Ροή Ειδήσεων

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατέθεσε έγκληση κατά δημοσιογράφου. Τον έφτασε στο αμήν

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Έγκληση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου (και έπεται αγωγή για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη) κατέθεσε ο κανονικός Πατράρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος Α' μέσω του δικηγόρου του Χριστόφορου Σαράκη κατά του Νίκου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου, δημιουργού και διαχειριστή του ιστότοπου «amen.gr» και παντός άλλου υπευθύνου.

Ο δικηγόρος Χριστόφορος Σαράκης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο
Η επίμαχη φωτογραφία με τη λεζάντα που αναρτήθηκε στο amen.gr και κινητοποίησε τον Πατριάρχη Ειρηναίο
Ο μακαριώτατος καλεί το δημοσιογράφο να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει. Μέσα από την έγκλησή του εναντίον του κ. Παπαχρήστου, διαβάζουμε ένα σχετικό χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Ιδιαίτατα μάλιστα ψευδής, βαρύτατα προσβλητικός και συκοφαντικός είναι δι΄εμέ ο ισχυρισμός που σαφώς προβάλλεται στην ανωτέρω ανάρτηση - δημοσίευση με τις λέξεις στη λεζάντα με αύξων αριθμό 21 «... επίσης πωλήθηκε ...» που υποδηλούν σαφώς ότι τόσο το κτίριο του ξενοδοχείου Ιμπέριαλ όσο και το ξενοδοχείο Πέτρα αλλά και καταστήματα που βρίσκονται γύρω από αυτά πωλήθηκαν (όχι δηλ. απλώς εκμισθώθηκαν) από εμένα. Είναι δε παντελώς αδικαιολόγητος ο μηνυόμενος και αδιαμφισβήτητος ο δόλος του, διότι ως δημοσιογράφος (κυρίως εκκλησιαστικού ρεπορτάζ) υπήρξε και απεσταλμένος στα Ιεροσόλυμα δημοσιεύοντας από προσωπική γνώση πολλά πικρά και επώδυνα συμβάντα που διαδραματίστηκαν εδώ και γνωρίζει άριστα το αληθές ότι εγώ, ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ούτε επώλησα ούτε εξεμίσθωσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη Γιάφφα, τα ξενοδοχεία Ιμπέριαλ και Πέτρα ουτε και καταστήματα γύρω από αυτά που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα «Μααρίβ» στις 18.03.2005. Προβαίνει δε συνεχώς και από 6ετίας σε αυτή την ψευδέστατη ως άνω ανάρτηση – δημοσίευση με μόνο σκοπό εν προκειμένω τη δυσφήμησή μου και όχι βεβαίως την αντικειμενική, αμερόληπτη και ακριβή πληροφόρηση του κοινού, αφού δεν νοείται άσκηση νομίμου δικαιώματος πληροφόρησης του κοινού με ψευδείς ειδήσεις.»