Ροή Ειδήσεων

Αλέξη Τσίπρα οι έντιμοι και οι καθαροί δεν έχουν θέση ούτε στην «αριστερή» Ελλάδα;;;



Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά», αποδείχθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το δίδυμο Βενιζέλου-Σαμαρά, από τον ΓΑΠ αλλά και από τον «κουρασμένο της Ραφήνας».

Και δεν μιλάμε για οικονομικά θέματα.

Ούτε μιλάμε για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, που σε τελευταία ανάλυση τα κληρονόμησε και καλείται να τα διαχειρισθεί με δεδομένα που άλλοι της έχουν ήδη καθορίσει.

Μιλάμε για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία προκλητικότατα έχουν καταπατηθεί .

Και αυτό συμβαίνει και γίνεται ανεκτό από ανθρώπους που κόπτονται να αποφυλακίσουν δημάρχους που καταδικάσθηκαν για ατασθαλίες, γιούς επωνύμων που «τσιμέντωσαν» τη γυναίκα τους, γυναίκες  πολιτικών, που είχαν τελεσίδικα καταδικασθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη, και προσπαθούν να βρουν λύση ώστε να συνεχίσουν  τις σπουδές τους  ακόμα και ληστές τραπεζών.

Εκείνοι, όμως, είναι «επώνυμοι». Έκαναν πράξεις που καταδικάσθηκαν με βάση το κοινό ποινικό δίκαιο. Άρα έχουν δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός μας γύρισε από τα Ιεροσόλυμα.

Πήγε μάλιστα και επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο (έτσι, για εθιμοτυπικούς λόγους, αφού δηλώνει άθεος - Άλλωστε τί να του πεί το ιερότερο σημείο της γης;;;).

Και όχι μόνο αυτό!!! 

Τιμήθηκε από τον κ. Θεόφιλο με τον μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου!!!

Γιατί άραγε;

Για τη βαθιά  Χριστιανική του Πίστη;

Μήπως για τη συνέπεια στις ιδέες του και την προσήλωσή του στα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ή μήπως για να τον προσκαλέσει ο «Πατριάρχης» Ιεροσολύμων ως «απολωλός πρόβατο» στην ποίμνη του Χριστού;

Μα είναι στα εθιμοτυπικά πλαίσια όλα αυτά, θα ισχυρισθούν ορισμένοι!!!

Εμείς, ωστόσο, περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ.Τσίπρα.

 

Επειδή είναι ενήμερος (και αν δεν είναι ο ίδιος, όφειλαν να τον ενημερώσουν ο κ.Κοτζιάς και ο κ.Αμανατίδης ,που είναι πλήρως ενημερωμένοι), ότι λίγα μέτρα πιο πέρα, από την αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, ο νόμιμος και κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ο Α’, βιώνει  επτά χρόνια το δικό του δράμα. 

 

 

Και δεν είναι ούτε 10 μέρες που βγήκε  από το νοσοκομείο o Πατριάρχης Ειρηναίος και βρίσκεται σε μία νέα ιδιότυπη ελευθεροεπικοινωνία από τον Θεόφιλο που παρασημοφόρησε τον κ.Τσίπρα.

Βλέπετε ο Πατριάρχης Ειρηναίος  δεν έκλεψε, δεν λήστεψε, δεν καταχράσθηκε, δεν σκότωσε. Δεν παραπέμφθηκε σε δικαστήριο και δεν καταδικάσθηκε. Γιατί να ασχοληθούμε με αυτόν;

Η αδελφή του, που ήλθε από την Αμερική, τον είδε μόνο όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο (εκεί δεν μπορούσαν να της απαγορεύσουν την επίσκεψη).

Μόλις πήρε εξιτήριο, της επέτρεψαν να μπει μαζί με τον Μακαριώτατο  στο κελί του για 30 ολόκληρα λεπτά (!!!) και μετά περίμενε για να τον ξαναδεί στον επανέλεγχο του Πατριάρχη στο νοσοκομείο, πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ, για να συμπαρασταθεί σε άλλο συγγενικό της πρόσωπο που ασθενεί.

Οι κυβερνήσεις της δεξιάς, που δημιούργησαν το πρόβλημα και του ΠΑΣΟΚ που το συντήρησαν, όταν ρωτούνταν για το θέμα, έλεγαν «αφήστε τους παπάδες να τα βρούνε μόνοι τους». 

Η «αριστερή» κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σε τί διαφέρει από αυτές; 

Αν δεν το είπε έτσι, το αποδέχθηκε στην πράξη, με την επίσκεψη στον κ.Θεόφιλο και την συνέχιση της εγκληματικής αδιαφορίας ακόμα και για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Όταν είδαμε τον κ Θεόφιλο να επισκέπτεται τον ασθενούντα Πατριάρχη Ειρηναίο, πιστέψαμε ότι κάτι άλλαξε.

Ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών έκανε αυτό που όφειλε.

Η συνέχεια δυστυχώς μας διέψευσε.....

Η παρουσία του στο νοσοκομείο ήταν για την απόσειση και μόνο των ποινικών ευθυνών μερικών Αγιοταφιτών  (και του κ. Θεόφιλου προσωπικά).

Τίποτε δεν άλλαξε.

Γιατί να ασχοληθούμε με έναν αθώο; Ό,τι έγινε έγινε. Ποιός Ειρηναίος; Αυτός τελείωσε. Και επειδή δεν υποτάχθηκε, θα πεθάνει πίσω από τα κάγκελα που έστησε η νέα εξουσία του Πατριαρχείου.

Αλέξη Τσίπρα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από σένα.

Περιμέναμε μια πιο λεβέντικη στάση.

Δυστυχώς μας απογοήτευσες....

Τα δικαιώματα δεν είναι για τους αθώους . Είναι μόνο για κείνους που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις.

Φαίνεται ότι οι έντιμοι και οι καθαροί δεν έχουν θέση ούτε στην «αριστερή» Ελλάδα.