια του Πατριαρχειου Ιεροσολυμων.  

Ο Παναγιωτατος, προεβη σε μια ακρως τιμητικη για Αυτον πρωτοβουλια. 

Επισκεφθηκε τον Μαρτυρικο Πατριαρχη Ειρηναιο. 

Ετσι <<ακυρωσε>> στην πραξη την παρανομη, αντικανονικη και αυθαιρετη <<καθαιρεση>> του Μακαριωτατου απο τους φατριασαντες κληρικους. 

Ομως αυτο δεν φθανει. 

Μονο η ουσιαστικη, ηθικη και κανονικη αποκατασταση του Πατριαρχη Ειρηναιου, θα θεραπευσει εν μερει τα <<λαθη>> του 2005.  

Τα περι δηθεν <<εισπηδησεως>> στη συγκεκριμενη περιπτωση θα ειναι για μικρα παιδια. Οταν την διαγραφη απο τα διπτυχα, οι φατριασαντες αγιοταφιτες την μετατρεπουν σε καθαιρεση και εξευτελιστικο, απανθρωπο εγκλεισμο, ποιος σεβασμος υπαρχει προς το Οικουμενικο Πατριαρχειο;; 

Τα γεγονοτα πλεον τρεχουν και αποκαλυπτουν καθημερινα το μεγεθος της σκευωριας. 

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΠΙΛΟ, ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ.  

ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ;;;