Ροή Ειδήσεων

Ο π.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Ο π.ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΠΟΥ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΙ

Η φωτογραφια ειναι γνωστη και δεν χρειαζεται να την επαναλαβουμε και εμεις. 

Οσοι ωστοσο επιθυμουν να τη δουν μπορουν να ανατρεξουν στο διαδικτυο. 

Το στιγμιοτυπο ειναι μεσα στο δωματιο νοσηλειας του Πατριαρχη Ειρηναιου κατα την ολιγοημερη παραμονη του στο νοσοκομειο Χαντασσα του Ισραηλ, τον Νοεμβριο του 2015. 

Διπλα στο προσκεφαλι του Μακαριωτατου στεκονται δυο Αγιοταφιτες. 

Ο ενας απο τους δυο, ο πλησιεστερος στο κρεβατι, ακουμπαει μαλιστα  το χερι του στο μετωπο του Πατριαρχη.  

Ειναι ο ηγουμενος της Ιερας Μονης του Αββα Γερασιμου πατερ Χρυσοστομος

Για τους αμνημονες, ο κληρικος αυτος, συγκαταλεγεται στους υπογραφοντες το 2005 την Αποκηρυξη απομακρυνσης του κανονικου Πατριαρχη Ιεροσολυμων Ειρηναιου απο τη θεση του ενω φερεται μαζι με τον Αρχιεπισκοπο Γερασων Θεοφανη να ενημερωσαν τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο εκ μερους των αντιφρονουντων για το αιτημα τους περι συγκλησης Μειζονας Συνοδου (τη μετεπειτα Πανορθοδοξο Συνδιασκεψη στο Φαναρι στις 24/05/2005) με θεμα την αποπομπη του Πατριαρχη Ειρηναιου. 

Θα μας πειτε που κολλανε αυτα που γραφεται τωρα???

Εξηγουμε εδω οτι παρα το σουσουρο ισραηλινων και αραβικων αρθρων το τελευταιο διμηνο για μουλωχτες μεταβιβασεις εκκλησιαστικης περιουσιας του Πατριαρχειου απο τον Θεοφιλο σε αγνωστους επενδυτες, δεν ειδαμε τον πατερα Χρυσοστομο να επιδεικνυει τα ιδια καλογερικα αντανακλαστικα και ενστικτα που επεδειξε πριν μερικα χρονια στην υποθεση εξαπατησης του κ.Ειρηναιου.  

Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε.

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΑΡΙΒ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 18/03/2005 ΕΝΩ ΣΤΙΣ 20/03/2005 ΔΗΛΑΔΗ 48 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΠΑΤΕΡ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ  << ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ >> (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. ΣΕΛ.24). 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΕΡ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ Α' ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΦΕΡΕ??? 

ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, Ο ΕΤΕΡΟΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ 2005 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ. 

Στη διαρκεια εγκλεισμου του Πατριαρχη Ειρηναιου στην κατοικια του απο τον Φεβρουαριο του 2008 εως την εισαγωγη του στο νοσοκομειο Χαντασσα δεν αντιληφθηκαμε κανεναν να μπει στο σπιτι του Πατριαρχη, ουτε να στιγματισει αυτο τον ονειδο της καταφορης παραβιασης των στοιχειωδων ανθρωπινων δικαιωματων του Μακαριωτατου που το ελληνικο κυριως διαδικτυο προεβαλε ΠΛΗΝ του Αρχιεπισκοπου Γερασων Θεοφανη που το παραδεχτηκε σε συνεντευξη του στην εφημεριδα Εθνικος Κηρυκας Νεας Υορκης (Ιουνιος 2013). 

Απεναντιας οσο εξελιχθηκε ο εγκλεισμος του Πατριαρχη Ειρηναιου ειδαμε εκπληκτοι στην ιστοσελιδα του Πατριαρχειου για μια ποιμαντικη επισκεψη του π.Ιγνατιου στις φυλακες της Βηθλεεμ το 2010!!! 

Την ειδηση ειχε επιμεληθει ο ιδιος βαζοντας και τη λεξη <<συγγραφεας>> στο τελος του κειμενου. ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΙ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΑΣ, ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ? 

ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΙΔΗ? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΜΑΙΟΣ 2012) ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΥΤΕ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΤΙΚΗ Η' ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ 1999-2005? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ?  

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ/ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ?



ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΕΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΠΑΝΟΥ? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ? 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΣΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ???