Ροή Ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ JAFFA GATE: Για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ολόκληρη η έγκληση στον εισαγγελέα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου κατά του δημοσιογράφου Νίκου Παπαχρήστου

The Jaffa Gate (Old Jerusalem)
Η έγκληση κατατέθηκε στις 28 Ιουλίου 2015, ημέρα καθόλου τυχαία, αφού τότε αφίχθησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με ζητούμενο την ειρηνική επίλυση της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του εμιράτου του Κατάρ το οποίο έγινε η αιτία το Πατριαρχείο Αντιοχείας να διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με την Σιωνίτιδα Εκκλησία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση-σκάνδαλο όπου ενεπλάκησαν τουλάχιστον οκτώ κράτη ο Πατριάρχης Ειρηναίος επιθυμεί την παρουσία της πλειοψηφίας των αντιδρούντων μελών της Αγιοταφιτικής Κοινότητας που το 2005 παρακινήθησαν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν την παρέμβαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να τον απομακρύνει από τον Πατριαρχικό Θρόνο!!
Από αυτούς τους Αγιοταφίτες ξεχωρίζουμε τα ονόματα των βασικών αντιπάλων του Πατριάρχη Ειρηναίου στην εκλογή του 2001, μητροπολιτών Πέτρας Κορνήλιου και Βόστρων Τιμόθεου και των αραβοφώνων κληρικών Μελετίου και Χριστοφόρου.

Απουσιάζει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Ειρηναίου που μέχρι την τελευταία στιγμή υπηρέτησε δίπλα του και εν μία νυκτί μεταλλάχθηκε σε υποστηρικτή του Θεόφιλου, ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος. Επίσης, ο Τιβεριάδος Αλέξιος και οκτώ προαγωγές Αρχιμανδριτών σε Αρχιερείς που "χειροτονήθηκαν" τα τελευταία δέκα χρόνια στο Πατριαρχείο από τον Θεόφιλο. Πιο συγκεκριμένα, οι Μεθόδιος, Θεοφύλακτος, Θεοδόσιος, Δημήτριος, Μακάριος, Ισίδωρος, Νεκτάριος, Φιλούμενος.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Ακολουθεί η έγκληση ως έχει ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών:



ΕΓΚΛΗΣΗ

 Του Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, Πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, σύμφωνα προς το θεσμό της ισοβιότητας εκάστου Πατριάρχου που καθορίζεται από: α) τους Ιερούς Κανόνες της κατ΄ Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, β) το Οθωμανικό Δίκαιο δια το Ισραήλ, γ) τον Ιορδανικό Νόμο 1958 δια την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή, δ) τους Εσωτερικούς Κανονισμούς του Πατριαρχείου ( δεν παράγουν ισχύ έναντι τρίτων) κ.κ. Ειρηναίου Α’ (κατά κόσμον Εμμανουήλ Σκοπελίτη του Αριστοτέλη και της Ευαγγελίας), που εδρεύει και κατοικεί στο Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εις την Αγίαν Πόλιν Ιερουσαλήμ.

ΚΑΤΑ
1. Του Νικολάου – Γεωργίου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου, δημιουργού και διαχειριστή της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (ιστότοπος) με τη διεύθυνση www.amen.gr
2. Παντός άλλου υπευθύνου

***************
Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

1)          To 2001 (13 Αυγούστου) εξελέγην Προκαθήμενος του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και Πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, όταν η εύνοια των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Αδελφών Ιεραρχών μελών της Ιεράς Συνόδου του Παλαιφάτου ημών Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων με ανύψωσε στον Θρόνο τούτο.
Το 2001 (15 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε η Ενθρονισίς μου εν τω Πανιέρω Ναώ της Αναστάσεως.
Το 2005 (18 Μαρτίου) η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» δημοσίευσε άρθρο με θέμα υποτιθέμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις των ξενοδοχείων Ιμπέριαλ και Πέτρα αλλά και καταστημάτων που βρίσκονται γύρω από αυτά, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, σε εταιρείες εβραϊκών συμφερόντων (προσκομιζόμενο σχετ. 1).
Διαπραγματευτής εφέρετο ο ήδη εξαφανισμένος από το Νοέμβριο του 2004 εκκλησιαστικός υπάλληλος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νικόλαος Παπαδήμας και συλληφθείς στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 23 Αυγούστου 2013 προερχόμενος από το Τελ Αβίβ, με διαβατήριο Αρχών Παναμά και με στοιχεία άλλου ατόμου. Όπως προέκυψε τότε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του εκκρεμούσαν α) ένταλμα σύλληψης από το 13ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας και β) δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Κερκύρας για κλοπή, πλαστογραφία, με χρήση κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών.
Το 2005 (19 Μαρτίου) το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αντέδρασε άμεσα και με ανακοίνωση διέψευσε τους κακόβουλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ». Ενδεικτικά από την ανακοίνωση σας παραθέτω τα εξής αποσπάσματα: «….Αγοραστής ή πωλητής μιας περιουσίας με τόσο στρατηγική σημασία, απαραίτητα γνωρίζει πως για την διενέργεια μιας τέτοιας συναλλαγής απαιτείται η σαφής συγκατάθεση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου….…Είναι επίσης προφανές ότι όποιος αγοραστής ή πωλητής δεν έχει ζητήσει την έγγραφη άδεια και συγκατάθεση του Πατριάρχη και της Συνόδου ειδικά, αναφορικά με την περιουσία για την οποία γίνεται λόγος στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ενεργεί κακόπιστα και κακοπροαίρετα, γεγονός το οποίο καθιστά την όποια συναλλαγή άκυρη, πέρα πιθανών ποινικών ευθυνών…».
Το 2005 (22 Μαρτίου) απέστειλα επιστολή στο Αλγέρι προς την Σύνοδο των χωρών-μελών των αραβικών κρατών, με την οποία διευκρίνιζα ότι ουδέποτε έδωσα εντολές για να πραγματοποιηθούν πωλήσεις ή μακροχρόνιες εκμισθώσεις γης, ή εκκλησιαστικών ακινήτων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» στις 18.03.2005 ενώ τους ενημέρωνα για την πρόθεση μου να φέρω την υπόθεση στα δικαστήρια, σημειώνοντας ότι εκεί θα λάμψει η αλήθεια.
Το 2005 (5 Μαΐου) με αφορμή το μνημονευθέν άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ» και χωρίς προηγουμένως το περιεχόμενό του να έχει περιέλθει εις τας χείρας της Ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και ούτε να υπάρχουν τεκμήρια και αποδείξεις ότι συμμετείχα προσωπικά σε οποιοδήποτε στάδιο στις δήθεν μακροχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου, που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ», ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, μου επέδωσε πλήρες κοσμικού φρονήματος γράμμα - αποκήρυξη ορισμένων (και οπωσδήποτε μειοψηφούντων) Αγιοταφιτών (ήτοι 11 Αρχιερέων και 23 Αρχιμανδριτών και Ιερομονάχων), μη σεβόμενοι τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Συνόδων της Εκκλησίας και της σεβασμίας εκκλησιαστικής παραδόσεως και τάξεως.
Το ίδιο γράμμα - αποκήρυξη οι στασιαστές Αγιοταφίτες κοινοποίησαν προς πάντας τους Αρχηγούς των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στις κυβερνήσεις της Ιορδανίας, της Παλαιστινιακής Αρχής, του Ισραήλ και της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, γνωστοποιούσαν πως ορίζουν Τριμελή εκ περιτροπής Επιτροπήν από Αρχιερείς, η οποία θα αναλάμβανε την διεξαγωγή των υποθέσεων του Πατριαρχείου και της Αδελφότητος, κυρίως δε την προώθηση λύσης εις βάρος του κανονικού και νομίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων (δηλαδή κατά της ημετέρας Μετριότητος), μέσω Μείζονος Συνόδου και έπειτα από παρέμβαση του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου!
Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για ανατρεπτική παραεκκλησιαστική ομάδα χωρίς κανονική εκκλησιαστική υπόσταση που συγκροτήθηκε βαθμιαίως/προοδευτικώς και όχι μέσω συνοδικής διεργασίας, με στόχο την εξαναγκαστική επιβολή του καταχθόνιου σχεδίου της (ήτοι την ανατροπή μου και τον σφετερισμό της πατριαρχικής εξουσίας).
Το 2005 (από 6 έως 10 Μαΐου) κατόπιν αιτήματος των στασιαστών Αγιοταφιτών επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα αυθαιρέτως τριμελής Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κατ’ εντολήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου - επί εκτελέσει εκκλησιαστικού έργου και ουχί χάριν αναψυχής – δίχως τη θέλησή μου και άνευ της εκ των προτέρων απαιτουμένης και επιβαλλόμενης κανονικής προσκλήσεως ή αδείας ή συγκαταθέσεως ή ευλογίας μου ως ο οικείος και κυρίαρχος Προκαθημένος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.
Τελικά, οι Πατριαρχικοί απεσταλμένοι:
(α)   ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων,
(β)   ο τότε Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου - σημερινός Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης - Ειρηναίος και
(γ)   ο τότε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γοντικάκης
ευρισκόμενοι στα Ιεροσόλυμα ως ξένοι και άκλητοι και δη και όλως ανεπιθύμητοι συνεζήτησαν ανενδοιάστως μετά των καταπατησάντων πάσαν κανονικήν τάξιν Αγιοταφιτών αποδεχόμενοι αβασανίστως τις κατά του προσώπου μου ακριτομυθίες, διαδόσεις, φήμες, και άλλα παρόμοια φληναφήματα.
Επιπλέον, εγένετο γνωστό μέσω της επίσημης(!) και κρίσιμης σημασίας Εκθέσεως των προαναφερθέντων τριών εντολοδόχων θρησκευτικών λειτουργών προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ότι πριν αφιχθούν εις Ιεροσόλυμα, διήλθαν εκ του Αερολιμένος των Αθηνών όπου εκεί τους συνάντησε ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος και συνέστησε ανάμεσα εις τα άλλα ότι «στόχος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας θα έδει να είναι η παραίτησις του Πατριάρχου Ειρηναίου».
Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για ενεργή ανάμειξη και επισταμένη καθοδήγηση της Ελληνικής Πολιτείας, μία αθέμιτη άσκηση επιρροής, για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους οι τρεις θρησκευτικοί λειτουργοί παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις για «τρόπον αντικειμενικόν και με γνώμονα τους ιερούς κανόνας και τα ιερά συμφέροντα της Εκκλησίας και του Γένους» όπως αναφέρεται σε επίσημο Ανακοινωθέν (επί του θέματος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με ημερομηνία 9 Μαΐου 2005.
Το 2005 (17 Μαΐου), η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε ομοφώνως να συγκαλέσει Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2005, προκειμένου να δοθεί εκκλησιαστική λύση στην έκρυθμη κατάσταση που είχε ξεσπάσει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Το 2005 (24 Μαΐου) συνήλθε τελικά στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθμολομαίου η Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψη η οποία από άποψη ουσιαστικής αντιμετωπίσεως της ηθελημένης ανυπακοής, απειθείας και αποσκιρτήσεως στασιαστών Αγιοταφιτών από την κανονική Εκκλησιαστική Αρχή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τριχοτομήθηκε.
Επί συνόλου δεκατεσσάρων κληθεντων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών πού συγκροτούν το επίσημο σύστημα διοικήσεως της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού:
·         τρεις τοπικές Εκκλησίες (Σερβίας, Βουλγαρίας και Τσεχικών Χωρών και Σλοβακίας) προσκληθείσες αρνήθηκαν τη συμμετοχή. Απέφυγαν να εμπλακούν σ’ ένα ζήτημα εκκλησιαστικό αλλά με ελληνικές πολιτικές σκοπιμότητες.
·         Άλλες τέσσερις Εκκλησίες (Αντιοχείας, Γεωργίας, Πολωνίας και Ιεροσολύμων στο πρόσωπο της ημετέρας Μετριότητος) επέσχον. Επιθυμούσαν την ενδεδειγμένη λύση στην εξαντλητική κανονική και ιερή Ευαγγελική Αρχή της «καταλλαγής και ειρηνεύσεως».
·         Άλλες επτά Εκκλησίες (Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Ρωσίας, Κύπρου, Ελλάδος, Ρουμανίας και Αλβανίας), δηλαδή μόλις το ήμισυ επί συνόλου δεκατεσσάρων κληθεισών Εκκλησιών, χρίσθηκε ως η πλειοψηφία των παρόντων ένδεκα στην Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη, και διέγραψαν/διέκοψαν την υπόμνηση του ονόματος και της ιδιότητάς μου από τα Ιερά Δίπτυχα της Ορθοδόξου Εκκλησίας άνευ της τηρήσεως των στοιχειωδέστερων προϋποθέσεων και κριτηρίων.
Και πραγματικώς είναι πρωτοφανές στα εκκλησιαστικά χρονικά να δηλώνεται σε επίσημα κείμενα ότι ελήφθη εις βάρος κανονικού και νομίμου Πατριάρχου απόφαση ΑΝΕΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, δικαίωμα που έχει και ο ειδεχθέστερος των εγκληματιών. Αυτό δε να δηλούται μετ’ εμφάσεως στο επίσημο Ανακοινωθέν της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως το οποίο διάβασε ο εντριβής και ειδήμων άλλωστε περί τα νομοκανονικά προεδρεύων της Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Επί λέξει «ήχθη εις την απόφασιν να απευθύνη αδελφικήν έκκλησιν προς τον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίον όπως υποβάλη την παραίτησιν αυτού. Τούτο εζήτησεν η Σύνοδος, μη συνελθούσα ως δικαστήριον, ως θυσιαστικήν πράξιν προς ειρήνευσιν της Εκκλησίας».
Εζητείτο δηλαδή «η κεφαλή επί πίνακι» της ημετέρας Μετριότητος, διά της «οικειοθελούς», μάλιστα διά των ιδίων χειρών της, αυτοαποτομής της κεφαλής της, επειδή εγνώριζαν ότι δεν με βάρυνε ούτε η ελάχιστη κατηγορία και συνεπώς δεν μπορούσαν να επιτύχουν την εξόντωσή μου μέσω κανονικής πλήρης εκκλησιαστικής δίκης, της μόνης νομίμου οδού.
Αλήθεια θα ρωτούσε ένας ανεξάρτητος και αμερόληπτος Δικαστής, πώς θα εδέχοντο οι συντάκτες του επίσημου κειμένου αυτού και όσοι το απεδέχθησαν κάτι τέτοιο να ίσχυε, ενδεχομένως, για τους ιδίους;
Κατά τα άλλα οι επτά Εκκλησίες αντί να είναι φύλακες και πρόμαχοι της κανονικής ευταξίας και της αξιοσέβαστης παράδοσης της οικουμενικής Ορθοδοξίας επισημοποίησαν το σχίσμα στην τοπική Εκκλησία των Ιεροσολύμων συνεπεία «εσφαλμένης», αβάσιμης αποφάσεως εφόσον αναγνώρισαν Τριμελή διοικούσα Επιτροπή Αρχιερέων εντός αυτής ώστε να ξεκινήσει τις αυθαίρετες παράνομες και αντικανονικές διαδικασίες εκλογής νέου Πατριάρχου, για να καλύψουν, «όπως - όπως» αυτά που δεν εφήρμοσαν, από τα επιτασσόμενα των Ιερών Κανόνων και, ήδη αφού πέρασαν 10 χρόνια σκληράς και κυρίως, αναιτίου, δοκιμασίας μου, μου ζητούν να αποδεχθώ ότι τα πάντα καλώς έγιναν εις βάρος μου.
Το 2005 (30 Μαΐου) και με δεδομένη την κατάχρηση της εκκλησιαστικής και πολιτειακής εξουσίας που ασκήθηκε εις βάρος μου, εξελέγη αυθαίρετα, παράνομα και αντικανονικά Τοποτηρητής του Πατριαρχικού θρόνου των Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος, ανοίγοντας ο δρόμος για την αυθαίρετη, παράνομη και αντικανονική έναρξη διαδικασιών εκλογής νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων παρότι ένας Πατριάρχης είναι ισόβιος και εκπίπτει είτε διά αντιορθόδοξον πίστη είτε εάν πάσχει από ανίατη πνευματική ή σωματική ασθένεια, μετά από συγκεκριμένη νομική διαδικασία, πως προβλέπουν τόσο οι εκκλησιαστικοί νόμοι (Α΄ Οικουμενικής δ΄, Δ΄ Οικουμενικής λ΄, ιη΄· Αποστολικοί λα΄, στ΄, λδ΄· Πρωτοδευτέρας γ΄, ιδ΄, ιε΄· Καρθαγένης ι΄, ξβ΄· Γάγγρας στ΄· Αντιοχείας ε΄ ιστ΄, κ΄ και ιθ), και οι εσωτερικοί κανονισμοί του Πατριαρχείου (άρθρο 24 Εσωτερικού Κανονισμού 1ης Ιουλίου 1904 -21 χειρόγραφος κώδικας Αρχιγραμματείας Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), όσο και το άρθρο 27 του Ιορδανικού Νόμου του 1958, του τελευταίου δηλαδή νόμου που διέπει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και που εφαρμόζεται και από τα ελληνικά δικαστήρια. 
Πράξεις Συνόδων εκκλησιαστικών αρχών, ενάντιες στους εκκλησιαστικούς νόμους που ορίζουν τα ανωτέρω, όπως εκπτώσεις και καθαιρέσεις αρχιερέων ή του Πρώτου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, για τους οποίους δεν εφαρμόζεται ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά οι εκκλησιαστικοί νόμοι και το ρωμαϊκό δίκαιο (βλ. ενδεικτικά ΑΠ 525/1995), έχουν αναγνωριστεί ΑΚΥΡΕΣ από τα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια (βλ. ενδεικτικά ΕφΘεσσ 1938/1998 - προσκομιζόμενο σχετ. 2).
Την ίδια μέρα (30 Μαΐου 2005) έγινε γνωστό πως μετά από αίτημα των συμπηξάντων φατρίαν και τυρευόντων Αγιοταφιτών θα ξεκινούσε το επόμενο διάστημα διαχειριστικός έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών.
Το αποτέλεσμα ουδέποτε ανακοινώθηκε από εκείνους που ζήτησαν τον έλεγχο. Ο στόχος τους ήταν ένας. Να διασύρομαι επί μακρό χρονικό διάστημα με την κατηγορία του άμεσου αυτουργού σε κατασπατάληση/διασπάθιση ιερού χρήματος.
Για να αποδείξω την αθωότητά μου, αναγκάστηκα να προσφύγω ο ίδιος στη Δικαιοσύνη. Έτσι, σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση 279/2012 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Β΄) αναφορικά με την οικονομική διαχείριση των ετών 1999 - 2005 και κατά τον έλεγχο που διεξήχθη για τα πεπραγμένα μου, είτε ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, είτε ως Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, είτε ως Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως, δεν προέκυψε ότι υφίσταται αστική ή και ποινική ευθύνη μου (προσκομιζόμενο σχετ. 3).
Το 2005 (7 Ιουνίου) ad hoc Επιτροπή που συγκρότησε η Παλαιστινιακή Αρχή και που ερεύνησε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μααρίβ» έκρινε ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά ή ενδεικτικά στοιχεία σε βάρος μου (ούτε καν υπόνοιας) για να ευσταθούν οι κατηγορίες που μου είχαν αποδοθεί αφήνοντας εκτεθειμένους ηθικά και νομικά τους υστερόβουλους συκοφάντες μου.
Το πόρισμα της Επιτροπής έγινε δεκτό για την νομιμότητα του από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής δι' εγγράφου υπογραφομένου υπό του Γενικού Γραμματέως του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σαλίμ Χλεϊλέ τον Ιούλιο του 2005 (προσκομιζόμενο σχετ. 4).
Το 2005 (20 Ιουλίου) συνεδρίασε αυθαίρετα, παράνομα και αντικανονικά το Συμβούλιο Ονομασίας Υποψηφιοτήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τους επίδοξους διαδόχους μου. Κατά τη διαδικασία, προέκυψε αριθμός - ρεκόρ (ήτοι δώδεκα Αρχιερείς και ένας Αρχιμανδρίτης), κάτι που κατέδειξε τις προσωπικές φιλοδοξίες των παρεκτρεπομένων και εν φατρία διατελούντων υποψηφίων Αγιοταφιτών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοπροτάθηκαν!
Το 2005 (22 Αυγούστου), αυθαίρετα, παράνομα και αντικανονικά, το Συμβούλιο των Εκλεκτόρων ανέδειξε το λεγόμενο Τριπρόσωπο Ψηφοδέλτιο που προηγείται της τελικής εκλογής, στη συγκεκριμένη περίπτωση για Πατριάρχη, που εν προκειμένω είμαι εγώ.
Το Τριπρόσωπο αποτελούσαν ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος (ο οποίος τελικά απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα, προτείνοντας ως αντικαταστάτη του τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο). Κατόπιν, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως έγινε το επόμενο βήμα, δηλαδή η επιλογή του ενός από τους τρεις για τον Πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων.
Επρόκειτο για τον Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο πρόσωπο προεπιλεγμένο και «ημέτερο» που το εγκατέστησαν προς αλλοτρίωση της κανονικότητας της Αποστολικής Διαδοχής αλλά και της διεισδύσεως ξένων κρατών στο Πατριαρχείο για την ανατροπή του αρχαίου καθεστώτος της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου προς εξυπηρέτησιν των συμφερόντων των, ο οποίος σύμφωνα και με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (23 Αυγούστου 2005) κατά τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είχε υπογράψει όλα τα χαρτιά τα οποία συνετάγησαν εις βάρος του κανονικού και νομίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων (δηλαδή κατά της ημετέρας Μετριότητος). Χαρακτηριστικά αναφέρω την αντικανονική, παράνομη, άκυρη και άνευ ισχύος ποινή της καθαίρεσής μου στην τάξη των μοναχών στις 16 Ιουνίου 2005, με την προειδοποιητική - απειλητική υπόδειξη σε Αγιοταφίτες πατέρες πως αν δεν ακολουθούν τις αποφάσεις της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως «θα καταστούν άξιοι τιμωρίας». Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η περίπτωση του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη π. Φωτίου (κατά κόσμον Ιωάννου Λιάκου) ο οποίος μετά μνημονεύσεως και επικλήσεως του ονόματός μου ως κανονικού και νομίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων διεκόπη η μισθοδοσία του και η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (όπου κατόπιν ενεργειών μου είχε εξασφαλιστεί η πρόσβαση για όλους ανεξαιρέτως τους Αγιοταφίτες πατέρες). Επιπλέον, στις 8 Φεβρουαρίου 2008 με εντολή του Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου διά του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αρίσταρχου διατάχτηκε γραπτώς να εγκαταλείψει τη μόνιμη κατοικία του στο Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερουσαλήμ και να μετοικήσει στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου είτε στην Ιερά Λαύρα του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου, πράγμα αδύνατον λόγω σοβαρών ασθενειών του, συνεπεία των οποίων κατέληξε στις 17 Μαρτίου 2010.
Το 2005 (31 Αυγούστου) άσκησα Αγωγή στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για την αναγνώριση του ανυπόστατου των μακροχρονίων εκμισθώσεων ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μααρίβ».
Το 2005 (22 Νοεμβρίου) υπάρχοντος εμού του κανονικού και νομίμου Πατριάρχου Ιεροσολύμων ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος (κατά κόσμον Ηλίας Γιαννόπουλος) διά της μεθόδου των τετελεσμένων και αδιαμφισβήτητων γεγονότων πραγματοποίησε δήθεν κανονική τελετή ενθρόνισης ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ωστόσο η θέση για την οποία εξελέγη και καταστάθηκε ο ανωτέρω δεν είναι κενή διότι ουδέποτε απώλεσα την Κανονικότητά μου, την ανεξίτηλη, και τούτο ουδείς το ήλεγξε και ουδείς το έκρινε ανακριβές.
2)              Το 2006 (18 Μαΐου) ο αυθαίρετα, παράνομα και αντικανονικά ευρισκόμενος στον Πατριαρχικό θρόνο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος, μιλώντας στην αραβική εφημερίδα «ΑΙ Qunds» και απαντώντας στην ερώτηση αν έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι υποτιθέμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε εταιρείες εβραϊκών συμφερόντων είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί αυτές οι εταιρείες δεν υπάρχουν, είναι υπεράκτιες εταιρείες μαϊμού» (προσκομιζόμενο σχετ. 5).
Το 2007 (25 Μαρτίου) η δημοσιογραφική πένα με την υπογραφή Ρασπούτιν της εφημερίδας «Το Άρθρο» και υπό τον τίτλο «Πολλά τα λεφτά στα Ιεροσόλυμα» μεταξύ άλλων γράφει κατά λέξη τα εξής: «Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα απόρρητο έγγραφο του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στην Ιερουσαλήμ προς την υπουργό Εξωτερικών. Ο κύριος Παπασταύρου στο έγγραφο του μιλάει για «σειρά προκλήσεων του Ισραήλ έναντι του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, με την επιδίωξη να αποσπάσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη». Τα οφέλη είναι «χειροπιαστά», μια που, όπως λέει ο Πρόξενος, οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο για να εκβιάζουν τον Θεόφιλο, τον οποίο δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη, με στόχο να αποσπάσουν τη συναίνεσή του στην ολοκλήρωση των «μακροχρόνιων μισθώσεων» των ξενοδοχείων Petra και Imperial». (προσκομιζόμενο σχετ. 6).
Το 2007 (10 Νοεμβρίου) ο δημοσιογράφος DonaId Macintype στην έγκριτη εφημερίδα «ΤΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ» που αναπαρήγαγε η εφημερίδα «Το Βήμα» με τίτλο «Πατριάρχες, έποικοι και μπίζνες στα Ιεροσόλυμα» χαρακτηρίζει τις υποτιθέμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» με τον όρο «ανολοκλήρωτες» (προσκομιζόμενο σχετ. 7).

Το 2008 (12 Φεβρουαρίου) ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος υπό τον τίτλο «Απόφαση δικαστηρίου για τα ακίνητα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ» έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο www.panoscharitos.com για τις υποτιθέμενες μακροχρόνιες εκμισθώσεις στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» μεταξύ άλλων τα εξής : « …Υπέρ των θέσεων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων ήταν η απόφαση που εξέδωσε αργά σήμερα το απόγευμα το ισραηλινό δικαστήριο και αφορά το δικαίωμα εκμετάλλευσης των ακινήτων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ….Στενός συνεργάτης του Θεόφιλου ανέφερε σε παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ότι εφόσον υπάρξουν διεκδικήσεις της κυριότητας και των δικαιωμάτων του Ιδρύματος επί της περιουσίας του από οποιαδήποτε οργάνωση, η λύση και η απάντηση θα δοθεί από τα αρμόδια δικαστήρια, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το Πατριαρχείο δεν έχει κανένα λόγο να προσφύγει σε αυτά. Μένει σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν, να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους…(προσκομιζόμενο σχετ. 8).
Το 2008 (30 Νοεμβρίου) στην αραβική εφημερίδα Asharq ΑΙ Awsat με έδρα το Λονδίνο γίνεται γνωστή δημόσια δήλωση/τοποθέτηση του αντικανονικού και παράτυπα ευρισκομένου στον Πατριαρχικό θρόνο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου πως οι συμφωνίες στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ «είναι άκυρες και κενές» (προσκομιζόμενο σχετ. 9).

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 3)          Το 2009 (9 Μαΐου) μέχρι σήμερα ο μηνυόμενος υπό τον τίτλο «Άγιοι Τόποι 2005» στον ιστοτόπο του με τη διεύθυνση (http://www.amen.gr/article/agioi-topoi-2005) προβάλλει τριάντα επτά (37) φωτογραφίες στις οποίες δεν υπάρχει αύξων αριθμός αλλά μπορεί αυτός να καθοριστεί από την σειρά ένταξης /τοποθέτησής τους στην ανάρτηση ενώ κάτωθεν αυτού του φωτογραφικού υλικού χρησιμοποιεί όμοιο /αμετάβλητο κείμενο για να προσδιορίσει τον πνευματικό δημιουργό (ο ίδιος ο μηνυόμενος) και την προέλευσή τους, ήτοι «Φωτογραφίες του Νίκου Παπαχρήστου από τα Ιεροσόλυμα και τους Αγίους Τόπους το Πάσχα του 2005. Το τελευταίο του έκπτωτου σήμερα Πατριάρχη Ειρηναίου».
Επιπρόσθετα όλες οι φωτογραφίες φέρουν επάνω τους λεζάντες οι οποίες:
·         είναι σύντομες και κατανοητές (διότι μεγάλες προτάσεις στις οποίες ο αριθμός των λέξεων ξεπερνά την ικανότητα συγκράτησης της σύντομης μνήμης μειώνουν τη δυνατότητα αφομοίωσης του περιεχομένου)
·         διατηρούνται και ανακαλούνται στη μνήμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
·         διευκολύνουν την άμεση πρόσληψη πληροφοριών και άρα την ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να κάνει γρήγορα αντιληπτό το επιδιωκόμενο νόημά τους
·         αποσπούν την προσοχή
·         προκαλούν το ενδιαφέρον
·         κατευθύνουν προς μία εκ των προτέρων επιλεγμένη ερμηνεία, αυτή του δημιουργού.
 Ωστόσο σε πέντε (5) από αυτές ο μηνυόμενος με στρέβλωση του νοήματός τους τις υποτάσσει στην σκοπιμότητά του εφόσον δεν αντιστοιχίζονται καθόλου με όσα υπομνηματίζουν και παραπλανούν σκοπίμως και δολίως για να με διαβάλλουν.

Πιο συγκεκριμένα:
α) στη φωτογραφία με αύξων αριθμό 21 (προσκομιζόμενο σχετικό 10) εικονίζεται η πρόσοψη ακινήτου συνοδευόμενη από λεζάντα επάνω στην οποία επικεντρώνεται η προσοχή των αναγνωστών και τους προϊδεάζει μετά βεβαιότητας για δήθεν παράνομη και ηθικά επιλήψιμη πράξη μου. Κατά λέξη ο μηνυόμενος γράφει «Το ξενοδοχείο Imperial που επίσης πουλήθηκε επί των ημερών του κ. Ειρηναίου».
Διευκρινιστικά και μόνον αναφέρω εδώ ότι φωτογραφίες του ξενοδοχείου Imperial έχουν προηγηθεί τέσσερις ακόμη φορές από τον μηνυόμενο (αύξοντας αριθμός 12, 17, 19, 20) κατά τις οποίες οι λεζάντες μέσα από ένα είδος αποσπασματικής αφήγησης με αρχή την φωτογραφία με αύξων αριθμό 12 και τέλος την φωτογραφία με αύξων αριθμό 21, οδηγούν από μία πραγματικότητα σε μία ηθελημένη παραπληροφόρηση ότι δηλαδή αφενός το ξεχονοδοχείο Imperial «ανεγέρθηκε επί Πατριάρχη Νικοδήμου» αφετέρου δήθεν «πωλήθηκε επί των ημερών του κ. Ειρηναίου» (προσκομιζόμενα σχετικά 11).
β) στη φωτογραφία με αύξων αριθμό 27 και με λεζάντα  «Οι Σωματοφύλακες του κ. Ειρηναίου – πρωί Μ. Πέμπτης» εμφανίζομαι εις την Αγίαν Αυλήν έξωθεν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως με ακολουθία / συνοδεία Αγιοταφιτών, αστυνομία και φωτογράφους – ανάμεσα σε πλήθος κόσμου από μερικές χιλιάδες Ορθοδόξους προσκυνητές (προσκομιζόμενο σχετ. 12).
γ) στη φωτογραφία με αύξων αριθμό 28 και με λεζάντα  «Σωματοφύλακες προστατεύουν τον κ. Ειρηναίο – πρωί Μ. Πέμπτης» εμφανίζονται στην εξέδρα της τελετής του Ιερού Νιπτήρος δύο Αγιοταφίτες και δύο άγνωστα άτομα ενώ εγώ δεν διακρίνομαι καν στην φωτογραφία (προσκομίζομενο σχετ. 13)
δ) στη φωτογραφία με αύξων αριθμό 29 και με λεζάντα «Ο κ. Ειρηναίος επιστρέφει φρουρούμενος – πρωί Μ. Πέμπτης» εμφανίζομαι στον αύλειο χώρο (400 περίπου τετραγωνικά μέτρα) του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως όπου οι δύο Έλληνες αστυνομικοί δημιουργούν άνοιγμα διόδου ανάμεσα στον κόσμο για την διέλευση προς το Πατριαρχείο (προσκομιζόμενο σχετ. 14).
Διευκρινιστικά και μόνον αναφέρω εδώ ότι από την αρχή της Πατριαρχείας μου το 2001 εστάλησαν στα Ιεροσόλυμα από το Ελληνικό Κράτος κλιμάκιο από δύο αστυνομικούς που εναλλασσόταν κατά χρονικά διαστήματα προς ασφαλή μετακίνησή μου στα πλαίσια άσκησης της ποιμαντικής μου διακονίας και της διεκπεραιώσεως πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων μου.
ε) στη φωτογραφία με αύξων αριθμό 35 και με λεζάντα «Προφητική φωτογραφία με ένα κληρικό να έχει αφαιρέσει την Πατριαρχική Μίτρα από τον κ. Ειρηναίο – πρωί Μ. Πέμπτης» εμφανίζομαι σκυμμένος να διαβάζω τις ευχές της τελετής του Ιερού Νιπτήρος (προσκομιζόμενο σχετ. 15).
Διευκρινιστικά και μόνον αναφέρω εδώ πως στη συνέχεια ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων νίπτει τους πόδας δώδεκα Αγιοταφιτών εις ανάμνηση της πράξης του Κυρίου στο Μυστικό Δείπνο. Κατά την λειτουργική τάξη του Πατριαρχείου ο Πατριάρχης δεν φορά Πατριαρχική Μίτρα η οποία βαστάζεται από Διάκονο όπως εικονίζει και μάλιστα οφθαλμοφανώς η επίμαχη φωτογραφία.
Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα είναι ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου αφού η πραγματικότητα είναι παντελώς διαφορετική από εκείνα που περιγράφουν και βασίζονται σε κατασκευασμένα από τον μηνυόμενο σενάρια στα οποία σκοπίμως και δολίως επιθυμεί να με εμπλέξει ως πρωταγωνιστικό πρόσωπο και σε ρόλο κακοποιού στοιχείου που εκποιεί / πωλεί εκκλησιαστική περιουσία, φοβάται για την ζωή του και διαθέτει προσωπική ιδιωτική φρουρά (σωματοφύλακες) για να προστατεύεται, που κάνει «το τελευταίο του Πάσχα το 2005» ενώ μεσολάβησαν 10 Πάσχα από τότε μέχρι σήμερα, ότι προφητικά «ένας κληρικός του αφήρεσε την Πατριαρχική Μίτρα», ενώ αυτό το κράτημα/βάστηγμά της είναι μέρος της τελετουργικής διαδικασίας και εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους τους Πατριάρχες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται στη σφαίρα μυθοπλασίας του νοσηρού εγκεφάλου του μηνυόμενου και τα έπραξε με δόλο και σκόπευε ειδικώς όπως πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου ενώ συγχρόνως διέδωσε τους επίμαχους ισχυρισμούς τελών σε πλήρη γνώση αφενός μεν της αναλήθειας αφετέρου δε της προσβλητικότητας και της βλαπτικότητας για την τιμή μου, που περιείχαν οι εν λόγω ισχυρισμοί όπερ σημαίνει ότι γνώριζε πως οι επίμαχοι ισχυρισμοί ήταν ικανοί και πρόσφοροι να πλήξουν την προσωπικότητα μου, όπως και όντως συνέβη.
Η προπεριγραφείσα συμπεριφορά του μηνυομένου και η ενσυνείδητη χρήση των επίμαχων ισχυρισμών του στις λεζάντες των φωτογραφιών (με αύξοντα αριθμό 21, 27, 28, 29, 35) προσδίδουν στην διαγωγή/στάση του μηνυομένου τον χαρακτήρα απαξιωτικής, καταφρονητικής και υβριστικής συμπεριφοράς που εμπεριέχει όλα τα νομοτυπικά στοιχεία της συκοφαντικής δυσφημίσεως.
Εγώ, ως θύμα αυτής της άκρως συκοφαντικής δυσφημήσεως από τον μηνυόμενο, που γνωρίζω όσο κανείς άλλος όλα αυτά τα γεγονότα της ιερής πλεκτάνης, που επιστρατεύτηκαν εναντίον μου και εσφράγισαν τα 10 χρόνια της δοκιμασίας μου, με το γνωστό σημερινό αποτέλεσμα απομόνωσής μου στο κελλί και ζωντανού αργού θανάτου μου, με κλειδωμένες τις δύο εξώθυρες του προαυλείου χώρου μου, από τον Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο Γιαννόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο Περιστέρη οι οποίοι και κατέχουν τα κλειδιά, αισθάνομαι επιτακτική την εσωτερική προσταγή και ανάγκη να επαναλάβω και να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά όπως το έπραξα πολλές φορές μέχρι σήμερα, για παράδειγμα ενώπιον της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως των Προκαθημένων των κατά τόπους Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και εκπροσώπων Αυτών (προσκομιζόμενο σχετ. 16) που συνήλθε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη στις 24.05.2005 υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, πως δεν έχω πωλήσει, διαθέσει ή προβεί σε συμφωνία εκμισθώσεως ούτε απευθείας, ούτε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο,  τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα αλλά και καταστήματα γύρω από αυτά, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα, που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» στις 18.03.2005, διότι παν το αφιερωθέν άπαξ εις τον Θεόν, είτε ιερόν κειμήλιον, είτε πράγμα, είτε κτίριον μένει πάντοτε διαρκές Ιερόν αφιέρωμα, ανάθημα εις Αυτόν. Πάσα ιδιοποίησις, ή αποξένωσις αποτελεί ιεροσυλίαν. Ουδείς λοιπόν ιερόσυλος δύναται, ινα αφεθή κατά το δοκούν.
Στο σημείο αυτό επικαλούμαι ενυπόγραφη δήλωση-αίτημα από τον Φεβρουάριο του 2011 ενώπιον παντός Δικαστηρίου και πάσης Αρχής του Νικολάου Παπαδήμα άλλοτε εκκλησιαστικού υπαλλήλου στην Οικονομική Επιτροπή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ότι «…ποτέ δεν έλαβα ρητή εντολή από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα….» (προσκομιζόμενο σχετ. 17).
Ήδη η δημόσια διαπόμπευση μου τελείται επί μακρό χρονικό διάστημα (από τις 9.05.2009 μέχρι και σήμερα) μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου του μηνυομένου ο οποίος έχει παγκόσμια εμβέλεια και λειτουργεί αδιάλειπτα, με συχνή ενημέρωση/πληροφόρηση και με ελεύθερη, εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη πρόσβαση του από οιονδήποτε χρήστη, εφόσον δεν απαιτείται κωδικός για να εισέλθει και να αναγνώσει το περιεχόμενό του, κάτι που σημαίνει ότι ο συκοφαντικός ισχυρισμός του σε βάρος μου περιήλθε στην αντίληψη σε ανυπολόγιστο και πάντως μεγάλο αριθμό πολιτών χρηστών του διαδικτύου καθώς και σε μεγάλο πλην απροσδιόριστο αριθμό άλλων ατόμων υπό τη μορφή ευρείας διαδόσεως,  ήτοι από στόμα σε στόμα.

Τα δύο επίμαχα ξενοδοχεία στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ πίσω από την πύλη Jaffa που στάθηκαν αφορμή για το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό-πολιτικό-διπλωματικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στο οποίο ενεπλάκησαν οκτώ κράτη και των οποίων ο ρόλος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας του δικηγόρου Χριστόφορου Σαράκη και των συνεργατών του

              Ιδιαίτατα μάλιστα ψευδής, βαρύτατα προσβλητικός και συκοφαντικός είναι δι΄εμέ ο ισχυρισμός που σαφώς προβάλλεται στην ανωτέρω ανάρτηση - δημοσίευση με τις λέξεις στη λεζάντα με αύξων αριθμό 21 «….επίσης πωλήθηκε…» που υποδηλούν σαφώς ότι τόσο το κτίριο του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ όσο και το ξενοδοχείο Πέτρα αλλά και καταστήματα που βρίσκονται γύρω από αυτά πωλήθηκαν (όχι δηλ. απλώς εκμισθώθηκαν) από εμένα. Είναι δε παντελώς αδικαιολόγητος ο μηνυόμενος και αδιαμφισβήτητος ο δόλος του, διότι ως δημοσιογράφος (κυρίως εκκλησιαστικού ρεπορτάζ) υπήρξε και απεσταλμένος στα Ιεροσόλυμα δημοσιεύοντας από προσωπική γνώση πολλά πικρά και επώδυνα συμβάντα που διαδραματίστηκαν εδώ και γνωρίζει άριστα το αληθές ότι εγώ, ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ούτε επώλησα ούτε εξεμίσθωσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα, τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα ουτε και καταστήματα γύρω από αυτά που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» στις 18.03.2005. Προβαίνει δε συνεχώς και από 6ετίας σε αυτή την ψευδέστατη ως άνω ανάρτηση – δημοσίευση με μόνο σκοπό εν προκειμένω τη δυσφήμησή μου και όχι βεβαίως την αντικειμενική, αμερόληπτη και ακριβή πληροφόρηση του κοινού, αφού δεν νοείται άσκηση νομίμου δικαιώματος πληροφόρησης του κοινού με ψευδείς ειδήσεις.
Ο μηνυόμενος λοιπόν διαδίδει τον συκοφαντικό ισχυρισμό του σε βάρος μου τελώντας εν γνώσει της αναληθείας των λεγομένων του με σκοπό και αποτέλεσμα την βάναυση και ταπεινωτική προσβολή της προσωπικότητας μου και τη συκοφαντική μου δυσφήμηση, ενώ δεν εξυπηρετεί την ανάγκη της ενημερώσεως, αλλά με δόλια προαίρεση και με πρόθεση θέλει να βλάψει την τιμή και την υπόληψη μου εκμεταλλευόμενος τη μερική ή ολοκληρωτική άγνοια που υπάρχει σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα/δρώμενα στον εκκλησιαστικό χώρο και δη στους Αγίους Τόπους.
Κατά συνέπεια, δημιουργείται ο κίνδυνος όσοι εντός ή εκτός Επικράτειας διαβάζουν ή ακούν τον συκοφαντικό ισχυρισμό του μηνυομένου σε βάρος μου να σχηματίζουν εσφαλμένα την πεποίθηση ότι δήθεν πράγματι πώλησα (ή εξεμίσθωσα) σε εβραϊκές εταιρείες το ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και έτσι αφενός μεν περιφρόνησα και δεν εσεβάσθην τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των χωρών της Ιορδανίας, της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ (στις οποίες εκτείνεται η δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) και της διεθνούς Κοινότητος για το (εν εξελίξει και μη εισέτι επιλυθέν) αποκαλούμενο «Παλαιστινιακό ζήτημα», την διατήρηση της αγαστής συνεργασίας είτε μετά συνυπευθύνων θρησκευτικών ηγετών της ιουδαϊκής και της μουσουλμανικής παραδόσεως είτε μετά των Αρχηγών των ετέρων Χριστιανικών Κοινοτήτων προς επίλυση των εκάστοτε αναφυομένων ποικίλων προβλημάτων, τον ιερό θεσμό που εκπροσωπώ και υποστασιάζω, το πνευματικό κύρος του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου ως στοιχείο ζωτικής σημασίας για την εκπλήρωση της θρησκευτικής αποστολής του διαχρονικά, τον ενταύθα ευσεβή λαόν του Θεού, τους κατοίκους των Αγίων Τόπων και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής αφετέρου δε δεν ανταπεκρίθην στα καθήκοντα μου και την τήρηση των διαδικασιών που διέπουν τα της λειτουργίας του Συνοδικού Συστήματος, υποκινούμενος από ανήθικα και ιδιοτελή κίνητρα με σκοπό παράνομα οικονομικά ή άλλα οφέλη.
Ως να μην έφθανε αυτή η αθλιότητα του μηνυομένου ο τρόπος παρουσίασης του καταφανώς και απολύτως ψευδούς, συκοφαντικού και εν γνώσει της αναληθείας ισχυρισμού του μεταδίδεται/προπαγανδίζεται με σαφή σκοπιμότητα, ώστε όποιος τον διαβάζει ή τον ακούει να του προκαλεί και να εδραιώνει στη συνείδηση του τα χειρότερα και απεχθέστερα συναισθήματα αποστροφής, απαξίας και ονειδισμού για εμένα, αφού δεν είναι κριτική έστω και οξεία, αλλά με ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτο τρόπο επιχειρεί να πλήξει την προσωπική μου αξιοπρέπεια και την εντιμότητα μου ως Πατριάρχη του Παλαιφάτου και Ιστορικού Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (της αρχαιοτέρας Εκκλησιαστικής Αρχής εν τη Αγία Γη) και Πατέρα (κατά τα εκκλησιαστικά θέσμια) της Γεραράς Αγιοταφιτικής Αδελφότητος – εκπρόσωπο ενός εκ των σημαντικοτάτων κέντρων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εις την λίαν ευαίσθητον περιοχήν της Μέσης Ανατολής.
Ενθυμούμενος μάλιστα ότι το 2005 με αφορμή το επίμαχο άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ», Παλαιστίνιος αξιωματούχος δεν δίσταζε να υπενθυμίζει με νόημα τον νόμο πως η πώληση παλαιστινιακής γης σε Ισραηλινούς χαρακτηρίζεται από την Παλαιστινιακή Αρχή ως εσχάτη προδοσία και επισύρει την θανατική ποινή (προσκομιζόμενο σχετ. 18), ο συκοφαντικός και παραπλανητικός ισχυρισμός του μηνυομένου σε βάρος μου όπως διατυπώνεται και κοινοποιείται με στοχοποιεί ότι δήθεν εξασφαλίζω πλεονεκτήματα στο κράτος του Ισραήλ που θα το ευνοήσουν σε ένα μελλοντικό διακανονισμό της εδαφικής διάστασης του μεσανατολικού προβλήματος και αυτό είναι αιτία να παροτρύνει και να διεγείρει από πολιτικό ή θρησκευτικό φανατισμό μεμονωμένο άτομο ή οργάνωση ατόμων σε κακουργηματική πράξη κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής μου.
Αυτά όλα τα προβαλλόμενα με υποβάλλουν σε έντονη στενοχώρια, βαθύτατη πικρία, αφόρητη πίεση, ψυχική ένταση και ανησυχία,  λαμβανομένων υπόψιν και συνεκτιμωμένων των εξής παραγόντων:
·         Του βαθμού υπαιτιότητος του εναγομένου που είναι προφανώς ευθύς δόλος κατασυκοφαντήσεώς μου
·         Της μακροχρόνιας, συνεχούς και αδιαλείπτου επί 6ετίας αναρτήσεως στον ανωτέρω ιστότοπο της ψευδούς και συκοφαντικής δι΄εμέ διαδόσεώς του
·         Της βαρυτάτης προσβολής που υφίσταμαι ότι αλλοιώνω τον χαρακτήρα της αποστολής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας (όπως διαφυλαχθώσιν ακέραια ου μόνον τα αναφαίρετα και αδιαφιλονίκητα προνόμια και δικαιώματα του ευλογημένου ευσεβούς ημών Γένους των Ελλήνων τα οποία η πρόνοια του Θεού ενεπιστεύθη εις τας χείρας των Ελλήνων Ορθοδόξων Μοναχών αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του Πρεσβυγενούς και Ιερού Καθιδρύματος τα οποία εδημιούργησαν οι προπάτορες ημών) εξασκώντας δήθεν εγώ με πλήρη αδιαφάνειαν και εν πλήρει αγνοία της Ιεράς Συνόδου, δραστηριότητα «μπίζνεσμαν» από τυχοδιωκτική διάθεση, για τον πορισμό εύκολου κέρδους
·         Του παντελώς ανυπαιτίου της ιδίας μου συμπεριφοράς, αφού όχι μόνο δεν διέπραξα τις (ανωτέρω) αποδιδόμενες εις εμέ παράνομες και ηθικά επιλήψιμες πράξεις, αλλ΄ούτε ποτέ και κατ΄ουδένα τρόπο τον προεκάλεσα
·         Της βαρυτάτης προσβολής που υφίσταμαι εις πάντα τα πέρατα της γης λόγω του μεγάλου και ζωηρού ενδιαφέροντος για το εν εξελίξει και μη εισέτι επιλυθέν αποκαλούμενο «Παλαιστινιακό ζήτημα» με εμπλεκόμενους δρώντες: ΟΗΕ, Ε.Ε., Αραβικό Σύνδεσμο, ΗΠΑ, Ρωσία
·         Της βαρυτάτης προσβολής, που υφίσταμαι εις πάντα τα πέρατα της γης λόγω του μεγάλου και ζωηρού ενδιαφέροντος από αλλόθρησκους, Ιουδαίους και Μουσουλμάνους και ετεροδόξους για το πολύ δύσκολο έως δισεπίλυτο θέμα της διευθέτησης του μόνιμου καθεστώτος της ενιαίας Ιερουσαλήμ συμπεριλαμβανομένης της Παλιάς Πόλης (Μουσουλμανική, Χριστιανική, Εβραϊκή, Αρμενική συνοικία)
·         Της στοχοποίησης μου διότι η πώληση παλαιστινιακής γης σε Ισραηλινούς χαρακτηρίζεται εσχάτη προδοσία, βάσει νόμου της Παλαιστινιακής Αρχής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συκοφαντικός και παραπλανητικός ισχυρισμός του μηνυομένου  σε βάρος μου όπως διατυπώνεται είναι ικανός να παροτρύνει και να διεγείρει από πολιτικό ή θρησκευτικό φανατισμό μεμονωμένο άτομο ή οργάνωση ατόμων σε κακουργηματική πράξη κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής μου.

Επειδή, κατά τα ανωτέρω, ο μηνυόμενος διέπραξε και διαπράττει συνεχώς από 9 Μαΐου 2009 και εντεύθεν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος μου.
Επειδή, πέραν της καταδίκης του θα πρέπει να υποχρεωθεί να δημοσιεύσει δαπάναις του στον ίδιο ιστότοπο του διαδικτύου που ως άνω εκμεταλλεύεται και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία περίληψη της αποφάσεως που θα εκδοθεί
Επειδή όλα τα ανωτέρω είναι νόμιμα και βάσιμα, πληρως αποδεικνυόμενα

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Μηνύω ενώπιον Υμών τους:
1.    Νικόλαο – Γεώργιο Παπαχρήστου, δημοσιογράφο, δημιουργό και διαχειριστή της Πύλης Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (ιστότοπος) με τη διεύθυνση (domain.name) www.amen.gr και
2.    Κάθε άλλο υπεύθυνο (κατ’ άρθρα 45-49 Π.Κ.) για τον οποίο προκύπτει από την παρούσα έγκληση και τα αναλυτικά αναφερόμενα στοιχεία που προσκομίζω και επικαλούμαι ή θα προκύψουν στη συνέχεια, από νεότερα στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, ότι συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα με πράξεις ή παραλείψεις του, στη διάπραξη των καταγγελλομένων παράνομων πράξεων που τελέστηκαν με δόλο εναντίον μου.
Αιτούμαι την κατά νόμον τιμωρία των.
Δηλώνω ότι παρίσταμαι από τούδε και θα παραστώ στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστην από τα πιο πάνω αδικήματα και για το ποσό 20€ με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου για κάθε περαιτέρω αξίωση.

Μάρτυρες προτείνω τους:

Μητροπολίτη Πέτρας Κορνήλιο,
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Μητροπολίτη Νεαπόλεως Αμβρόσιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιεπίσκοπο Γεράσων Θεοφάνη
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιεπίσκοπο Ιόππης Δαμασκηνό
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιεπίσκοπο Αβήλων Δωρόθεο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χριστόδουλο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Μητροπολίτη Ναζαρέτ Κυριακό
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιεπίσκοπο πρώην Κωνσταντίνης κ. Νικηφόρο
(κατά κόσμον Νικόλαος Μπαλτατζής)
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Αγίας Φιλοθέης 21, 105 56, Πλάκα, Αθήνα
Αρχιμανδρίτη Άνθιμο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο (Γιακουμάκη)
Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου (Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων)
Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ιλαρίων
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Ιννοκέντιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Μελέτιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Νάρκισσο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο (Μανσούρ)
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Παρθένιο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Στέφανο (Δεσπυράκης)
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Στέφανο (Κάντιλατς)
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο (της Ιορδανίας)
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ
Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο (Τσοβολάκης)
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Αγίας Φιλοθέης 21, 105 56, Πλάκα, Αθήνα
Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο (Ταβουλαρέα)
Κεντρικό Μοναστήριον της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας,
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερουσαλήμ

Πρέσβη Ιορδανίας στην Αθήνα
Παπαδιαμάντη Αλεξάνδρου 21, Ψυχικό - Παλαιό Ψυχικό, 15452, ΑΤΤΙΚΗ, τηλ. 2106744161, 2106740578
Πρέσβη Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα,
Γιασεμιών 13, Ψυχικό,154 52, ΑΤΤΙΚΗ, τηλ. 210 6726061


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Προσάγω και επικαλούμαι τα ακόλουθα έγγραφα – δημοσιεύματα:

1)        Το Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ» (18.03.2005).
2)        ΕφΘεσσ 1938/1998.
3)        Η Γνωμοδότηση 279/2012 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Τμήμα Β΄).
4)        Το πόρισμα της Επιτροπής της Παλαιστινιακής Αρχής που ερεύνησε τις δήθεν εκμισθώσεις της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
5)        Η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου              στην αραβική εφημερίδα «Al Qunds» (18.05.2006).
6)        «Πολλά τα λεφτά στα Ιεροσόλυμα»,
Εφημερίδα «Το Άρθρο», 25 Μαρτίου 2007.
7)        «Πατριάρχες, έποικοι και μπίζνες στα Ιεροσόλυμα»,
Εφημερίδα «Το Βήμα», 10 Νοεμβρίου 2007.
8)        «Απόφαση δικαστηρίου για τα ακίνητα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ», www.panoscharitos.com, 12 Φεβρουαρίου 2008
9)        Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου στην εφημερίδα «Asharq Al Awsat», 30 Νοεμβρίου 2008.
10)     Η φωτογραφία με αύξων αριθμό 21 του μηνυόμενου από την ανάρτησή του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009.
11)     Οι φωτογραφίες του μηνυόμενου από την ανάρτηση του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009, με αύξοντες αριθμούς 12, 17, 19, 20.
12)    Η φωτογραφία του μηνυόμενου από την ανάρτηση του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009, με αύξων αριθμό 27.
13)    Η φωτογραφία του μηνυόμενου από την ανάρτηση του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009, με αύξων αριθμό 28.
14)    Η φωτογραφία του μηνυόμενου από την ανάρτηση του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009, με αύξων αριθμό 29.
15)    Η φωτογραφία του μηνυόμενου από την ανάρτηση του στο www.amen.gr, 9 Μαΐου 2009, με αύξων αριθμό 35.
16)    Η ομιλία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου                 στις 24.05.2005 ενώπιον της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως των Προκαθήμενων των κατά τόπους Αυτοκεφαλων Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και εκπροσώπων Αυτών.
17)    Ενώπιον παντός δικαστηρίου και πάσης αρχής ενυπόγραφη δήλωση - αίτημα του Νικολάου Παπαδήμα, άλλοτε εκκλησιαστικού υπαλλήλου στην Οικονομική Επιτροπή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
18)     «Ανατροπή με το κλειδί στο χέρι»,
Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 8 Μαΐου 2005.
Αιτούμαι την χορήγηση επισήμου αντιγράφου της παρούσας
Αντικλήτους μου και δεκτικούς επιδόσεως παντός δικογράφου αφορώντος στην προδικασία αλλά και στη διαδικασία στο ακροατήριο ορίζω τους δικηγόρους:
α) Αθηνών Βασίλειο Γ. Σαράκη, οδός Διδότου 45 ΑΜ του ΔΣ Αθηνών 13976 και
β) Αγρινίου Χριστόφορο Γ. Σαράκη, Δ. Βότση 17, ΑΜ του ΔΣ Αγρινίου 87 ,
στους οποίους έχω παράσχει και ειδική εξουσιοδότηση υποβολής της παρούσας εγκλήσεως και δηλώσεως παραστάσεως πολιτικής αγωγής για λογαριασμό μου.



Εν τη Αγία Πόλει Ιερουσαλήμ 16η/6 – 29 Ιουνίου 2015
       Ευπειθέστατος

                                                                                                             Ο Μηνυτής



                                                                                                       ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α’
                                                                                       ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ