Ροή Ειδήσεων

Νέο ιερό σκάνδαλο της φατρίας στους Αγίους Τόπους. Εκποίησε τα αφιερώματα της εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας. Όσοι τα χάρισαν να απαιτήσουν να μάθουν σε ποια έργα τοποθετήθηκαν τα χρήματα (Μέρος Α')


Στις 23.01.2009 η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αρθρογραφεί την αλλαγή στην Εξαρχία Αθηνών του Παναγίου Τάφου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αιφνίδια απόφαση του αντικανονικά εκλεγμένου στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων αρχιεπισκόπου Θαβωρίου Θεοφίλου να αντικαταστήσει τον μέχρι τότε έξαρχο στην Ελλάδα προκάλεσε αίσθηση και απορίες γιατί ο αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης είχε σημαντικό ρόλο στην αποκήρυξη του Πατριάρχη Ειρηναίου και της εγκαθίδρυσης του πραξικοπήματος των φατριαστών στους Αγίους Τόπους.

Λίγες μέρες αργότερα, έντονες φήμες ήθελαν τους δύο ιεράρχες (Θαβωρίου και Γεράσων) αναμειγμένους στην εκποίηση των αφιερωμάτων της εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας. Για όσους έχουν ξεχάσει, η εικόνα μεταφέρθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για προσκύνημα και ήταν αρκετοί οι πιστοί που αντί χρημάτων πρόσφεραν προσωπικά τους αντικείμενα σε ανταπόδοση ζητούμενης χάρης είτε υπόσχεσης. Αυτά τα αφιερώματα λοιπόν φυλάσσονταν σε θυρίδες της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Μητροπόλεως με εντολή του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Το ξεμπρόστιασμα

Στις 12.04.2009 δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» με τίτλο «Εκποίησαν 60 κιλά χρυσά αφιερώματα» διατυπώνει προς τα επιτελικά στελέχη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας ένα ερώτημα χωρίς περιστροφές:

«Μπορεί η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου να πει υπεύθυνα σε μια ανακοίνωσή της, εάν πράγματι τα ανυπολόγιστης αξίας τιμαλφή τα ιδιοποιήθηκε κάποιος, ξεπουλήθηκαν ή εξακολουθούν να παραμένουν ανέγγιχτα στις τραπεζικές θυρίδες;».

Η ομολογία


Στις 17.05.2009 «Το Παρόν της Κυριακής» θα δημοσιεύσει επιστολή του Αρχιγραμματέα αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αρίσταρχου προς τον εκδότη κ. Κουρή.

«Η αξιοποίησις των εν λόγω τιμαλφών έγινε» επιβεβαίωνε ενώ συμπλήρωνε πως πραγματοποιήθηκε με διαφανή τρόπο, αλλά καθόλου δεν τον προσδιόριζε.

Ο σχολιασμός της εφημερίδας ήταν δριμύς.

«Έγινε καμία δημόσια αναγγελία; Οι “ενδιαφερόμενοι” πώς και από ποιον ενημερώθηκαν; Και αν ήταν κάποιος που ήθελε να συμμετάσχει και ενδεχομένως να πρόσφερε πολύ περισσότερα χρήματα, πώς, κύριοι του Πατριαρχείου, το αποκλείετε; Να δημοσιοποιήσετε το πώς έγινε γνωστή η απόφασή σας για εκποίηση, ποιοι συμμετείχαν, τι πρόσφεραν και σε ποιον χώρο έγινε η διαδικασία. Να το περιμένουμε, κύριε Αρχιγραμματέα;»

Την επεξηγηματική ανταπάντηση φυσικά ακόμη την περιμένουμε εκ μέρους της φατρίας των Ιεροσολύμων...

Ό,τι ανακαλύπτουν τα μέσα ενημέρωσης είναι συκοφαντία


Αξίζει να επισημάνουμε εδώ πως την προαναφερόμενη αποκάλυψη της εκποίησης των αφιερωμάτων, ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, στην επιστολή του, την θεωρούσε «δυσφημιστικό δημοσίευμα»!

Υπενθυμίζουμε ότι και την αποκάλυψη της εφημερίδας «Έθνος» (14.09.2009) που αφορούσε στην παραχώρηση γης του Πατριαρχείου για 99 χρόνια σε εβραϊκή κατασκευαστική εταιρεία ο Αρχιγραμματέας σε ανακοίνωσή του την χαρακτήριζε επίσης «δυσφημιστικό δημοσίευμα»!!



ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ


Ο Γεράσων Θεοφάνης


... «εν χρυσούν ωρολόγιον χειρός επιδιορθωθέν παρεδόθη εις χείρας του Θεοφίλου ... ωρολόγια χειρός δευτέρας και τρίτης ποιότητος παρεδόθησαν εις τον Θεόφιλον δια να δοθούν ως δώρα»!!





ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...