Ροή Ειδήσεων

Ο Θεόφιλος αρνείται να πληρώσει το αντίτιμο της κατανάλωσης νερού του Ναού της Αναστάσεως

«Μέχρι σήμερα η εταιρεία ύδρευσης δεν μας είχε ζητήσει να καταβάλλουμε χρήματα. Τώρα τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν», δήλωνε μιλώντας στο «Βήμα» (08.08.2010) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Αντωνιάδου στις 04.08.2010 εκπρόσωποι των ορθοδόξων, των φραγκισκανών και των Αρμενίων συναντήθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα κρατούσαν.

Υπό την προεδρία των ορθοδόξων στους οποίους ανήκει και το μεγαλύτερο τμήμα του Ναού της Αναστάσεως (άρα και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα έξοδα κατανάλωσης) αποφασίστηκε να μην πληρώσουν με το σκεπτικό ότι ανατρέπεται το status quo που ισχύει επί αιώνες (!!!) και πιο συνετό θα ήταν να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια να τοποθετηθούν δημοσίως.

Αντίθετα, η εταιρεία ύδρευσης ήταν ξεκάθαρη και με σαφήνεια είχε γνωστοποιήσει πως «δεν κόβει αυτή τη στιγμή το νερό στα θρησκευτικά ιδρύματα της παλιάς πόλης» και ότι χρέωνε «4 δολάρια το κυβικό μέτρο νερού σε όλα τα ιδρύματα, ναούς, συναγωγές και τζαμιά».

«Διοικείν εστί προβλέπειν» και στην περίπτωση του λογαριασμού νερού ο μοιχεπιβάτης Θεόφιλος δεν προνόησε έγκαιρα την τότε κατάσταση με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες η ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης να δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Απαιτεί €1,8 εκατ. ευρώ για κατανάλωση νερού στον Πανάγιο Τάφο τα τελευταία 15 χρόνια.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο επικεφαλής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας προτίθεται να κλείσει τον Πανάγιο Τάφο, γιατί όπως σκανδαλωδώς γράφτηκε τελευταία «δεν είναι πλέον σε θέση να καταβάλλει μισθό στους ιερείς, ούτε να πληρώσει τις τρέχουσες οφειλές, να εκπληρώσει δηλαδή τις υποχρεώσεις του»!!!!

Πού ρε τα λέτε αυτά;

Πού πάνε δηλαδή τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών; Η εν Ελλάδι περιουσία του Πατριαρχείου; Οι δωρεές; Τα παγκάρια; Ή μήπως θέλετε να ξεχάσουμε ότι υπάρχει και η ΜΚΟ Ρωμιοσύνη;

Σε πρόσφατη ανάρτηση συγκεντρώσαμε και επαναλάβαμε μερικά deals του Θεόφιλου.

Για δείτε όμως και ποιοι ξοδεύουν για αυτόν, οπότε εύλογα αναρωτηθείτε σε ποια έργα τελικά επενδύει ο ίδιος;;;

Την αίθουσα Συνεδριάσεων-Αρχείου του Παναγίου Τάφου χορήγησε ο Άλεξ Σπανός (δες romfea.gr, 19.02.2009).

«Τα Ιερά Κειμήλια του Παναγίου Τάφου» ήταν εκδοτική προσπάθεια της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» (δες εφημερίδα «Πολίτης», 12-18.10.2006).

Η αναστήλωση ναών στη Μαδηβά με το ποσό των €487.000 ήταν μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιορδανίας (δες εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας», Σεπτέμβριος 2008, σελ. 23).

Η μελέτη για την αποκατάσταση του Ναού της Γεννήσεως κόστισε $313.000 και οι εργασίες $1.000.000. Όλα τα έδωσε η Παλαιστινιακή κυβέρνηση (δες εφημερίδα «Espresso», 26.10.2010, σελ. 5).

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τη στήριξη του Ιορδάνου ποταμού για την ακίνδυνη πρόσβαση των προσκυνητών στα νερά του ποταμού και της κατασκευής λίθινης εξέδρας μετά λιθίνου στεγάστρου για την τέλεση του αγιασμού (δες εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», 31.07.2009, σελ. 4).

Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των προσκυνητών και των τουριστών στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου κόστισε περίπου €420.000 και συγχρηματοδοτήθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού, την εθνική οδοποιία του Ισραήλ και την τεχνική διεύθυνση Ιουδαίας και Σαμάρειας (δες εφημερίδα «δημοκρατία», 02.12.2010, σελ. 43).


Υ.Γ. 1: Ένα δισ. δραχμές επένδυσαν μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι (δες εφημερίδα «Η ΧΩΡΑ», 05.01.2001, σελ. 17).

Υ.Γ. 2: Εμείς προβλέπουμε ότι η αποπληρωμή του χρέους δεν θα γίνει από τον ιερό κορβανά.