Ροή Ειδήσεων

Προκλητικός ο Βαρθολομαίος. Ετοιμάζει ψηφιακό Πατριαρχείο με διπλούς χρηματοδότες τη στιγμή που 3,5 εκατ. Έλληνες είναι στα όρια της εξαθλίωσης.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) από τις έρευνες για τον κίνδυνο φτώχειας, αλλά και τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης στο πλαίσιο της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2011 (βλ. «Ελεύθερος Τύπος», 05.11.2012).

Κατά το ίδιο περσινό έτος 2011 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ενημέρωνε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη στήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote στην ψηφιοποίηση των Πατριαρχικών Βιβλιοθηκών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (βλ. αμέσως μετά «BHMagazino», 06.11.2011).



Αξιοσημείωτο είναι πως στις 16.12.2011 το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποβάλλει πρόταση να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Πολιτισμός (Πρόσκληση 31) μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παροχή υπηρεσιών ψηφιακών βιβλιοθηκών και ανάπτυξη ψηφιακού Αρχείου Μνημείων με εγκεκριμένο τελικά προϋπολογισμό €651.415.



Υ.Γ. Νοσταλγός του ΓΑΠ ο Βαρθολομαίος. Σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού στο γραφείο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όχι φυσικά ότι είναι κακό να έχουν πολιτικές προτιμήσεις (ή ακόμη και συμπάθειες σε προσωπικό επίπεδο) οι θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά για λόγους ηθικής τάξεως είθισται να τις κρύβουν (βλ. εφημερίδα «Παραπολιτικά», 13.10.2012).