Ροή Ειδήσεων

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αγωγή Ειρηναίου κατά δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση



 Αποζημίωση της τάξης των 200.000 ευρώ ζητά ο – κατά τον ίδιο – κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος με αγωγή που κατέθεσε πριν από μερικές μέρες εις βάρος του Νίκου Παπαχρήστου, δημιουργού και διαχειριστή του δημοφιλούς ιστότοπου «Amen.gr» για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητός του.

Αφορμή για να κινηθεί νομικά ο κ. Ειρηναίος στάθηκε ανάρτηση του δημοσιογράφου ο οποίος υιοθετεί την πώληση εκκλησιαστικού ακινήτου (το ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ») στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα από τον Μακαριώτατο και πως την Μεγάλη Εβδομάδα του 2005 κυκλοφορούσε με προσωπική ιδιωτική φρουρά (σωματοφύλακες) για να προστατεύεται, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της αγωγής επρόκειτο απλώς για δύο έλληνες αστυνομικούς που υπάγονται στο ελληνικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα.

Αναφορικά στο ιστορικό της αγωγής ο κ. Ειρηναίος τονίζει ότι «ο μηνυόμενος (Ν. Παπαχρήστου) με δόλια προαίρεση και με πρόθεση θέλει να βλάψει την τιμή και την υπόληψη μου εκμεταλλευόμενος τη μερική ή ολοκληρωτική άγνοια που υπάρχει σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα/δρώμενα στον εκκλησιαστικό χώρο και δη στους Αγίους Τόπους».

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 27.09.2015 (σελ. 16)