Ροή Ειδήσεων

ΞΑΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ – ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)


Ο κανονικός έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα,
μακαριστός Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος Σάμιος

Τρίτη 28/06/2005. Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης δεν καταφέρνει να μπει στο κτιριακό συγκρότημα, καθώς ο τότε κανονικός Έξαρχος Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του, υποστηρίζοντας πως, παρότι με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (από το οποίο και κατέληξε), η εκκλησιαστική του συνείδηση και παιδεία δεν του επέτρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ενώπιον του συμβάντος εκ μέρους της τριμελούς επιτροπής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αλλά και ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Τα αίματα άναψαν όταν ο πραξικοπηματικά εντεταλμένος Έξαρχος, Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης κάλεσε κλειδαρά, προκειμένου να ανοίξει την πόρτα, οπότε τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, οδήγησαν τους πρωταγωνιστές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.



makeleio236 

Σάββατο 18/10/2014. «Για «ακέφαλο Πατριαρχείο» με τις εντολές του Θεοφίλου, να αμφισβητούνται και να αγνοούνται πλήρως ακόμα και από τους κατώτερούς του στην ιεραρχία»… κάνουν λόγο πιστοί που βρέθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα απίστευτο όπως καταγγέλλουν περιστατικό με «πρωταγωνιστές» έναν Αγιοταφίτη από τα Ιεροσόλυμα, τον Γέροντα Δοσίθεο και τον έξαρχο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, τον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό.

makeleio238

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το makeleio.gr, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ερχόμενος στην Αθήνα όπως μας είπε, με σκοπό να φοιτήσει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, εκδιώχθηκε «κλοτσηδόν» από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου που βρίσκεται στην Πλάκα, στο οποίο υποτίθεται ότι θα λάμβανε ένα δωμάτιο, με εντολή της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σπουδές του.
Από την περασμένη Κυριακή ωστόσο, ο Γέροντας Δοσίθεος ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, αντί να μένει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου όπως θα έπρεπε, διανυκτερεύει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, πληρώνοντας φυσικά και όλα τα έξοδα διαμονής του. Και αυτό γιατί όταν έφτασε την περασμένη Κυριακή από τα Ιεροσόλυμα, «ο έξαρχος του απαγόρευσε την είσοδο», όπως μας είπε ο ίδιος ο Γέροντας,  «αψηφώντας παντελώς όλες τις εντολές του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».

makeleio237

Το makeleio.gr τον συνάντησε έξω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου με τις βαλίτσες του στο χέρι σε μια δεύτερη προσπάθειά του να διαμείνει εκεί. Στο πλευρό του αυτή τη φορά βρέθηκαν και κάποιοι πιστοί οι οποίοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια  να εξελίσσονται στην Εξαρχία στιγμές απείρου κάλλους. Όπως κατήγγειλαν οι πιστοί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ζήτησε να μπει στο Μετόχι, «δύο φουσκωτοί του έξαρχου Αρχιμανδρίτη Δαμιανού πέταξαν τον ίδιο, αλλά και τους πιστούς που είχαν μαζευτεί εκεί, έξω από αυτό με τον χειρότερο τρόπο»!

makeleio235

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ εξασφάλισε ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή που οι πιστοί έρχονται σε αντιπαράθεση με τους «φουσκωτούς». Ακολουθεί η συνέντευξη του Γέροντα Δοσίθεου ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που η πόρτα παραμένει κλειστή, καθώς και της κυρίας Έλενας Γεωργούλη (πιστής) που βρέθηκε το πρωί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου με σκοπό να πάρει την ευχή του Γέροντα.




Πηγή: makeleio.gr