Ροή Ειδήσεων

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.

Ο μοιχεπιβατης του πατριαρχικου θρονου στα Ιεροσολυμα αρχιεπισκοπος Θαβωριου Θεοφιλος εν ονοματι του Ελληνισμου και της Ορθοδοξιας πρεπει να αποσυρθει παντελως της ενεργου εκκλησιαστικης διακονιας προσφεροντας με αυτη του την αποφαση στο φασμα του εθνικου μας συμφεροντος και υποστασης στους Αγιους Τοπους. 

ΕΙμαστε προσεκτικοι και μετραμε τα λογια μας τις στιγμες αυτες που το αραβικο πληρωμα στην πλειοψηφια του καθημερινα απο ακρη σε ακρη πρωτοστατει και τον αποδοκιμαζει με τα δικα του εθνικα κριτηρια (εκχωρησεις εκκλησιαστικης γης στα μουλωχτα στον εχθρο, δηλ. το Ισραηλ) ενω ολοφανερα μεθοδευει στις κινητοποιησεις του και το φιλοδοξο ονειρο κατακερματισμου της Σιωνιτιδας Εκκλησιας με αρχικο σταδιο την <<σαλαμοποιηση>> της, υπο την ανοχη της παλαιστινιακης και ιορδανικης ηγεσιας. 

Φρονουμε λοιπον πως η απομακρυνση του αγιοταφιτη Θεοφιλου πρεπει να γινει τωρα που εχει αρχισει να κλονιζεται η εμπιστοσυνη για τη δικαιοδοσια του Πατριαρχειου και τον ρολο που διαδραματιζει στη περιοχη. 

Γιατι οταν οι Αραβες ζητουν να το ελεγξουν και να το εποπτευουν ποικιλοτροπως απαιτειται οι ιθυνοντες του ελληνικου υπεξ και η αγιοταφιτικη αδελφοτητα να σταθμισουν τα τελευταια γεγονοτα και να λαβουν αμεσα μετρα αντιδρασης αφου η κατασταση για το Πατριαρχειο οσο ο Θεοφιλος παραμενει στη θεση του θα εκτραχυνθει. 

Αρα οι χειρισμοι του αυριο, επιβαλλεται απο τα τελευταια επικινδυνα γεγονοτα να πραγματοποιηθουν το συντομοτερο δυνατον

Οπως μαλιστα ανεφερε πριν μερικα χρονια ο σεβαστος και αξιοτιμος τ.Αρχιεπισκοπος Αμερικης κ.κ. Σπυριδων σε ερωτηση δημοσιογραφου σχετικα με το εαν θα επρεπε η Εκκλησια της Αμερικης να απαλλαγει απο τον προσδιορισμο <<Ελληνικη>>, η σοφη απαντηση του τοτε Αρχιεπισκοπου ηταν: <<Αν η Ορθοδοξια χασει την ελληνικοτητα της, τοτε θα εχει χασει τον μισο θησαυρο της>>. 

Το ιδιο ισχυει και για την Εκκλησια των Ιεροσολυμων.