Translate

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΒΑΝΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ. "ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ".Δηλώσεις του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου αναπαρήγαγε στις 20-5-2012 το rumiforum.blogspot.gr με τίτλο "Fethullah Gullen inspired dialogue"  και με πηγή http://www.todayszamam.com/news-280202-html  .

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει :

Ο Πατριάρχης είπε επίσης ότι παρευρέθη σε συνάντηση της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συντακτών (GYV), της οποίας επίτιμος πρόεδρος είναι ο Γκιουλέν, στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε ότι ο Γκιουλέν επίσης συμβάλλει κατά πολύ στην παγκόσμια ειρήνη. «Συνεργαζόμαστε με αυτούς τους φίλους (από το GYV) εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια ιδεώδη : ειρήνη και ενότητα. Εκτιμούμε την προσφορά τους στην εκπαίδευση . Ο Φετουλάχ Γκιουλέν Εφέντης συνέβαλε και εξακολουθεί να συνεισφέρει πολύ στον διαθρησκευτικό διάλογο . Συναντηθήκαμε στην Τουρκία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την παγκόσμια ειρήνη και την ευημερία της χώρας μας. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος» σημείωσε.

Παράλληλα με τη δήλωσή του ότι ο Γκιουλέν διενεργεί επιτυχείς ειρηνευτικές προσπάθειες, ο Βαρθολομαίος είπε ότι περιμένει τον Γκιουλέν να επιστρέψει στην Τουρκία σύντομα. «Εμείς πράγματι τον αγαπούμε. Ευχόμαστε να επιστρέψει σύντομα πίσω» πρόσθεσε.


Ωστόσο, έναν χρόνο νωρίτερα στις 29-4-2011 στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή" (σελ.34) ο δημοσιογράφος κ. Μάνος Ηλιάδης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου πως "οι γνωστές από το 2005 - 2006 πληροφορίες ότι ο Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν ίδρυσε ήδη δύο (κατά πρόσφατες πληροφορίες τέσσερα) ιδιωτικά "φροντιστήρια" και ότι σκοπεύει να ιδρύσει και ένα ακόμα στην Αθήνα, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις ελληνικές Αρχές".

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων και των επιδιώξεων του Γκιουλέν με βάση τις διαρροές των Wikileaks και των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, ΜΙΤ,  αναπαράγουμε και εμείς στην συνέχεια από το προαναφερθέν  ελληνικό άρθρο.
Πλύση εγκεφάλου

Σε μια λεπτομερή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Γκιουλέν, με τίτλο «Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη ζει στην Πενσιλβανία» στην ιστοσελίδα canadafreepress.com, ο δρ. Paul Williams αναφέρει στις 21 Μαρτίου 2011 ότι οι τελευταίες διαρροές εγγραφών από τα Wikileaks δείχνουν την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τις προσπάθειες του Γκιουλέν να δημιουργήσει ένα Νέο Ισλαμικό Κόσμο και την «πλύση εγκεφάλου» των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία του στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο τηλεγράφημα που αναφέρεται στη πλύση εγκεφάλου και εγράφη το 2009 από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ο Γκιουλέν περιγράφεται ως «πολιτικό φαινόμενο» στη Τουρκία, παρότι διαμένει στην Αμερική. Θεωρητικώς, ή μάλλον επιφανειακώς, τα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια του Γκιουλέν υποβοηθούν τους Τούρκους – και όχι μόνο- μαθητές στα μαθήματα τους, προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο,  και την ανοχή , αλλά στην πραγματικότητα όλα του τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (άνω των 1.000 σε 115 χώρες) δίνουν έμφαση στη καλλιέργεια της ισλαμοτουρκικής κουλτούρας και στη διαμόρφωση φιλοτουρκικών ελίτ στις χώρες τις οποίες λειτουργούν.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει στο τηλεγράφημα του ότι ο Γκιουλέν έχει τον έλεγχο της τουρκικής κυβερνήσεως και υπαγορεύει την τουρκική πολιτική, η οποία παρουσιάζει μία αύξουσα αντιισραηλινή  και αντιαμερικάνικη τάση. 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και η οργάνωση του Γκιουλέν, μέσω δωρεών και συμμετοχών των μελών του , που συνεισφέρουν μέχρι και το 1/3 των εισοδημάτων τους, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) και ότι με την τεράστια αυτή οικονομική ισχύ κατευθύνει τις δραστηριότητες του AKP σε όλη την Κεντρική Ασία και στο μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Παλινόρθωση του χαλιφάτου

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις οργανώσεις και τις επιδιώξεις του Γκιουλέν με τίτλο «Η Τουρκία και η παλινόρθωση του χαλιφάτου», η έγκριτη ιστοσελίδα «American Thinker», αναφέρεται, στις 10 Μαρτίου 2011, στις μεθοδικές προσπάθειες της Τουρκίας και του Γκιουλέν να υλοποιήσουν το όραμα τους για ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο» (σ.σ : έτσι εξηγείται μάλλον η γρήγορη εξάπλωση των ιδιωτικών σχολείων του Γκιουλέν σε 115 χώρες). Υπό την καθοδήγηση του , αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, η Τουρκία μεταμορφώθηκε από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική χώρα, με 85.000 ενεργά τζαμιά – ένα ανά 350 κατοίκους, η μεγαλύτερη κατά κεφαλή αναλογία τζαμιών σε ολόκληρο τον κόσμο, με 90.000 ιμάμηδες (περισσότεροι ιμάμηδες από δασκάλους και ιατρούς) και με χιλιάδες δημόσια ισλαμικά σχολεία. Σύμφωνα με τον Τούρκο διανοούμενο Μπαιράμ Μπαλτζί (Bayram Balci), τα σχολεία του Γκιουλέν «προωθούν την ισλαμοποίηση της τουρκικής εθνικότητας και την τουρκοποίηση του ισλάμ, με σκοπό την δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου στο οποίο θα κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος».

Και τα δυο δημοσιεύματα, αναφερόμενα στις υποτιθέμενες μετριοπαθείς απόψεις, διαλλακτικές προθέσεις και δήθεν ανεκτικότητα του Γκιουλέν, δίνουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πίσω από τη μετριοπαθή αυτή βιτρίνα κρύβεται μία συγκεκριμένη επιλογή προσεκτικής και χαμηλής ορατότητας προσπάθεια προωθήσεως του οράματος του, μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο ισχύος και μετά…βλέπουμε. 

Ενδεικτικό της ύπουλης αυτής τακτικής είναι το κήρυγμα που έκανε σε οπαδούς του το 1999, το οποίο αποτέλεσε την αιτία ποινικής του διώξεως στην Τουρκία:

«Πρέπει να κινηθείτες στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανένας να προσέξει την παρουσία σας, μέχρι να φτάσετε σε όλα τα κέντρα….Μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν, πρέπει να συνεχίσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν κάνετε κάτι πρόωρα, ο κόσμος θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα υποφέρουν, όπως στις τραγωδίες στην Αλγερία, όπως στη Συρία το 1982, όπως της ετήσιες καταστροφές και τραγωδίες της Αιγύπτου. Ο χρόνος δεν είναι ακόμα κατάλληλος. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι και οι συνθήκες να ωριμάσουν, μέχρι να  βάλετε στην πλάτη ολόκληρο τον κόσμο και να μπορείτε να τον μεταφέρετε. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε όλη τη δύναμη του κράτους, μέχρι να έχετε πάρει με το μέρος σας όλες τις δυνάμεις των συνταγματικών θεσμών της Τουρκίας. Μέχρι τότε, κάθε βήμα που θα γίνεται πρόωρα θα είναι σαν να σπάζετε ένα αυγό. Η δουλειά που πρέπει να γίνει , είναι να αντιμετωπίσετε τον κόσμο». Το απόσπασμα τελείωνε με μία προτροπή να κρατήσουν μυστικά όσα τους είπε.

Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη εναντίον του Γκιουλέν σταμάτησε οριστικώς μόνο το 2008, όταν ο Ερντογάν είχε αρχίσει να σταθεροποιείται στην Τουρκία.

Η τακτική αυτή του Γκιουλέν μοιάζει με αυτήν που δημιουργεί ο «όμαιμός του» Ερντογάν (αν και επισήμως φροντίζουν και οι δυο να μην ταυτίζονται), ο οποίος το 1994 είχε δηλώσει «Δόξα στον παντοδύναμο Αλλάχ, είμαι ένας υπηρέτης της σαρίας» και το 1996, μετά την αποπομπή του από την δημαρχία της Κωνσταντινουπόλεως, «Η δημοκρατία είναι όπως ένα τραμ. Είσαι σε αυτό μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Μετά, κατεβαίνεις».

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την ίδια άποψη για τον Γκιουλέν είχε και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙΤ, η οποία σε σχετική έρευνα για την περίφημη υπόθεση Σουσουρλούκ είχε διερευνήσει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες του. Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΙΤ, την οποία αποκάλυψε η «Μιλιέτ» στις 19 Οκτωβρίου 2010, ο Γκιουλέν αναφερόταν «ως μυστικός συνέταιρος της Τσιλέρ» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν αποτελούν τον πιο σημαντικό μη κυβερνητικό μηχανισμό που διατηρεί η CIA στην περιοχή. Οι ανωτέρω ισχυρισμοί είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν εάν ελεγχθούν τα οικονομικά του Γκιουλέν και της κινήσεως του από επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών και αν γίνουν συντονισμένες έρευνες με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σχετικά με την δράση του Γκιουλέν και της οργανώσεως του». Στην ίδια έκθεση αναφέρονται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για την επιδίωξη του Γκιουλέν για μια επανάσταση ιρανικού τύπου στην Τουρκία κ.λπ.

Να κλείσουμε με μία απλή σημείωση. Τα σχολεία του Γκιουλέν τα έκλεισε η Ρωσία ήδη και το Ουζμπεκιστάν, ως προωθούντα για τον τουρκισμό και ισλαμικές ανατρεπτικές ενέργειες. Στην Ολλανδία η λειτουργία των ίδιων σχολείων τελεί υπό έρευνα από τις Αρχές και στις ΗΠΑ, όπως προαναφέρθη, το θέμα άρχισε να απασχολεί έντονα τις Αρχές. Και σε αυτή την περίοδο, εμείς όχι μόνο επιτρέπουμε την λειτουργία τουλάχιστον δύο σχολείων του στη Θράκη, αλλά ετοιμαζόμαστε να τα δεχθούμε και στην Αθήνα.

Πηγή: Ενημερωτικό Δελτίο Τ.Ε.Ε. τεύχος 2.612, 13-12-2010, σελ. 53 .

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Επικοινωνία