Ροή Ειδήσεων

Χορός εκατομμυρίων για τις μονές του Αγίου Όρους, δεκάρα τσακιστή στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο. Δείτε τα ντοκουμέντα (μέρος Β')

Υπογράφει ο εκ της τριμελούς αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα
το Μάιο του 2005, Ιβήρων Βασίλειος





 Υπογράφει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Παύλου, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος



Και επειδή τις επόμενες ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, ιδού και δύο έγγραφα από το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών που αφορούν την Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς:




Υ.Γ. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος παραλάμβανε από το ταμείο της οικονομικής υπηρεσίας του Πατριαρχείου τριακόσια μόνο δολάρια και ογδονταπέντα φύλλα σχισμένα από το βιβλίο εσόδων και εξόδων.

Δυστυχώς, δεν κατάφερε να αποπληρώσει το γνωστό χρέος του Αμπού Τορ, το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχό του Διόδωρο και για το οποίο αφενός είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα μέσω του τότε υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκη, αφετέρου είχε διορίσει επιτροπή εξευρέσεως χρημάτων στην οποία μετείχε και ο Θαβωρίου Θεόφιλος. Μετά την αντικανονική και παράνομη «εκλογή» του Θεοφίλου, δόθηκαν αμέσως τα χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών και αμέσως κυκλοφόρησε η είδηση στα ΜΜΕ ότι ο Θεόφιλος πλήρωσε το χρέος που υπήρχε από τον Ειρηναίο...

Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», τεύχος 8-9, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2002, σελ. 618, σε Δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων διαβάζουμε ότι «στις 16.07.2002 ο μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος δέχθηκε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γιαννάκη Κασουλίδη, μετά του οποίου είχε μακρά συνομιλία επί θεμάτων του Πατριαρχείου και ιδιαιτέρως της επισκευής του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού εις Βηθλεέμ».