Ροή Ειδήσεων

Ο κομιστής του Αγίου Φωτός, η ξανθιά "βασίλισσα" και...το κελάηδημα του Σπίνου (Φωτορεπορτάζ & βίντεο)








Από το φωτορεπορτάζ της Άντζυ Σταθάτου στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις», 26.06.2010...

 Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα Γιώργος Βασιλείου θα δηλώσει για τις διακοπές του αρχιμανδρίτη Δαμιανού Πάνου με τη φίλη του στο Πεκίνο:

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία. Το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται. Ο εν λόγω κληρικός θα προσφύγει στα ένδικα μέσα για να προφυλάξει τον εαυτό του. Οι ανώνυμες και κακόβουλες καταγγελίες το μόνο που υπηρετούν είναι να παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα και να προσβάλλουν την προσωπικότητα του θιγόμενου πολίτη. Στόχος είναι η προσωπική και ηθική εξόντωση του κληρικού».

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα εκείνος που με την περιβολή τουρίστα σαν να ήταν λαϊκός ταξίδεψε με τη φίλη του στην Κίνα και σκανδάλισε το θρησκευτικό συναίσθημα απλοϊκών ανθρώπων.
Μήπως αυτοί οι χριστιανοί να ζητήσουν και συγνώμη από τον κομιστή του Αγίου Φωτός που θίχτηκαν από τη βερμούδα, το γυαλάκι Ray-ban, τη γυναικεία ομπρέλα και την ξανθιά κοπέλα των φωτογραφιών που έκαναν το γύρο του διαδικτύου;

Εφημερίδα PRESS TIME, 04-05.12.2010, του Σωτήρη Τζούμα

Σύμφωνα με το άνω δημοσίευμα, παρά τις παραστάσεις που είχαν κάνει εν Συνόδω κάποιοι Ιεράρχες, ο παράνομα ευρισκόμενος στον πατριαρχικό θρόνο στους Αγίους Τόπους Αγιοταφίτης Θεόφιλος απαντούσε σε ότι αφορά τον αρχιμανδρίτη Δαμιανό Πάνου ότι «τον ζηλεύουν γι' αυτό τα λένε όλα αυτά» και πως δεν πρόκειται να τον διώξει από επίσημο εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα. Δικαίωμά του συμπληρώνουμε εμείς, προφανώς επειδή δεν υπάρχει άλλος Αγιοταφίτης με τα προσόντα του νεαρού κληρικού...