Ροή Ειδήσεων

Ο αραβόφωνος Αγιοταφίτης Ατάλα Χάνα (Θεοδόσιος) απαθανατίστηκε ψυχοπονιάρης στο προσκεφάλι του Πατριάρχη Ειρηναίου. Όλα τα ξέχασε το παλικάρι, εμείς όμως ΟΧΙ!!!




Στηριζόμενοι σε δημοσιεύματα (και βίντεο) του 2005 σας υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή (ανα)φερόμενες πωλήσεις συγκεκριμένων ακινήτων ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα, που δημοσίευσε στις 18.03.2005 η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» και χωρίς προηγουμένως να υπάρχουν πειστήρια πως ο Πατριάρχης Ειρηναίος συμμετείχε προσωπικά σε αυτές, ο αραβόφωνος Αγιοταφίτης Θεοδόσιος (Atallah Hana)




ξεσήκωνε τις γειτονιές των Παλαιστινίων και παρακινούσε σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του,

καλούσε ανεξετάστως τις κυβερνήσεις της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας να πάψουν να του φέρονται ως Πατριάρχη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους,

ήταν ο πρώτος που διέκοψε τη μνημόνευσή του πριν ακόμη αποφανθεί η Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψη στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως στις 24.05.2005

ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ

διατάραξε τις σχέσεις του Πατριάρχη Ειρηναίου με τους Προκαθήμενους και Αντιπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών αφού «ύστερα από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και υπό την ασφυκτική πίεση του εμφανίστηκε έγγραφο από τους αντιφρονούντες Αγιοταφίτες με το οποίο ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Σαμίρ Χλέϊλε δήλωνε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής έχει αποφασίσει την έκπτωση του κ. Ειρηναίου» (δες ΤΟ ΒΗΜΑ, 05.06.2005).


ΔΕΙΤΕ τα  video με πρωταγωνιστές τον αραβόφωνο Αγιοταφίτη Ατάλα Χάνα και τον σημερινό πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Τουμπάσι: 

  • Church leaders reportedly dismiss Patriarch over property row


  • Allegations the Greek Orthodox church is leasing land to settlers in Jerusalem




Υποσημείωση ieriplektani.blogspot.com: Αμέσως μετά την “εκλογή” του ο μοιχεπιβάτης του θρόνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου κ. Θεόφιλος “προήγαγε” τον κ. Ατάλα Χάνα από Αρχιμανδρίτη σε Αρχιεπίσκοπο (Σεβαστείας).