Ροή Ειδήσεων

Μείζον και πρωτοφανές εθνικό σκάνδαλο η παραχώρηση στρεμμάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού

Κάποιες ημερομηνίες ορόσημα που αξίζει να αναφερθούν είναι οι εξής:

1994. Συνθήκη Ειρήνης, Ισραήλ-Ιορδανίας

1996. Έναρξη ανασκαφών της Ιορδανίας στη δική της μεριά του Ιορδάνη ποταμού






Ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος με τον πρίγκιπα Χασάν στον Ιορδάνη ποταμό (πηγή: christusrex.org)







10 Σεπτεμβρίου 1997. Με διάταγμα του βασιλιά Χουσεΐν καθιερώνεται η «Βασιλική Επιτροπή για την ανάπτυξη του πάρκου της Βάπτισης του Κυρίου στην κοιλάδα του Ιορδάνη» υπό την προεδρία του πρίγκιπα Χασάν.

11 Νοεμβρίου 1997. Συνεδριάζει για πρώτη φορά η επιτροπή. Στο πνεύμα της συμφιλίωσης και των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών αρχικά "συλλαμβάνεται" η ιδέα για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου τα Χριστούγεννα του 2000 να εορτασθούν με κάθε επισημότητα στον Ιορδάνη ποταμό ώστε να αναδειχθεί ο τόπος του βαπτίσματος ως το κορυφαίο αξιοθέατο της χιλιετίας.

13 Φεβρουαρίου 2007. Πραγματοποιείται στο Αμμάν η πρώτη συνάντηση ίδρυσης του Ρωσο-Ιορδανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Την ίδια μέρα ο Ιορδανός βασιλιάς παραχωρεί έκταση-γη του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στην Ανατολική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφτεί το χώρο. Προαναγγέλλει την κατασκευή ενός Προσκυνηματικού Κέντρου για Ρώσους τουρίστες και αναθέτει το έργο στην εταιρεία StroytranzGas.


24 Μαρτίου 2008. Τίθεται ο θεμέλιος λίθος του Ρωσικού Προσκυνηματικού Κέντρου.



26 Ιουνίου 2012 ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν παρευρίσκεται στο άνοιγμα του Ρωσικού Προσκυνηματικού Κέντρου. Όμως, αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα και με δημοσίευμα της Unesco η περιοχή ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.





Στην περιοχή σύμφωνα με το www.baptismsite.com και το άρθρο New Churches - The Baptism Site of Jesus Christ η Καθολική Εκκλησία γίνεται το μεγαλύτερο Προσκυνηματικό Κέντρο σε έκταση 30.000 τ.μ.

Για αναλυτικότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το έργο σχεδιαστικά και οικονομικά κάντε κλικ εδώ.




Επίσης, η Κοπτική Εκκλησία φέρεται να προτίθεται να κατασκευάσει αυτόν το ναό:

Επίσης, η Αρμενική Εκκλησία φέρεται να προτίθεται να κατασκευάσει αυτόν το ναό:


Για την Αγγλικανική Εκκλησία έχουν δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Canterbury:



και η ευχαριστήρια δήλωση του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ: